صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک متخصص گوارش مطرح کرد

40 درصد مردم از سوء هاضمه رنج می‌برند

یک متخصص گوارش با اشاره به اینکه ۴۰ درصد افراد در کشور از سوء هاضمه رنج می‌برند، گفت: اصلاح عادت‌های غلط غذایی و ورزش کردن در کاهش بیماری‌های گوارشی بسیار موثر است.
کد خبر : 40259

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، شهرام آگاه در گفت‌وگو با فارس،‌در رابطه با شایع‌ترین مشکلات گوارشی اظهار داشت:‌ 40درصد مردم از سوء هاضمه در کشور رنج می‌برند و می‌توان گفت این مشکل به عنوان شایع‌ترین بیماری گوارشی در کشور به شمار می‌رود، همچنین بیشترین علت مراجعه بیماران به پزشکان متخصص گوارش است.


وی افزود: رفلکس معده، سندروم روده تحریک پذیر و اختلالات دفعی از دیگر مشکلات شایع گوارشی میان مردم است که ناراحتی‌های زیاد جسمانی برای آنان به همراه دارد.


این متخصص گوارش در رابطه با بیماری‌های کبدی اظهار داشت: بیماری‌‌های کبد در زمره بیماری‌های گوارشی به شمار رفته که شایع‌ترین آن کبد چرب است به طوریکه 30 تا 35 درصد افراد جامعه به ویژه افراد چاق مبتلا به کبد چرب می‌شوند.


آگاه ادامه داد: رژیم غذایی مناسب و مصرف مواد غذای ناسالم مشکلات گوارشی را افزایش می‌دهد به طوری که تند خوردن غذا، سرو غذا در زمان نامناسب، استفاده از فست‌فودها و انواع سس و نوشابه می‌تواند سبب بیماری‌های گوارشی در افراد شود. همچنین استعمال سیگار و مصرف الکل در این زمینه از دیگر علل سوء هاضمه، رفلکس، مشکلات کبدی و دیگر بیماری‌های گوارشی می‌شود.


وی زندگی ماشینی، کم‌تحرکی و نداشتن برنامه غذایی مناسب را سه علت عمده بیماری‌های گوارشی برشمرد و افزود: سندروم روده تحریک‌پذیر از دیگر بیماری‌های شایع گوارشی بوده که با اختلال دفع، اسهال، یبوست، دفع گاز زیاد روده و دل‌درد همراه است.


این متخصص گوارش تأکید کرد: با رژیم غذایی مناسب، کاهش استرس روحی،‌ ورزش و عدم استعمال سیگار و مصرف الکل می‌توان از بیماری‌های گوارشی جلوگیری کرد.


آگاه بیان داشت: سرطان دستگاه گوارش در کشور رو به رشد بوده که بیشترین نوع آن سرطان معده است. با وجود بهبود شرایط اجتماعی و تغذیه سرطان معده کاهش نداشته و دلیل آن وجود مواد غذایی ناسالم همچون سبزی و میوه‌هایی که با سموم مختلف و علف‌کش‌ها همراه شده‌‍‌اند، است.


انتهای پیام/

برچسب ها: سرطان گوارش
ارسال نظر