صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۱ - ۰۸ تير ۱۳۹۸
بیانیه کمیسیون مشترک برجام:

برجام یک عنصر کلیدی در ساختار جهانی عدم اشاعه است

کمیسیون مشترک برجام در بیانیه پایانی خود تأکید کرد که توافق هسته‌ای همچنان یک عنصر کلیدی در ساختار جهانی عدم اشاعه است.
کد خبر : 401203

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از وزارت امور خارجه، نشست کمیسیون مشترک برجام با انتشار بیانیه‌ای به کار خود در وین اتریش پایان داد. در این بیانیه آمده است: نشست کمیسیون مشترک برجام در تاریخ ۷ تیر ۱۳۹۸ در وین برای بررسی وضعیت کنونی و رایزنی درباره تحولات اخیر در هر دو بخش تعهدات رفع‌ تحریم‌ها و هسته‌ای برگزار شد. طبق برجام، کمیسیون مشترک مسئولیت نظارت بر اجرای این توافق را برعهده دارد.


این بیانیه می‌افزاید: نشست به ریاست خانم هلگا اشمید به نمایندگی از طرف نماینده عالی اتحادیه اروپایی و با حضور چین، فرانسه، آلمان، فدراسیون روسیه، انگلیس و جمهوری اسلامی ایران، در سطح معاونان وزیران امور خارجه/ مدیران سیاسی برگزار شد.


طبق این بیانیه، برجام همچنان یک عنصر کلیدی در ساختار جهانی عدم اشاعه و طبق قطعنامه ۲۲۳۱ به اتفاق آرا از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد تأیید شده است. علاوه بر این، در پرتو تنش‌های جدید، صیانت از برجام همچنان برای امنیت و ثبات منطقه‌ موضوعی اساسی است.


کمیسیون مشترک برجام تأکید کرد: با توجه به تحولات و بیانیه‌های نگران‌‎کننده اخیر، اعضا بر اهمیت ادامه اجرای کامل و مؤثر این توافق از سوی همه طرف‌ها تأکید کردند و هم‌زمان یادآور شدند که رفع تحریم‌ها یک بخش‌ اساسی از برجام است و دراین‌باره تعهدات مربوطه خود را مرور کردند. آن‌ها همچنین تلاش‌های معطوف به کاهش آثار منفی خروج آمریکا از برجام و اعمال مجدد تحریم‌ها، که بارها درباره آن ابراز تأسف کرده‌اند را مورد مداقه قرار دادند. فرانسه، آلمان و انگلستان، به اطلاع اعضا رساندند که اینستکس عملیاتی شده است و در دسترس همه دولت‌های عضو اتحادیه اروپایی قرار دارد و نخستین تراکنش‌های آن نیز در حال پردازش است. همکاری‌های تکمیلی جاری با نهاد متقابل تأسیس شده ایرانی (سازوکار تجارت و تأمین مالی ایران و اروپا) تسریع خواهد شد.


آن‌ها تأیید کردند که برخی دولت‌های عضو اتحادیه اروپایی در حال پیوستن به سهامداران اینستکس، که یک سازوکار خاص معطوف به تسهیل تجارت قانونی با ایران است، هستند و در تلاش‌اند تا اینستکس را به روی فعالان اقتصادی کشور‌های ثالث باز کنند.


اعضا همچنین در میان سایر موضوعات مختلف مطرح، پیشرفت خوب در پروژه مدرن‌سازی رآکتور تحقیقاتی اراک و پروژه تبدیل تأسیسات فردو برای تولید ایزوتوپ‌های پایدار، آن‌گونه که در برجام پیش‌بینی شده است را مورد توجه قرار دادند و بر اهمیت این پروژه‌ها از منظر عدم اشاعه هسته‌ای تأکید کردند. درباره پروژه اراک، اعضا به‌طور مشخص از پیشرفت‌های به دست آمده از سوی رؤسای مشترک کارگروه اراک یعنی چین و انگلستان، ازجمله امضای قرارداد «تجزیه‌ و تحلیل حالات گذرای رآکتور» میان ایران و چین، استقبال کردند.


کمیسیون مشترک بار دیگر بر تعهد قاطع خود برای حمایت کامل از این پروژه‌های هسته‌ای، ازجمله تکمیل به موقع پروژه مدرن‌سازی رآکتور تحقیقاتی اراک و تأمین تجهیزات لازم برای تأکید کردند. اعضا همچنین در جریان گزارش فعالیت‌های جاری در حوزه همکاری هسته‌ای صلح‌آمیز در چارچوب پیوست شماره سه برجام نیز قرار گرفتند.


اعضای کمیسیون برجام بر نقش کلیدی آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای به‌ عنوان تنها نهاد بی‌طرف که مسئول نظارت بر اجرای تعهدات مرتبط هسته‌ای ایران ذیل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ملل متحد با هدف راستی‌آزمایی ماهیت منحصراً صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران است، تأکید کردند.


در این بیانیه آمده است: به عنوان بخشی از فعالیت‌های جاری درباره موضوعات هسته‌‎ای و تحریم‌ها، کمیسیون مشترک کارشناسان را موظف کرد تا به دنبال راهکارهای عملی به ویژه برای صادرات اورانیوم دارای غنای پایین و آب سنگین تحت ترتیبات مناسب باشند. به موازات این، آن‌ها با تشکیل جلسات تبادل نظر کارشناسی تخصصی و متمرکز، تلاش‌های خود را در رابطه با برداشتن تحریم‌ها همسو با تعهدات مندرج در بند هشتم بیانیه نشست وزیران کمیسیون مشترک برجام مورخ ۱۵ تیر ۱۳۹۷، با هدف ارائه راه‌ حل‌های عملی در راستای حفظ عادی‌سازی روابط تجاری و اقتصادی با ایران تشدید خواهند کرد.


کمیسیون مشترک به موجب مفاد برجام، همچنان تنها محل مرتبط برای بررسی و تبادل نظر درباره تمام موضوعات و نگرانی‌ها است. اعضا توافق کردند که از نزدیک اجرای برجام را رصد کنند و تصمیم گرفته‌ شد تا نشست کمیسیون مشترک وزیران امور خارجه برجام در آینده نزدیک تشکیل شود.


انتهای پیام/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر