صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۲ - ۲۳ تير ۱۳۹۸
طیبی در گفتگو با آنا:

آلاینده‌های پالایشگاه عسلویه اثرات مخربی بر محیط زیست گذاشته است

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: آلاینده‌های پالایشگاه عسلویه اثرات مخربی بر مردم و محیط زیست گذاشته است.
کد خبر : 404449

حمید طیبی در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به اینکه اخیراً بحث عوارض آلایندگی پالایشگاه عسلویه در محافل سیاسی مسئولان استان بوشهر مطرح شده است، اظهار کرد: برخی از مسئولان برای افزایش اعتبار و محبوبیت خود به دنبال جذب عوارض بیشتر برای منطقه خود هستند.


وی افزود: این افراد جانبدارانه از تخصیص عوارض صحبت می‌کنند، اما بین این همه صحبت و سخنرانی و مصاحبه و نامه، جای خالی یک سؤال «چرا آلاینده؟» احساس می‌شود.


مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه چه شده اینقدر جان مردم برایمان کم‌ارزش شده که آن را با ریال و تومان مبادله می‌کنیم، خاطرنشان کرد: نسبت به فاجعه‌ای که در عسلویه در حال رخ دادن است بی‌اطلاعیم یا منفعت خود را در بی‌اطلاعی می‌دانیم؟!


طیبی تصریح کرد: اثری که آلاینده‌های پالایشگاه عسلویه بر مردم و محیط زیست منطقه بر جای گذاشته، بسیار زیان‌بارتر و شدیدتر از آن است که با چند 10 میلیارد یا چند 100 میلیارد عوارض آلایندگی قابل جبران باشد. قطعاً تقسیم و استفاده درست از عوارض آلایندگی، مسئله بسیار مهمی است که مسئولان مربوطه باید نسبت به آن پاسخگو باشند و عملکرد خود را شفاف کنند اما نباید فراموش کرد که مسئله اصلی، تولید آلاینده‌هاست.


وی عنوان کرد: طبق ماده ۹ قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست «اقدام به هر عملی که موجبات آلودگی محیط زیست را فراهم نماید ممنوع است»، بر اساس این قانون، پالایشگاه عسلویه شاید تعطیل شور بهتر باشد یا هرچه سریع‌تر اقدامات لازم جهت کاهش تولید آلاینده‌ها انجام بگیرد، چراکه تأخیر در این امر، ولو یک روز، این جنایت را جبران‌ناپذیرتر از پیش می‌کند.


مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به اینکه موضوع دیگری که مدت‌هاست ذهن دغدغه‌مندان سلامت استان را به خود مشغول کرده، احداث کارخانه متانول در شهرستان دیّر است، خاطرنشان کرد: کارخانه‌ای که مسئولان وزارت نفت با افتخار از آن به‌عنوان بزرگ‌ترین کارخانه متانول جهان یاد می‌کنند. عنوانی که شاید برای بعضی از مسئولان توجیه خوبی برای به خطر انداختن سلامت مردم این منطقه باشد.


طیبی تصریح کرد: قبل از هر اقدامی، باید به این سؤال پاسخ داده شود که آیا استانداردهای لازم جهت کنترل تولید آلاینده‌ها برای این مرکز صنعتی صورت گرفته است یا قرار است با پرداخت عوارض آلایندگی آن‌هم نه به‌صورت صحیح، بازهم سلامت مردم در معرض خطر جدی قرار بگیرد.


وی در پایان خاطرنشان کرد: شایسته است مسئولان مربوطه گزارشی از اقدامات خود نسبت به اجرایی شدن قوانین و استانداردهای زیست محیطی ارائه دهند و آگاه باشند که دانشجویان و نخبگان استان بوشهر قطعاً در مقابل هرگونه اقدامِ خلاف قانون و آسیب‌رسان به‌سلامت مردم، خواهند ایستاد.


انتهای پیام/4115/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر