کنکور پرطمطراق 98 بیحاشیه به پایان رسید
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا - پروین طالبیان؛ برگزاری چهلونهمین کنکور اما و اگرهای بسیاری از چگونگی تأثیر معدل تا زمان برگزاری آن داشت. مهر 97 شورای سنجش و پذیرش دانشجو مقرر کرد که تأثیر معدل در کنکور بهصورت قطعی است. براین اساس داوطلبانی که از سوابق تحصیلی خوبی برخوردار بودند برگ برنده را در دست داشتند و آنهایی که نامه اعمال تحصیلیشان را در دست چپ داشتند نمیتوانستند امید زیادی به قبولی در کنکور داشته باشند.
معدل و تأثیرش در کنکور 98
با این مصوبه صدای بسیاری از کنکوریها بلند شد، بسیاری معتقد بودند تا زمانیکه آزمون نهایی سراسری برای دیپلمهها برگزار نمیشود نباید تأثیر معدل در پذیرش داوطلبان بهصورت قطعی باشد. در نهایت با پیگیری نمایندگان مجلس شورای اسلامی تأثیر معدل برای دارندگان دیپلم نظام جدید 6-3-3 حداکثر 30 درصد و مثبت در نظر گرفته شد. معدل داوطلبان نظام قدیم که در سالهای 84 تا 97 فارغالتحصیل شدهاند نیز به میزان 25 درصد مثبت لحاظ شد. داوطلبانی هم که دوره پیشدانشگاهی را گذراندهاند تأثیر معدل درمجموع سال آخر آموزش متوسطه و پیشدانشگاهی بهصورت 30 درصد مثبت در نظر گرفته شد. سایر دیپلمهها هم از تأثیر سوابق تحصیلی مستثنا شدند.
سیل هم نتوانست جلوی کنکور بایستد
در ادامه سیل بهانه دیگری دست کنکوریها داد تا حاشیهای دیگر کلید بخورد. وقتی گمانهزنیها درباره به تعویق افتادن جدی شد سازمان سنجش آموزش کشور در اطلاعیهای اعلام کرد که امکان جابهجایی زمان کنکور وجود ندارد. داوطلبان حتی تا دو هفته مانده به کنکور این موضوع را دنبال کردند، تجمع اعتراضی به پا شد ولی باز وزیر علوم و رئیس سازمان سنجش آموزش کشور آب پاکی را روی دست داوطلبان ریختند و اعلام کردند به دلایل زیادی امکان این تغییر وجود ندارد ولی برای داوطلبان سیلزده سهمیه مازاد 5 درصدی از دانشگاههای همان استانها اختصاص یافت.
تا اینکه صبح روز پنجشنبه 13 تیرماه ماراتن کنکور با گروه علوم ریاضی و علوم انسانی کار خود را آغاز کرد. میانه کنکور زلزلهای در شهرستان دامغان احساس شد که حتی داوطلبان در جلسه امتحان آن را نیز حس کردند ولی همچنان خللی در برگزاری کنکور ایجاد نشد و تا روز جمعه 14 تیرماه با داوطلبان گروه زبانهای خارجی به کار خود پایان داد.
کنکور بیحاشیه
در این کنکور حتی خانوادههای نگران و دست به دعا هم کمتر در حوزههای امتحانی دیده میشدند، داوطلبان برخلاف سالهای گذشته با آرامش به حوزههای امتحانی رهسپار و بعد از پایان مدت آزمون خیلی عادی خارج میشدند. شاید یکی از دلایل این آرامش جداشدن رشتههای باآزمون و بدون آزمون دانشگاهها باشد که البته تعدادی از داوطلبان به آن اذعان داشتند.
محمد در گفتگو با خبرنگار آنا گفت: اگر در آزمون قبول نشوم میتوانم رشتههای بدون آزمون را انتخاب کنم. سپیده که در گروه علوم انسانی کنکور داده بود، میگفت: ظرفیت پذیرش در رشتههای علوم انسانی از تعداد شرکتکنندگان بیشتر است بنابراین بالاخره میتوانم در رشتهای وارد دانشگاه شوم.
البته در این میان مضطربها همچنان خودنمایی میکردند و از سخت بودن آزمون و نگرانی برای پذیرش در رشتههای پرمتقاضی و دانشگاههای سطح یک میگفتند.
با همه این ماجراها پرونده برگزاری کنکور 98 بسته شد و به گفته ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور، تخلف محرزی در کنکور اتفاق نیفتاد. تاکنون بر اساس تخلفات گزارششده برخی از داوطلبان برخلاف مقررات گوشی تلفن همراه در جلسه آزمون به همراه داشتند که برخوردهای لازم با آنها صورت گرفته است.
بر اساس اعلام خدایی نتایج اولیه کنکور سراسری دهه دوم مردادماه اعلام خواهد شد و داوطلبان مجاز به انتخاب رشته میتوانند در موعد مقرر انتخاب رشته کنند. رئیس سازمان سنجش آموزش کشور همچنین ظرفیت کنکور امسال را مانند سال گذشته همان حدود 730 هزار نفر در رشتههای باآزمون و بدون آزمون اعلام کرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی نیز حدود 500 هزار نفر پذیرش خواهد داشت.
با احتساب این ظرفیتهای پذیرش در کنکور امسال حدود یکمیلیون و 200 هزار نفر خواهد بود که پذیرش در هر گروه آزمایشی متفاوت است. داوطلبان گروههای آزمایشی علوم ریاضی، علوم انسانی، هنر و زبانهای خارجی شانس بالایی برای قبولی دارند اما داوطلبان گروه تجربی با جمعیت بیش از 600 هزار نفر ناگزیرند به رشتههای شناور نیز نیمنگاهی داشته باشند. آخرین ورق کتاب کنکور 98 هم دهه سوم شهریور بسته میشود و نتایج نهایی از طریق سازمان سنجش آموزش کشور منتشر خواهد شد.
انتهای پیام/4107/4040/
انتهای پیام/