صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۳۰ - ۰۲ مهر ۱۳۹۴
توسط دانشمندان آمریکایی

رکورد دورنوردی کوانتومی شکسته شد

دانشمندان آمریکایی موفق شدند رکورد دورترین «تله‌پورت» یا دورنوردی کوانتومی داده‌ها را بشکنند و داده‌ها را از راه یک فوتون به محل دیگری منتقل کنند.
کد خبر : 40211

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Engaget، تله‌پورتینگ یا همان دورنوردی به شکل داده‌های دیجیتال یکی از تکنولوژی‌های آینده است که این روزها در مراکز معدودی در جهان درباره آن تحقیق می‌شود.


این شاخه تازه‌ از دانش تلفیقی فیزیک، کامپیوتر، الکترونیک و حتی بیولوژی، به دنبال روشی است که هر چیزی را به داده تبدیل کند و سپس با بهره‌گیری از روش‌‌های کوانتومی، این داده‌‌ها را کدگذاری و با سرعت نور به محل دیگری منتقل و رمزگشایی کند.


در مرحله رمزگشایی آنچه در مبداء به داده تبدیل شده بود، دوباره به شکل اولیه بازمی‌گردد. همین تعریف از این دانش کافی ا‌ست که ذهن‌های جست‌وجوگر و متفکر را به سوی خود جذب کند.


اکنون محققان مؤسسه استانداردهای آمریکا موفق شده‌اند با استفاده از حسگر‌های نسل جدید که به دقت تمامی اجزاء نور را جست‌وجو می‌کند، اطلاعاتی را که به ‌صورت کوانتومی روی یک فوتون تنها کدگذاری شده بود، به فاصله 63 مایلی (100 کیلومتری) منتقل و بازیابی کنند.


در این آزمایش اطلاعات نهفته‌شده تا میزان 99 درصد بازیابی شد که موفقیتی چشمگیر محسوب می‌شود. اگرچه در ظاهر این فاصله چندان دور به‌نظر نمی‌رسد اما تا پیش از این به دلیل اینکه همه فوتون‌ها قادر به رسیدن به مقصد از راه یک فیبر نوری نبودند و بازیابی آنها در مقصد نیز با مشکلاتی روبه‌رو بود، چنین کاری غیرممکن بود. این آزمون گامی بود که کار تله‌پورتینگ برای اطلاعات را در فضاهای شهری ممکن کرد.


براساس آنچه در اعلامیه این سازمان منتشر شده است، آزمایش‌های انجام‌شده تنها روی داده‌های محض بوده و هنوز زود است که روی تحلیل داده نظر شود، همچنین تا عملیاتی شدن این روش، باید مقدار بسیار بیشتری اطلاعات در آزمایش‌ها جابه‌جا شود تا کارآیی آن کاملا مورد تأیید قرار گیرد.


در صورتی که «تله‌پورتینگ» با تکنولوژی پرینت سه‌بعدی و اسکن بیولوژیک تلفیق شود و این دو بخش نیز پیشرفت‌های لازم برای تبدیل اشیاء و موجودات به داده‌های دیجیتال و برعکس را پیدا کنند، انسان موفق خواهد شد مانند فیلم‌های تخیلی، هر چیزی را در کسری از ثانیه از نقطه‌ای به نقطه دیگر با هر میزان فاصله انتقال دهد.


شاید هنوز زمان زیادی تا چنین توانایی باقی باشد اما علم به‌سرعت در حال حرکت به آن سو است.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر