صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دهقانی فیروزآبادی در گفتگو با آنا:

جنس آموزش در سرای نوآوری فناور محور است

معاون تحقیقات، نوآوری و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در سراهای نوآوری جنس آموزش فناور محور است تا فناورجویان نحوه حل مشکل را یاد بگیرند.
کد خبر : 401476

روح‌الله دهقانی فیروزآبادی در گفتگو با خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا در خصوص برنامه پارک‌های فناوری دانشگاه آزاد اسلامی برای درآمدزایی گفت: در دانشگاه آزاد اسلامی نهادی با عنوان سرای نوآوری وجود دارد. سرای نوآوری مجموعه‌ای است که از باشگاه تا شرکت دانش‌بنیان موفق در آن فعالیت می‌کنند.


وی افزود: به مجموعه باشگاه‌ها، مراکز رشد و پارک‌های فناوری سرای نوآوری گفته می‌شود. سرای نوآوری یک دانشگاه است و می‌تواند مانند یک واحد دانشگاهی فعالیت کند.


معاون تحقیقات، نوآوری و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: تفاوت سرای نوآوری و واحد دانشگاهی در این است در دانشگاه آموزشی و تحصیلات تکمیلی جنس آموزش‌ها علمی است اما در سرای نوآوری جنس آموزش فناوری است.


دهقانی فیروزآبادی تصریح کرد: برای مثال در دانشکده به دانشجو آموزش داد می‌شود تا در نهایت  دانشمند تولید شود. سرای نوآوری فناورجو جذب می‌کند و در فناورکده‌ها به آنها آموزش می‌دهد.


وی با اشاره به اینکه فناورکده‌ها شامل باشگاه، پارک فناوری و مراکز رشد می‌شود، افزود: در فناورکده‌ها یادگیری حل مسئله محور است و در دانشکده‌ها یادگیری موضوع محور است. در دانشکده معادلات دیفرانسیل و ترمودینامیک آموزش داده می‌شود اما در فناورکده‌ها به صورت عملی کار می‌شود و فناورجو نحوه کار موتورهای پیستونی را یاد می‌گیرد تا اگر مشکلی پیش آمد آن را برطرف کند.


معاون تحقیقات، نوآوری و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: وقتی این اکوسیستم در کنار هم کار می‌کند واحد فناور  ساخته می‌شود. دلیل کاهش فعالیت‌ها و حذف مراکز رشد در کشور این است که  برای تأمین نیرو به سیستمی متصل نیستند.


دهقانی فیروزآبادی بیان کرد: نمی‌توان انتظار داشت که صنایع بزرگ در مراکز رشد سرمایه‌گذاری کنند. سرمایه‌گذارها در پارک فناوری و شرکت‌های آن سرمایه‌گذاری می‌کنند. شرکت‌های مستقر در پارک فناوری روی پروژه‌های کوچکی کار می‌کنند که می‌تواند تزریق‌کننده سرمایه و پروژه به مراکز رشد باشد. درواقع مراکز رشد با پروژه‌های کوچک شکل می‌گیرند.


معاون تحقیقات، نوآوری و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی افزود: اگر چنین ساختاری ایجاد شود، می‌توان برای شرکت‌ها و هلدینگ‌های مستقر در پارک فناوری مراکز رشد، شرکت‎های همکار، نیروی انسانی و هسته‌های فناور ایجاد کرد. پارک فناوری می‌تواند پروژه‌های خرد به مرکز رشد و فرصتی برای پیشرفت به آن بدهد.


وی در انتها خاطرنشان کرد: برنامه اصلی معاونت تحقیقات، نوآوری و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی این است که سیستم را به درستی در کنار هم قرار دهد. اگر طراحی درست باشد، این سیستم به طور مداوم کار خواهد کرد.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر