جشنواره آلبالو فرصتی برای معرفی توانمندیهای بخش تسوج
رضا اخگرپور در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا درباره برگزاری جشنواره آلبالوی تسوج اظهار کرد: همزمان با ایام برداشت محصول آلبالو از باغات بخش تسوج، دومین جشنواره بزرگ آلبالو استان آذربایجانشرقی با محور توجه به توسعه اجتماعی و فرهنگی در این بخش، روز جمعه 21 تیرماه جاری برگزار شد.
وی اضافه کرد: براساس اطلاعات و آمار منتشر شده، بیشترین برداشت آلبالو در شهرستان شبستر یعنی تقریباً 50 درصد آلبالو و 95 درصد فراوری و تولید خشکبار این محصول در بخش تسوج انجام میشود.
دبیر دومین جشنواره آلبالوی تسوج عنوان کرد: سالانه بیش از 6 هزار و 600 تُن آلبالو از باغات شهرستان شبستر برداشت میشود که 900 هکتار از اراضی بخش تسوج را دربرگرفته است و این شهرستان با داشتن هزار و 100 هکتار اراضی زیر کشت درختان آلبالو در زمینه تولید و برداشت این محصول رتبه نخست استان آذربایجانشرقی را دارد. شهرستانهای مرند، اهر و جلفا بعد از تسوج به ترتیب در ردههای بعدی تولید آلبالو قرار دارند.
اخگرپور افزود: آلبالوی ژنوتیپ محلی، مجاری، بوترمو، تک دانه، گیلاسی، گیسویی از ارقام مهم آلبالوی کشت شده در باغات بخش تسوج است که با اصلاح نهال و شیوه آبیاری و استفاده به موقع از سموم آفات نباتی تولید آلبالو در شهرستان افزایش مییابد.
وی با اشاره به اینکه 50 غرفه جهت ارائه توانمندیهای خشکبار و صنایع دستی و 50 غرفه به عنوان جشنواره غذاهای سنتی و محلی مجموعا 100 غرفه به صورت رایگان به علاقهمندان واگذار شد، متذکر شد: برگزاری جشنواره آلبالو در بخش تسوج زمینه را برای رشد و اعتلای صنعت گردشگری در این منطقه فراهم میکند.
دبیر دومین جشنواره آلبالوی تسوج تصریح کرد: این برنامه با حمایت مالی خیّران و بیشتر با همت و پیگیریهای جوانان به ثمر رسیده که هدف از برگزاری این جشنواره شناساندن توانمندیهای این بخش در سطح کشور و معرفی جاذبههای گردشگری بخش تسوج و جذب گردشگر است.
اخگرپور مطرح کرد: با برپایی نمایشگاهی از محصولات غذایی و آشامیدنی از محصولات متنوع کشاورزی نیز ضمن معرفی توانمندیهای گردشگری و جاذبههای تاریخی شهر تسوج، ارزشهای غذایی این محصول بیش از گذشته معرفی و به همت بانوان شهر تسوج برای 6 هزار گردشگر حاضر شربت آلبالو و آش پخته و برای پذیرایی از گردشگران و میهمانان این جشنواره توزیع شد.
انتهای پیام/4078/4062/
انتهای پیام/