صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۵ - ۱۲ تير ۱۳۹۸
رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها:

امروز به جای مهندس و معمار شهرساز نیازمند حکیم شهری هستیم

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور گفت: امروز به جای مهندس و معمار شهرساز نیازمند حکیم شهری هستیم.
کد خبر : 401916

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، مهدی جمالی‌نژاد صبح امروز در نخستین اجلاس مجمع مشورتی رؤسای کمیسیون‌های شهرسازی و معماری شوراهای کلانشهرها و مراکز استان‌ها اظهار کرد: ایران سرزمین افرادی همچون شهاب‌الدین سهروردی که ریشه در خاک این مرز و بوم دارند و با یک نگاه عمیق به اشراق و الهام، زیبایی را به‌عنوان یک هنر درون‌گرا تعریف می‌کنند و به همین دلیل مکاتب و شهرسازی‌های ما در آن دوران پایدار بوده است.


وی ادامه داد: آسیب‌هایی که ما در حال حاضر درگیر آن هستیم ناشی از توسعه ۲۰۰ تا ۳۰۰ سال اخیر است که به واسطه وصل کردن زیبایی شهرسازی و معماری به فضاهای مادی و دور شدن از فضاهای معنوی ایجاد شده است.


معاون وزیر کشور افزود: اقدامات زیادی در حوزه معماری و شهرسازی صورت گرفته است ولی متأسفانه آسایش واقعی ایجاد نشده است و به‌نظر می‌رسد برای رسیدن به آن باید معماری و شهرسازی ما را به جهان معنوی وصل کند.


رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور با بیان این‌که آنچه باعث شد یزد به‌عنوان میراث جهانی ثبت شود به دلیل اقداماتی است که صورت نگرفته است، گفت: در حوزه معماری و شهرسازی می‌بایست به اصول قدیمی همچون معماری سازگار با طبیعت، استفاده از امکانات و مصالح بومی، استفاده از گونه‌های کم آب، معماری زمین‌پناه و مواردی از این دست تأکید کنیم.


جمالی‌نژاد با اشاره به این مطلب که به جای معماران شهرساز و مهندسین عمران امروز نیاز به حکیم شهری داریم به بیانات رهبری اشاره کرد و گفت: امروز وظیفه امت اسلامی تنها این نیست که به یادبود ولادت پیامبر اکرم و یا بعثت ایشان تنها جشن برپا کند، این کار کوچک و کمی است نسبت به آنچه وظیفه اصلی است. دنیای اسلامی امروزی وظیفه دارد مانند خود اسلام و مانند خود پیامبر روحی در این دنیا بدمد، فضای جدیدی ایجاد کند، راه تازه ای را باز کند، و این معماری تمدن نوین اسلامی است.


وی افزود: روزی مردم اروپا با استفاده از دانش مسلمانان و فلسفه اسلامی توانستند از این دانش اسلامی استفاده و تمدنی را برای خود شالوده سازی کنند و امروز نوبت ما است. امروز نوبت اسلام است و امروز نوبت مسلمین است که با همت خود تمدن نوین اسلامی را شالوده سازی کند همچنان که اروپایی ها آنگاه از دانش و تجربه مسلمین استفاده کردند،ما هم امروز باید از دانش جهان استفاده کنیم و از ابزارهای موجود نوین جهان برای برپا کردن تمدن نوین اسلامی استفاده کنیم.


انتهای پیام/۴۱۰۵/


انتهای پیام/

ارسال نظر