صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رحمانی:

اختیارات تجاری لازم به استان‌های مرزی داده می‌شود

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: به‌زودی برای توسعه صادرات و مبادلات تجاری، اختیاراتی به استان‌های مرزی داده خواهد شد تا با همکاری تشکل‌های خصوصی تحرک مناسبی در روابط تجاری ایجاد شود.
کد خبر : 402480

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از شاتا، رضا رحمانی قبل از آغاز سفر دو روزه خود به اسلام‌آباد، جلسات فشرده‌ای با نمایندگان دستگاه‌های مختلف و بخش خصوصی خود ترتیب داد و همه موارد و موانع پیش روی گسترش همکاری‌های طرفین را احصاء کرد.
وی قبل از عزیمت به پاکستان نشستی هم با فعالان اقتصادی استان سیستان و بلوچستان داشت.


وزیر صنعت، معدن و تجارت به فعالان اقتصادی سیستان و بلوچستان در فرودگاه زاهدان گفت: جمهوری اسلامی ایران با 15 کشور همسایه است و بر همین اساس باید ضمن شناسایی نیازهای کالایی این کشورها، از همه ظرفیت‌های خودمان برای توسعه صادرات و تنظیم مبادلات تجاری با همسایگان با محوریت استان‌های مرزی بهره ببریم.
وی گفت: هم‌اکنون 54 درصد صادرات غیرنفتی از جمهوری اسلامی ایران به کشورهای همسایه صورت می‌گیرد و برای توسعه صادرات از ظرفیت‌های بازاریابی و معرفی کالاهای ایرانی اقدامات بهتری باید صورت پذیرد.
رحمانی در ادامه گفت: به‌زودی و جهت توسعه صادرات و مبادلات تجاری، اختیاراتی به استان‌های مرزی داده خواهد شد تا با همکاری تشکل‌های خصوصی تحرک مناسبی در روابط تجاری ایجاد شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت هدف از سفر خود به پاکستان را شرکت در اجلاس مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور به جهت افزایش مناسبات تجاری و اقتصادی عنوان کرد و افزود: حجم مبادلات ایران با پاکستان 1.3 میلیارد دلار است که این سطح باید با نهایی شدن موافقت‌نامه تجارت آزاد به پنج میلیارد دلار افزایش یابد.
وی تصریح کرد: ایران و پاکستان مشترکات فراوانی درزمینهٔ دینی، فرهنگی و تاریخی دارند و ایران به پاکستان به‌عنوان کشوری مهم و تأثیرگذار در معادلات منطقه می‌نگرد.
رحمانی اظهار کرد: دو ملت ایران و پاکستان به‌عنوان دو ملت دوست و مستقل برای افزایش قدرت و رفاه خود نیازمند توسعه همه‌جانبه همکاری‌ها هستند و این می‌تواند یک زمینه همکاری بلندمدت و گسترده را فراهم سازد.
وی خاطرنشان کرد: ایران ظرفیت‌های مهمی درزمینهٔ تولید انواع مصالح و تجهیزات ساختمانی از قبیل فولاد، شیرآلات، چینی ساختمانی، کاشی و سرامیک، گچ و خصوصاً دو کالای مهم قیر و سیمان داراست و یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان در این عرصه است.
در اولین نشست وزیر ایرانی با مشاور نخست‌وزیر پاکستان در امور سرمایه‌گذاری خارجی و نساجی، رحمانی از حضور نساجان و سرمایه‌گذاران پاکستانی در بخش نساجی و تولید پوشاک ایران استقبال نمود.
وی از ظرفیت‌های بالای صنعتی و معدنی ایران و توانمندی‌های بالقوه فعالان بخش خصوصی ایران سخن گفت و ابراز امیدواری کرد تا با توسعه همکاری‌ها شرایط شکوفایی روابط اقتصادی دو طرف باشیم.


وجود برخی مسائل، مشکلات و موانع در برقراری تعامل سازنده اقتصادی میان ایران و پاکستان در هشتمین جلسه کمیته مشترک تجاری دو کشور با حضور رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران و عبدالرزاق داود مطرح و بنا بر پیشنهادات و نظرات دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی طرفین، سند همکاری‌های مشترک ایران و پاکستان به امضای دو طرف رسید.
ظرفیت‌های بسیار بالای بنادر و کشتیرانی ایران و اعلام آمادگی طرف ایرانی برای گسترش سطح همکاری‌ها در این حوزه، در دیدار وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران با علی حیدر زیدی، وزیر بنادر و کشتیرانی پاکستان مطرح شد.


وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ایجاد خطوط منظم کشتیرانی میان ایران و پاکستان اقدام مهمی برای تحول در روابط دو کشور است.


رضا رحمانی افزود: ایران علاقه‌مند به توسعه و تعمیق حمل‌ونقل دریایی با کشور پاکستان است.
وی زیرساخت توسعه روابط تجاری را توسعه حمل‌ونقل دانست و تصریح کرد: توسعه همکاری‌های حمل‌ونقل به‌خصوص در حوزه دریا ضرورت دارد.


در این ملاقات بر نگاه درازمدت به روابط دو کشور و لزوم برطرف شدن موانع روابط دو کشور تأکید شد.


وزیر بنادر و کشتیرانی پاکستان نیز با تأکید بر توسعه همکاری‌های حمل‌ونقل بالأخص دریایی میان دو کشور گفت: نباید میان دو کشور موضوعات منفی و مشکلات وجود داشته باشد و پاکستان برای توسعه همکاری‌های میان دو کشور تمام تلاش خود را خواهد کرد.


علی حیدر زیدی با تأکید بر اینکه خطوط کشتیرانی منظم می‌تواند تحول در تجارت دو کشور ایجاد کند، از طرف ایرانی خواست تا برای زائران پاکستانی به مقصد ایران و عراق تسهیلات تردد برقرار شود.


انتهای پیام/4083/


انتهای پیام/

ارسال نظر