کشف ۸۰۰ تن مواد مخدر و انهدام 2 هزار باند خطرناک در سال ۲۰۱۸
به گزارش خبرنگار حوزه انتظامی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، اسکندر مؤمنی صبح امروز در همایشی که به مناسبت فرارسیدن روز جهانی مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، اظهار کرد: برای ما سلامت و سرزندگی و نشاط جوانان ایرانی با سایر ملتها تفاوتی ندارد. در همین راستا رهبری ضمن ابلاغ سیاستهای کلی نظام در خصوص مواد مخدر فرمودند که امروز اگر ایران اسلامی با این معضل مبارزه میکند، جهاد بزرگی را پیش گرفته است.
وی ادامه داد: کشت و تولید مواد مخدر به رکورد بیسابقه در دو دهه اخیر رسیده است. امروزه مشتقات تریاک عامل بیش از ۷۰ درصد مرگ و میرهای ناشی از مصرف مواد مخدر در جهان است و بیش از نیمی از معتادان تزریقی جهان دارای بیماری هپاتیت هستند؛ همچنین از هر هشت نفر از آنها یک نفر ایدز دارد که در نتیجه ۴۵۰ هزار نفر بر اثر مصرف مواد مخدر جان خود را از دست دادهاند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: مسئله مواد مخدر یک ناهنجاری اجتماعی است که از محدودههای جغرافیایی بالاتر رفته و به صورت سازمانیافته اقداماتی صورت میگیرد. جوانان که باید به فکر آینده خود باشند جزو اولین نفراتی بوده که در معرض خطر هستند و کشور ما به دلیل نزدیکی با افغانستان در معرض بیشترین خسارات انسانی در این حوزه قرار گرفته است.
مؤمنی گفت: قاچاق و سود بالای آن موجب شده تا دسترسی به مواد مخدر در کشورهای مبدأ افزایش پیدا کند بنابراین چالشهای مواد مخدر از منطقه به منطقهای دیگر متفاوت است لذا باید راههای مقابلهای با توجه به شرایط کشورها تعبیه شود. ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در عرصه مبارزه با مواد مخدر ۳ هزار و ۸۱۱ شهید و ۱۲ هزار جانباز تقدیم نظام کرده است و حدود ۱۱ هزار تن مواد مخدر را در سه دهه اخیر کشف کرده است. در سال ۲۰۱۸ با اجرای حدود یکهزار عملیات 2 هزار باند منهدم و ۸ هزار وسیله نقلیه به ارزش مالی بیش از ۵ هزار میلیارد ریال توقیف و بیش از ۸۰۰ تن مواد مخدر از جمله ۴۰ تن هروئین کشف شد.
وی ادامه داد: در سال ۲۰۱۸ کشف هروئین ۲۶ تن بوده است و فعالیتهای ایران زمانی روشن میشود که بدانیم بهرغم تحریمها کشور ما ۷۰ درصد تریاک و ۱۷ درصد هروئین جهان را کشف میکند و اقدامات گستردهای در حوزه تجهیز مرزها در نظر گرفته شده است. البته اقدامات و توفیقات جهانی نه بر اساس کمکهای مالی کشورهای دیگر حاصل شده است، بلکه به دلیل رویکرد اسلامی و استفاده از جوانان حاصل شده است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: ایران به دلیل اینکه امنیت را از ارکان اصلی کشور میداند تقویت برنامههای کاهش آسیب را دنبال میکند و در این ارتباط بنا به دستور رئیس جمهور رویکرد اجتماعمحور در صدر برنامههای مبارزه با مواد مخدر در حوزه بازگشت مصرفکنندگان به جامعه قرار گرفته است و اجرای بیش از ۸۰ درصد برنامههای کاهش تقاضا با موفقیت مواجه شده است.
مؤمنی ادامه داد: سیاسیشدن مسئله مواد مخدر میتواند موجب انحراف بحثهای مقابلهای شود. مساعدت فنی به کشورهای در مسیر ترانزیت بین کشورهای مبدأ و مقصد بر اساس اصل مسئولیتهای مشترک صورت میگیرد.
وی گفت: تمام نهادها باید اقدامات خود را برای حل معضل اعتیاد انجام دهند تا به نتیجه مثبتی در اینباره برسیم.
انتهای پیام/۴۱۱۰/4076/
انتهای پیام/