موقعیت جغرافیایی در بررسی لهجههای زبان کردی مورد توجه قرار گیرد
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری آنا از دانشگاه کردستان، میشل لیزنبرگ در نشست تخصصی مشاهیر کرد گفت: قبل از ظهور ادبیات کردی بسیاری بر این اعتقاد بودند که کردها دارای فرهنگ و تاریخی ریشهدار نیستند و این موضوع تأثیر بسیاری در نشناختن کردها در سطح جهان داشت.
وی افزود: آرام آرام وارد عصر جدید می شویم، کسانی مانند نالی و احمدخانی متولد میشوند که با نوشتن شعر به زبان کردی ثابت کردند که زبان و ادبیات کردی پایگاه و پشتوانه بسیار قوی دارد و این نشان داد که کردها فرهنگ و تاریخی ریشهدار دارند.
این استاد دانشگاه گفت: احمدخانی با شهامت اعلام کرد که به کردی مینویسم تا کسی نگویند کردها دارای تاریخ و اصالت نیستند.
لیزنبرگ اظهار کرد: وقتی به تاریخچه زبان کردی مینگریم که در عمارت اردلان لهجه اورامانی غالب است و با آن شعر سروده میشود، بعد از تضعیف اردلانها در سلیمانیه و در عمارت بابان لهجه سوارنی غالب و به زبان نوشتاری تبدیل میشود که تا به امروز ادامه دارد.
وی تأکید کرد: اما لهجه کرمانجی به روی کار آمدن امیران کرد در کردستان ترکیه وابسته بود و از سده ۱۸ به این سو بدان شعر سروده میشود و آنچه برای پژوهشگران زبان کردی مهم است این است که در بررسی لهجههای زبان کردی باید موقعیت جغرافیایی و زمان بسط و گسترش لهجههای زبان کردی مورد توجه قرار گیرد.
انتهای پیام/4117/4062/
انتهای پیام/