صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۲ - ۱۱ تير ۱۳۹۸
رئیس دیوان عالی کشور:

وکلا از بیان حقایق در دادگاه هراسی نداشته باشند

رئیس دیوان عالی کشور گفت: همکاران قضائی باید محیط امنی برای وکیل فراهم کنند تا این افراد برای بیان حقیقت وحشتی نداشته باشند.
کد خبر : 401757

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط‌عمومی دیوان عالی کشور، حجت‌الاسلام سیداحمد مرتضوی‌مقدم در دیدار با رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه و تعدادی از وکلای این مرکز، گفت: از ابتدای خدمت قضائی خود در قوه قضائیه، از این جهت که در مراجع قضائی وکیل می‌تواند مدافع موکل خود از یک سو و کمک‌کننده به قاضی از سوی دیگر باشد، مدافع وکیل بودم.


وی با اشاره به اهمیت فعالیت وکلا در جریان رسیدگی به پرونده‌های قضائی گفت: چکیده تمام مطالب پرونده را می‌توان در لایحه دید و بنده بارها این مطلب را و همچنین اهمیت فعالیت وکلا را در استان‌های محل خدمت خود به همکاران قضائی اعلام کردم.


رئیس دیوان عالی کشور به فعالیت وکلای زن هم اشاره کرد و گفت: وکلای شایسته، وظیفه‌شناس و حق‌گرا در بین زنان وکیل و چه در بین مردان وکیل قابل انکار نیست. نمی‌توانیم این عزیزان را انکار کنیم. آیا می‌توان منکر فعالیت وکلا در پرونده‌ها شد که قطعاً اینطور نیست.


مرتضوی‌مقدم با اشاره به حواشی پیش آمده از یک تذکر در رابطه با زنان وکیل گفت: اخیراً بنده در یک جلسه صنفی تذکری به همکاران دادم مبنی بر اینکه افرادی از جامعه‌ قضائی و قضات سلب صلاحیت و معزول شدند. در آن جلسه مصادیقی هم در این رابطه گفته شد که یکی از این مصادیق مربوط به رفتار ناشایست یک وکیل زن بود. متناسب با این موضوع اعلام کردیم که مواظب این‌گونه رفتارها باشید اما مگر می‌شود یک رفتار را به کل جامعه وکالت تسری داد؟ دود این حرکت و حواشی پیش آمده از این موضوع به چشم چه کسانی رفت؟ قطعاً به چشم زنان وکیل حق‌گرا و شایسته می‌رود. البته متأسفانه در انتشار خبر فوق اخلاق رعایت نشد.


وی افزود: یک مصداقی در آن جلسه گفته شد، از این فرصت پیش آمده امروز استفاده کرده و به همه جامعه وکلا در این سنگر عرض می‌کنم که همیشه ایده و هدف شما احقاق حق باشد.


رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به ضرورت احقاق حق خطاب به وکلا یادآور شد: این‌طور باشد که حقیقت را کشف کنید، حق‌الوکاله در پرونده‌ها مطرح است اما آنچه که مهم است حق و احقاق آن است.


مرتضوی‌مقدم بر ضرورت همکاری و همیاری دو جانبه بین قضات و وکلا اشاره و تصریح کرد: از همکاران قضائی تقاضا کردم محیط امنی برای وکیل فراهم کنند تا برای بیان حقیقت وحشتی نداشته باشد. محیط دادگاه برای وکیل باید یک محیط امن باشد؛ رعایت نزاکت در رابطه با قضات و وکلا باید دو طرفه باشد و این موضوع هم از جانب وکیل و هم از جانب قضات رعایت شود.


وی افزود: هیچ‌گاه در دوران خدمت قضائی خود، دید منفی به جامعه وکلا نداشتم‌ و بارها اعلام کردم نباید انسان با دید منفی جلو برود. اگر وکیل خانمی رفتار ناشایستی انجام داد، همان‌طور که یک قاضی رفتار ناشایست انجام می‌دهد به او می‌گویند قاضی فاسد و آن را به کل جامعه قضاوت تسری نمی‌دهند، اگر یک وکیل فاسد باشد نمی‌توان گفت کل جامعه وکلا فاسد هستند؛ در دستگاه قضائی، گاهی صاحب ثروت یا قدرت آمده و به‌دنبال تهدید و تطمیع هستند که در رابطه با این موارد قاضی باید در مقابل تطمیع‌کننده بایستید.


رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به حضور زنان شایسته در بین جامعه وکالت، تصریح کرد: وجود وکلای شریف و زنان وکیل همچون زنانی که در این جمع حضور دارند مایه خیر است.


در ادامه این جلسه علی بهادری جهرمی گفت: افتخار مجموع قضائی کشور است که فردی همچون حجت‌الاسلام مرتضوی‌مقدم در این دستگاه حضور دارد.


وی افزود: کار قضائی، کار سختی است و همه کسانی که در این عرصه حضور می‌یابند صلابت لازم برای بیان حقایق را ندارند. البته که خیلی از اوقات حقایق هم مخفی شده است؛ نگاه کلان جامعه وکالت و کارشناسی این است که در صورتی که نگاه جامعه قضائی مثبت باشد، می‌توان کمک کار قاضی بود.


رئیس مرکز وکلا با بیان اینکه جامعه وکالت در جریان رسیدگی به یک پرونده همچون چراغ راه است، گفت: جامعه وکالت برای ساده‌سازی حقایق، پرونده را برای صدور رأی آماده می‌کند. در جامعه وکالت هم همچون سایر صنوف امکان دارد ناسره‌هایی وجود داشته باشد؛ سعی کنیم نگاه قضات و وکلا را ترکیب کنیم و هر دو بدانند همکار هم هستند.


جهرمی افزود: اگر ناسره‌ای وجود دارد، قضات و وکلا چه در مرکز و چه در دیوان عالی به کشف ناسره‌ها کمک کنند، لذا در این رابطه باید دست به دست هم دهیم. در نگاه وکالت هم باید نگاه مثبتی به قضات باشد.


وی با اشاره به بحث‌ها و شایعاتی که اخیراً در رابطه با وکلای زن مطرح شده، اظهار کرد: در رابطه با بحث‌هایی که اخیراً مطرح شده باید بگویم ما حقوق خوانده‌ایم و این‌طور نیست که خبر را از منبع نادرستی بشنویم و به آن صحه بگذاریم. قریب به نیمی از جامعه وکالت را زنان تشکیل می‌دهند.


در پایان این دیدار تعدادی از وکلا، نکاتی را در رابطه با وکالت و جایگاه زنان در جامعه با رئیس دیوان عالی کشور در میان گذاشتند.


انتهای پیام/4110/


انتهای پیام/

ارسال نظر