صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۷ - ۰۷ تير ۱۳۹۸
در جلسه فائو مطرح شد؛

تغییر الگوی تغذیه از غذاهای سنتی به سمت غذاهای وارداتی و مصنوعی

تغییر الگوی تغذیه از غذاهای سنتی به غذاهای وارداتی و مصنوعی عامل افزایش چاقی در آسیا - اقیانوسیه است.
کد خبر : 401161

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از دفتر نمایندگی فائو در ایران، کشورهای عضو منطقه آسیا-اقیانوسیه سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در حاشیه کنفرانس اخیر سطح عالی این سازمان در شهر رُم، با برگزاری نشستی تخصصی به بررسی موانع موجود بر سر راه به‌صفر رساندن گرسنگی، همچون شهرنشینی، نابرابری، چاقی و بلایای طبیعی پرداختند.


در این نشست، خوزه گرازیانو داسیلوا در سخنانی با اشاره به وضعیت گرسنگی در منطقه آسیا-اقیانوسیه، اظهار داشت: «آسیا همواره بزرگترین منطقه فائو از نظر جمعیت، وسعت اراضی و تعداد افراد دارای سوءتغذیه بوده است.» مدیرکل فائو با بیان اینکه طی سالیان اخیر فقر و گرسنگی در چین به میزان زیادی کاهش یافته است، از اینکه چنین پیشرفتی در تمامی کشورهای بزرگ به دست نیامده است، ابراز تأسف کرد.


مدیرکل سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) با اشاره به افزایش پدیده چاقی در منطقه اقیانوسیه، هشدار داد که این مسئله به تغییر الگوی تغذیه مردم از غذاهای سالمِ سنتی – شامل میوه‌ها و گیاهان محلی – به سوی مصرف غذاهای ارزان وارداتی همچون چیپس و دیگر خوراکی‌های مصنوعی مرتبط است. به گفته وی، چنین سوءتغذیه‌ای – چاقی و گرسنگی – «دو جنبه یک قضیه» هستند.


همچنین در ادامه این نشست تخصصی، کوندهاوی کادیرسان دستیار مدیرکل فائو و نماینده عالی این سازمان در منطقه آسیا-اقیانوسیه گفت: عوامل مختلفی وجود دارند که مبارزه با گرسنگی را در آسیا-اقیانوسیه تضعیف می‌کنند.


وی با اشاره به افزایش بلایای طبیعی همچنین توزیع نابرابر درآمد که به گفته وی شاید سرسخت‌ترین مشکل باشد و تأثیر تجمعی فشارها و تنش‌ها بر منابع طبیعی، اظهار کرد:فشار این عوامل بیش از همه بر آسیب‌پذیرترین اقشار و گروه‌های در معرض ناامنی غذایی وارد می‌شود. 


نماینده عالی فائو در منطقه آسیا-اقیانوسیه در خصوص مسئله چاقی گفت: این پدیده علاوه بر کشورهای منطقه اقیانوسیه در تمامی زیرمنطقه‌ها خصوصا در مراکز شهری رخ داده است و لازم است که بیش از پیش بر مشکلات تغذیه‌ای شهری تمرکز شود.


کادیرسان ضمن اشاره به تأکید صورت گرفته بر مسئله حق برخورداری از غذا در قوانین اساسی کشورهای بنگلادش، هند، ایران و نپال، اعلام کرد که کشورهای کامبوج، میانمار، فیلیپین و ویتنام اقداماتی را در راستای تأمین حمایت اجتماعی با توجه به مسئله امنیت غذایی و ایجاد تاب‌آ‌وری در مقابل بلایای طبیعی در پیش گرفته‌اند.


به گفته نماینده عالی فائو در منطقه آسیا-اقیانوسیه، بسیاری از کشورهای این منطقه به عنوان بخشی از راهبردهای خود در زمینه تأمین غذا، راه‌های مختلفی را برای استفاده از گونه‌های خوراکی کمتر استفاده شده همچون ارزن، سورگوم و سیب‌زمینی شیرین که به «غذاهای هوشمند آینده» موسوم هستند در پیش گرفته‌اند.


انتهای پیام/4076/


انتهای پیام/

برچسب ها: فائو
ارسال نظر