ایران از نظر تولید علمی جزء 5 کشور نخست جهان است
رسول دیناروند در گفتگو با خبرنگار علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا در خصوص وجه تمایز جایزه مصطفی(ص) با دیگر جوایز علمی گفت: شاخص بودن کشور از نظر علم، فناوری و تولید ثروت از این حوزهها بسیار مهم است. سرمایهگذاریهای زیادی در این حوزه شده و پیشرفتهای چشمگیری نیز داشته است.
وی افزود: کشور از نظر علمی در جایگاه ارزشمندی در دنیا قرار دارد. در برخی از حوزههای علمی پیشرفت عظیمی داشتهایم، برای مثال در حوزه نانو از نظر تولید علم جزو پنج کشور اول جهان هستیم. جایگاه علمی کشور در جهان 15 است. در نانو رتبه 55 جهان را داریم، این در حالی است که از نظر جمعیتی و مساحتی در رتبه بیستم جای گرفتهایم.
رئیس کارگروه علم، فناوری و علوم زیستی جایزه مصطفی(ص) بیان کرد: همچنین سهم پایینی در اقتصاد جهانی داریم با این حال از نظر تولید علمی جزو پنج کشور اول دنیا هستیم که نشان میدهد پیشرفت خوبی در حوزههای علمی داشتهایم.
دیناروند مطرح کرد: جایزه مصطفی(ص) در چنین شرایطی خلق شده تا به مرجعیت علمی نه تنها کشور خودمان بلکه به مرجعیت علمی مسلمانان کمک میکند. این جایزه به مطرح شدن دانشمندان مسلمان شاخص کمک و همچنین بستری برای الگوسازی ایجاد کرده است.
وی در انتها خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم به جایگاه بلندی در علم و فناوری جهان دست پیدا کنیم، باید تمام سازوکارها برای رسیدن به آن را نیز مهیا کنیم که یکی از آنها معرفی دانشمندان برتر از کشورهای مسلمان به جهان است. شبکهسازی و ایجاد ارتباط نیز گام بعدی در این سازوکار است که جایزه مصطفی آن را محقق میسازد.
انتهای پیام/4107/4021/
انتهای پیام/