صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

جای خالی عکاسان و خبرنگاران ایرانی در بطن حادثه‌ منا

خبر تکان‌دهنده کشته شدن 1500 تن از حجاج بیت الله الحرام بر اثر تراکم جمعیت و خفگی در منا، از روز گذشته در صدر رسانه‌های ایرانی و خارجی قرار داشته اما عجیب است که تقریبا هیچ یک از رسانه‌های خبری کشورمان، در زمان وقوع حادثه، خبری را از منا مخابره نکرده است.
کد خبر : 40403

به گزارش گروه فرهنگی آنا، انتشار اخبار اتفاق دلخراش کشته شدن حجاج بین‌ الله الحرام که 131 نفر از آنان را حجاج ایرانی تشکیل داده اند، روز گذشته پنجشنبه 2 مهرماه در شرایطی توسط رسانه‌ها و خبرگزاری‌های کشورمان منتشر شد، که هیچ یک از اخبار توسط خبرنگار خودشان که حاضر در منا باشند، مخابره نشده بود. جالب‌تر آنکه گزارشهای تصویری‌ای که خبرگزاری‌ها و رسانه‌های مهم کشورمان، پس از آن منتشر می‌کردند، تصاویر خبرگزاری‌های مطرح دنیا همچون رویترز بود.


ظاهرا تنها خبرنگاران حاضر در جمع حجاج، دو، سه خبرنگار صدا و سیما بوده‌اند که متاسفانه بر اثر این سانحه دو تن از آنها تا کنون مفقود مانده‌اند. اما جای خالی اخبار تولیدی از محل، و همچنین انتشار گزارش‌های تصویری و استفاده از عکس‌های رسانه‌های سایر کشورها، این علامت سوال را در اذهان عمومی ایجاد می‌کند که دامنه پوشش خبری رسانه‌های ایرانی، چقدر است؟


روز گذشته خبرگزاری‌های ایرانی که درباره انواع حوادث گزارش‌های تصویری متعدد از عکاسان خود منتشر می‌کنند، همگی به بازنشر تصاویر دیگر خبرگزاری‌ها پرداختند.


اگرچه بالا رفتن هزینه سفر حج، دست بسیاری از رسانه‌ها را در اعزام خبرنگار و عکاس به این رویداد مهم جهان اسلام بسته، اما بعید است رسانه‌های اصلی و رسمی کشور هیچ خبرنگاری به مکه اعزام نکرده باشند و این پرسش را به وجود می‌آورد که چرا گزارش خبری و تصویری از این فاجعه ارسال نکردند؟


این در حالی است که با رشد امکانات گوشی‌های همراه و اینترنت موجود که بسیاری از زائران با استفاده از آنها خبر سلامتی خود را به کشور مخابره کردند و چهره‌ای چون علی ضیاء تصویر خود را در یکی از شبکه‌های اجتماعی منتشر نمود، انتشار چند تصویر اختصاصی و تولیدی از این حادثه، امر ناممکنی نبود.


سعید اوحدی، رئیس سازمان حج و زیارت رییس سازمان حج و زیارت، حمید محمدی، معاون امور حج و زیارت سازمان و وحید رحمتی، مدیرکل روابط عمومی جمعیت هلال احمر نخستین مسئولانی هستند که توسط خبرگزاری‌ها و رسانه‌های داخلی با آنان تماس گرفته شده و صحت و سقم و ابعاد این سانحه پیگیری شده است.


بخش قابل توجهی از اخبار و گزارش‌های تصویری که توسط رسانه‌های داخلی بازنشر شده‌اند، از شبکه‌های جهانی نظیر شبکه العربیه، رسانه‌ خبری وزارت بهداشت سعودی، شبکه اسکای نیوز و... گرفته شده است.


این رویداد در شرایطی دنبال می‌شود که مراحل امدادرسانی، درمان و شناسایی اجساد همچنان در مکه مکرمه ادامه دارد؛ اما آن‌طور که شنیده شده، خبرنگاران و عکاسان اعزامی برای پوشش اخبار دچار ممنوعیت‌هایی برای ورود به محل حادثه هستند.




انتهای پیام/

ارسال نظر