صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

رئیس سازمان حج و زیارت: حجاج سوغات خود را از تولید داخل تهیه کنند

رئیس سازمان حج و زیارت گفت: به منظور جلوگیری از خروج ارز از کشور و حمایت از اقتصاد ملی، حجاج و زائران بیت‌الله‌الحرام سوغات خود را از کالاهای تولیدی داخل تأمین کنند.
کد خبر : 403720

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاع‌رسانی حج و زیارت، علیرضا رشیدیان در خصوص برنامه‌های انجام شده سازمان حج و زیارت، اظهار کرد: به منظور تسهیل دسترسی زائران به تولیدات داخلی با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و نماینده رهبر معظم انقلاب در سازمان حج و زیارت، سامانه «برکت به خانه» راه‌اندازی شده تا زائران ایرانی بتوانند کالاهای مورد نظر خود را از طریق چند شرکت داخلی فعال در حوزه سوغات که به صورت اینترنتی به این سامانه متصل شده‌اند، بدون اتلاف وقت و انرژی با تخفیف‌های ویژه، قیمت مناسب و پایین‌تر از بازار تهیه کنند.


وی افزود: این کالاهای تولیدی داخلی بسیار باکیفیت و قیمت مناسبی هستند چنان که عنوان نمونه سجاده‌ای که در آق‌قلای استان گلستان بافته و از طریق این سامانه عرضه می‌شود بسیار با کیفیت‌تر از نمونه‌های خارجی با قیمت ۲۷ هزار تومان در این سامانه ارائه شده؛ در حالی که یک سجاده متوسط در عربستان بیش از ۵۰ هزار تومان قیمت دارد.


وی عنوان کرد: سال گذشته در این زمینه نهضت خوبی در بین زائران شکل گرفت و امسال نیز در شرایطی که دشمن همه توان خود را برای زمین زدن اقتصاد کشور به کار گرفته است و واحدهای تولیدی با همه توان برای حفظ تولید و اشتغال خود تلاش می‌کنند این موضوع مهم است و می‌تواند به حمایت از اشتغال و تولید داخل کمک کند ضمن آنکه از خروج ارز از کشور هم جلوگیری می‌شود.


وی تصریح کرد: در این راستا زائران در چند استان اعلام کرده‌اند فقط یک ساک یا چمدان کوچک آن هم برای انتقال وسایل ضروری خود همراه برده و بازمی‌گردانند.


رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه با اشاره به اهمیت تأمین امنیت، عزت و کرامت زائران ایرانی گفت: در این راستا در تفاهم با طرف عربستانی هم نخستین بند به این موضوع اختصاص یافت و با توجه به قطع رابطه سیاسی دو کشور، ۱۰ نیروی کنسولی وزارت امور خارجه کشورمان به منظور حمایت و تأمین حقوق کنسولی زائران ایرانی استقرار یافته‌اند.


وی در ادامه با اشاره به اینکه امسال کار جابه‌جایی حجاج بیت‌الله‌الحرام را ناوگان هواپیمایی جمهوری اسلامی عهده‌دار است، گفت: در سال‌های گذشته ۵۰ درصد زائران ایرانی با خطوط هوایی عربستان و ۵۰ درصد با ظرفیت ناوگان داخلی به حج تمتع اعزام می‌شدند، اما امسال به دلیل رقم بالا، قیمت طرف عربستانی را در این زمینه نپذیرفتیم و با استفاده از ظرفیت داخلی برای انتقال زائران کشورمان به حج تمتع امسال برنامه‌ریزی کردیم.


وی تصریح کرد: عملاً همه این پروازها با شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران «هما» انجام می‌شود و دغدغه‌ای برای انتقال ایمن و به موقع زائرانمان به عربستان نداریم و طی دو روز گذشته 4 هزار و 786 زائر ایرانی وارد سرزمین وحی شده‌اند.


وی با بیان اینکه 86 هزار و 550 زائر طی امسال توسط شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی به عربستان اعزام می‌شوند، از زائران خواست به قوانین کشور میزبان احترام گذاشته و از به همراه داشتن داروهای ممنوعه به شدت خودداری کنند.


وی با اشاره به ارائه خدمات به زائر در جهت دسترسی و تسهیل استفاده آنان از امکانات و خدمات گفت: از جمله این خدمات راه‌اندازی نرم‌افزار «زائریار» است که زائران می‌توانند از طریق آن خدمات مختلفی از این طریق نقشه و مسیریاب و نحوه دسترسی به ناوگان حمل و نقلی، هتل‌ها و تغذیه و غیره مطلع شوند.


رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه افزود: تلاش‌های زیادی شد که هزینه حج امسال نرخ مناسبی باشد؛ با همراهی رئیس جمهوری، امسال دولت قیمت ارز مورد نیاز حجاج را بر مبنای ارز 7 هزار تومانی تعیین کرد که متوسط هزینه حج برای هر زائر 25 میلیون تومان تعیین شد، در حالی که اگر قرار بود با ارز نیمایی حج امسال را برگزار کنیم هزینه هر نفر بیش از ۳۵ تا ۴۰ میلیون تومان می‌شد.


رشیدیان افزود: طی برنامه‌ریزی‌های انجام شده با اقدام به موقع و سریع در حوزه هزینه‌های اسکان، تغذیه و حمل و نقل هم در عین حفط و حتی ارتقاء کیفیت، صرفه‌جویی‌های خوبی صورت گرفت.


وی با توضیح اینکه میانگین سنی زائران ایرانی امسال ۵۶ سال است، گفت: با توجه به این امر و نیز افزایش مدت اقامت آن‌ها مجبور شدیم تنوع غذایی بیشتری را با توجه به شرایط جسمی و سنی برای زائران ایجاد کنیم اما در عین حال پنج درصد در هزینه‌های این بخش صرفه‌جویی شد.


رئیس سازمان حج و زیارت در زمینه ارز همراه زائران با بیان اینکه بانک مرکزی این رقم را برای هر زائر ۲۰۰ دلار تعیین کرده است، افزود: این نرخ مصوب بانک مرکزی است و سازمان در این خصوص نقشی ندارد.


به گفته وی، برای تسهیل خدمات‌دهی، مدیر هتل‌های عربستان هیچ تماسی با زائران ندارند و برای تمامی هتل‌های محل استقرار زائران ایرانی مدیر ایرانی تعیین شده که همه خدمات هتل را در اختیار زائران می‌گذارد.


رئیس سازمان حج و زیارت گفت: همچنین آن دسته از حجاج که نمی‌توانند برای دریافت ارز اختصاص یافته به بانک مراجعه کنند، ارزشان بر اساس لیست در اختیار مدیران کاروان‌ها قرار می‌گیرد که آنها نیز با دریافت رسید، ۲۰۰ دلار را به هر زائر پرداخت می‌کنند.


انتهای پیام/4072/


انتهای پیام/

ارسال نظر