شهید بهشتی سالها پیش از انقلاب، به فکر کادرسازی و تربیت نیروهای انقلابی بود
حمیدرضا قائمپناه در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکلهای دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در رابطه با اینکه مسئولان عالی قضائی چه وظیفهای دارند تا همانند شهید بهشتی عمل کنند، گفت: هفته قوه قضائیه به نوبه خود، فرصت خوبی برای تبیین شخصیت شهید بهشتی است. وظیفه مسئولان عالی قضائی برای اینکه بتوانند همچون شهید بهشتی عمل کنند، این است که باید درصدد این باشند که قوه قضائیه به جایگاهی برسد که هر فرد مظلومی احساس کند با رجوع به دستگاه قضائی میتواند حق را بگیرد و مسئولان عالی قضائی نباید تحت تأثیر حب و بغضها و جوسازیهای سیاسی قرار بگیرند و با تأمین عدالت، اعتماد عمومی جامعه را جلب کنند.
وی تصریح کرد: 4 اسفند 1358 امام خمینی (ره) طی حکمی شهید آیتالله بهشتی را به ریاست دیوان عالی کشور منصوب کردند و در حکمی نوشتند: «نظر به اهمیت نقش قوه قضائیه در تأمین سعادت و سلامت جامعه و تمامیت نظام جمهوری اسلامی و ضرورت ایجاد تشکیلات نوین قضائی بر اساس تعالیم مقدس اسلام، به ریاست دیوان عالی کشور منصوب میشوید، تا با همکاری دادستان کل کشور، فقها، قضات، کارمندان شریف و صالح دادگستری و حقوقدانان دیگر به تهیه طرح و برنامه و ایجاد تشکیلات نوین به تدوین لوایح قضائی جدید جمهوری اسلامی ایران بپردازید. امیدوارم خداوند متعال شما را در انجام این امر خطیر یاری فرماید».
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان خاطرنشان کرد: ریاست آیتالله رئیسی بر قوه قضائیه همزمان با انتشار بیانیه راهبردی گام دوم انقلاب از سوی رهبر معظم انقلاب، مسئولیتهای عظیمی را متوجه قوه قضائیه در این دوره مهم میسازد و بحمدالله سمت و سویی که رئیس فعلی دستگاه قضا انتخاب کرده مسیر درست و روشنی هست و با توجه به سوابق پیشین ایشان، قطعاً شاهد تحول در دستگاه قضا خواهیم بود و میتوان گفت مهمترین نقطه تمایز آیتالله رئیسی با رؤسای پیشین، آشنایی ایشان با علم حقوق است و پایبندی ایشان بهحق دفاع مهمترین نکته مثبتشان هست.
قائمپناه افزود: یکی از مهمترین وجوه اشتراک دستگاه قضا و قشر دانشجو در آرمانگرایی و پر کردن فاصلهٔ میان بایدها و واقعیتهاست. جریان دانشجویی در تاریخ ایران همیشه ضد استبداد، ضد استکبار، ضد فساد، آزادیخواه و عدالتطلب بوده است. این ویژگیها نشان از نزدیکی این آرمانها با رسالتهای قوه قضائیه دارد.
وی بیان کرد: انتظار ما از رئیس دستگاه قضا، ایجاد رابطه عمیق، مستحکم و صمیمی بین دستگاه قضا و قشر دانشجو مخصوصاً تشکلهای دانشجویی است. چرا که در صورت عدم ارتباط مؤثر بین دستگاه قضا و قشر دانشجو، شاهد دو آسیب جدی خواهیم بود: اول اینکه قوه قضائیه از نوآوریها و نگاه ارزشمند و آسیبشناسانه قشر جوان تحصیلکرده محروم میماند و این محرومیت، خسارتهای بزرگی را به دنبال دارد.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان تصریح کرد: دوم اینکه، جوانِ دانشجو با عدم درکِ واقعیات موجود در فضای دستگاه قضا، آن را مبهم و ناشناخته دیده، و دغدغهٔ بررسی مشکلات، امکانات و ظرفیتهای نظام قضائی (مانند نهادها و نظامهای دیگر) را از دست میدهد و به پژوهشهایی روی میآورد که «مسئلهٔ کشور» محسوب نمیشود. نتیجه این دو آسیب همانا ناکارآمدی در هر دو حوزه خواهد بود.
قائمپناه تأکید کرد: شهید بهشتی از جمله افرادی بودند که حتی سالها پیش از انقلاب، به فکر کادرسازی و تربیت نیروهای انقلابی برای اداره جامعه مطابق با دستورالعملهای دینی بوده و در این راه، افراد بسیاری را تربیت کرد. حضرت امام خمینی (ره) میفرمایید که شهید بهشتی بهتنهایی یک امت بود لذا تشکلهای دانشجویی در وهله اول باید از شهید بهشتی در تشکیلات خود، درس ایمان را بگیرند.
وی افزود: تشکل باید درس بگیرد که ایمانش را قوی کند. تشکل باید پاسدار ارزشها باشد، نه پاسدار خود، نگهبان ارزشها باشد، نه نگهبان خود. تشکل باید سازنده ما، آسانکننده خودسازی برای ما و کمکی به «سیر الی الله» برای شرکتکنندگان در این تشکل باشد.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان گفت: تشکیلات باید به درد مردم بخورد، نه این که یک باری باشد بر دوش این جامعه یکی از مهمترین تعبیرها درباره دانشجویان در ایران اسلامی از زبان شهید بهشتی است، وی معتقد است که دانشجو مؤذن جامعه است و اگر خواب بماند نماز امت قضا میشود. این کلام شیوا بهراحتی جایگاه مهم بدنه دانشجویی را در اجتماع روشن میکند و به همین دلیل برخی از جریانات به دنبال این هستند که جریان دانشجویی را به سود خود در سیاست روز تعریف کنند.
قائمپناه در مورد اینکه عدهای میگویند جنبش دانشجویی اُفت کرده و اثرگذاری سابق را ندارد، تصریح کرد: به نظرم، جنبش دانشجویی اُفت نکرده و نگاه برخی افراد به جنبشهای دانشجویی نزول پیدا کرده است. جنبش دانشجویی درد مردم را میفهمد و با نقشآفرینی در حوزههای مختلف اجتماعی مشکل مردم را برطرف میکند؛ حضرت آقا در این زمینه خطاب به جنبشهای دانشجویی فرمودهاند که شما وظیفه حل مشکل مردم را دارید. این جمله به نوبه خود اهمیت موضوع را میرساند چرا که از دانشجو حل مشکل خواسته شده و نهفقط مطالبه و بیان آن! نقشآفرینی، جریانسازی و تربیت کادر انقلاب؛ 3 خواسته رهبری از جنبش دانشجویی است.
انتهای پیام/4115/پ
انتهای پیام/