پرسش پساتحریمی رئیسجمهوری از دانشآموزان/ روحانی: باید همه جا به فکر بهتر بودن و ارائه ایدههای جدید باشیم
به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور در این دبستان پسرانه صورت نمادین زنگ آغاز سال تحصیلی جدید مدارس را به صدا در آورد و پس از آن به سخنرانی پرداخت.
حجتالاسلام حسن روحانی روز چهارشنبه در مراسم بازگشایی مدارس کشور و آغاز سال تحصیلی 95-94 با طرح پرسش مهر از دانشآموزان و سرمایههای اصلی کشور خواست تا به این سوال که «به نظر شما بعد از انجام توافق هستهای با 6 قدرت بزرگ دنیا و لغو تحریمها، چه فرصتهایی پیشروی ما است و چگونه باید به بهترین وجه از این فرصتها استفاده کنیم؟»، پاسخ دهند.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه این فرصتها در ابعاد مختلف علمی، فناوری، دانش، محیط کار، اقتصاد، روابط با همسایگان و ایجاد شرایط بهتر برای زندگی و حل مشکلاتی نظیر محیط زیست و اشتغال جوانان قابل بررسی است، گفت: همه دانشآموزان و 13 میلیون پسر و دختری که کلاس درس را آغاز کردهاند و همه دانشگاهیان باید بدانند که با تلاش بزرگی که ملت ما و دیپلماتها در مذاکرات هستهای انجام دادند، امروز فضای جدیدی پیشروی کشور قرار دارد و همه امید ما این است که با برداشته شدن غل و زنجیرهای نابجا از دست و پای اقتصاد کشور در هفتههای آینده بتوانیم از امکانات کشور برای رشد و توسعه بیشتر استفاده کنیم.
وی خطاب به دانشآموزان کشور گفت: هیچوقت از وضع کنونی خود راضی نباشید و به دنبال وضع بهتر باشید زیرا این طرز تفکر مسیری است که میتواند زندگی ما را متحول کند.
روحانی با بیان اینکه دانشآموزان نباید فقط به مدرسه بیایند که تنها کتاب و درس بخوانند و توضیح دهند، تکلیف منزل را براساس کتابها انجام دهند و چیزهایی یادبگیرند و پس از امتحان به کلاس دیگر بروند، اظهار کرد: مدرسه باید محیط شناخت برای دانش آموزان باشد و وظیفه شما شناخت دنیا، کشور و مسایل اطرافتان است شما باید فکر کنید که چگونه آینده و زندگیتان را بسازید بنابراین از همه چیز سوال کنید، زیرا کلید علم و ترقی و پیشرفت، سوال کردن است.
رئیسجمهوری ادامه داد: دانشآموزان هیچگاه نباید از سوال کردن خجالت بکشند و در هیچ حالتی هیچ دانشآموزی نباید همکلاسی و دوستش را بهخاطر سوالی که شاید دقیق و یا به جا نبوده، مورد استهزا قرار دهد. یکدیگر را به سوال کردن تشویق کنید و مدام بپرسید که چرا اینگونه باید بخوانیم؟، چرا پایان ثلث ما باید اینگونه باشد؟ چرا محیط زیست ما دچار این وضع است؟
وی با تأکید بر اینکه باید همه جا به فکر بهتر بودن و ارائه ایدههای جدید باشیم، تلاش اولیا و مسئولان جامعه را برای برنامهریزی و رقمزدن آینده و فردایی بهتر برای نسل جدید دانست و گفت: از جمع شما در دو دهه آینده، متخصصان کاردان، پزشکان متبحر، ادیبانی خلاق و هنرمندانی حضور خواهند داشت. هر کدام شما باید شغلی بر عهده بگیرید و آن شغل را به بهترین نحو انجام دهید. اگر همه به فکر آینده بهتر کشور باشیم و کشورمان را با دیگر کشورها مقایسه کنیم و بپرسیم گذشتگان برای ما چه کردند، شهدا، ایثارگران و کسانی که انقلاب کردند چه تلاشهایی برای کشور انجام دادند، میتوانیم آینده بهتری را برای ایران طراحی کنیم.
دانشآموزان هیچگاه نباید از سوال کردن خجالت بکشند و در هیچ حالتی هیچ دانشآموزی نباید همکلاسی و دوستش را بهخاطر سوالی که شاید دقیق و یا به جا نبوده، مورد استهزا قرار دهد. یکدیگر را به سوال کردن تشویق کنید و مدام بپرسید که چرا اینگونه باید بخوانیم؟، چرا پایان ثلث ما باید اینگونه باشد؟ چرا محیط زیست ما دچار این وضع است؟ |
روحانی با تاکید بر اینکه کشور برای ساختن آینده دانش آموزان بسیج شده است، خاطر نشان کرد: بدانیم همه چیز در گرو علم و دانش است. از فرصت مدرسه به بهترین وجه استفاده کنیم. آینده، شغل، مقام و منزلت شما از همین کلاسها، یادگرفتنها، فهمیدنها، مطالعه کردنها و گفتگوها بوجود میآید. این فرصت را قدر بدانید که بهترین سالهای زندگی شماست.
رئیسجمهوری در ابتدای این سخنرانی با بیان اینکه دو بهار در سال داریم یکی بهار آغاز فروردین و بهار طبیعت و دیگری بهار اول مهر، گفت: بهار علم، اندیشه، مدرسه، دانشگاه، یادگرفتن، اولین تماس با همکلاسیها و دیدار با آنان پس از چند ماه تعطیلات، بهار مهر است؛ آغاز شکوهمند زندگی و دانش در کنار معلمان عزیز.
وی افزود: گل مهر، چقدر از گل فروردین زیباتر و مؤثرتر و برای همه ما دلانگیزتر است. بهترین محیط باید محیط مدرسه و علم باشد این محیط را معلمان و دانشآموزان با هم میسازند.
روحانی همچنین آغاز سال تحصیلی جدید را به همه دانشآموزان، آموزگاران، مدیران و مسئولان آموزش و پرورش، اولیا و همه جامعه فرهیخته و بزرگ ایران زمین تبریک گفت.
پیش از سخنان رئیسجمهوری، علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه این وزارتخانه در دو سال گذشته توانسته گامهای مؤثری در توسعه و بسط عدالت آموزشی و ارتقای کیفیت آموزش در کشور بردارد، گزارشی از عملکرد این وزارتخانه نظیر افزایش سهم مدارس غیردولتی، خرید خدمات آموزشی، فعال کرد شوراهای آموزش و پرورش توسعه و مشارکت دانشآموزان، افزایش کمکهای خیران ارایه کرد و گفت: این وزارتخانه در راستای اجرایی و فراگیر شدن طرح رئیسجمهوری، اجرای سه زنگ طلایی مطالعه، انشاء و گفتوگوی آزاد و نقادانه، گامهای مؤثری برداشته است.
رئیسجمهوری در پایان این مراسم با حضور در یکی از کلاسهای مقطع ششم مدرسه پسرانه باقرالعلوم در منطقه 14 تهران با دانشآموزان و معلمان گفتوگو کرد و هنگام خروج از مدرسه با حضور در جمع پدران و مادران دانشآموزان به ابراز احساسات آنان پاسخ داد.
انتهای پیام/