صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۶ - ۰۳ تير ۱۳۹۸
سخنگوی اورژانس مطرح کرد؛

با افرادی که دچار تشنج شدند چگونه برخورد کنیم

سخنگوی اورژانس کشور گفت: برخی تلاش می‌کنند با زور بین دندان‌های بیماری که دچار تشنج شده، دستمال قرار دهند اما این کار باعث می‌شود به بافت‌های دندان فرد آسیب برسد.
کد خبر : 400262

مجتبی خالدی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و پزشکی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در خصوص تشنج و آمار بالای آن در بیمارانی که با اورژانس تماس می‌گیرند، گفت: تشنج شامل انقباضات غیرارادی برخی از اعضای بدن است که از یک اختلال در فعالیت الکتریکی مغز ناشی می‌شود.


وی افزود: اصولاً تشنج اختلال هوشیاری را کاهش داده یا از بین می‌برد اما اگر این اتفاق برای فرد تکرار شود و علتی برای آن پیدا نشود، فرد دچار صرع شده است.


سخنگوی اورژانس کشور با تأکید بر اینکه تشنج در کودکان بسیار خطرناک است، افزود: تب بالا در کودکان سبب تشنج می‌شود که باید بلافاصله کودک بیمار به بیمارستان منتقل شود اما در بزرگسالان کاهش قند خون، ضربه به سر و عفونت‌های مختلف می‌تواند عاملی برای تشنج باشد.


خالدی با اشاره به اینکه تشنج علائمی دارد که مردم باید آنها را بشناسند، ادامه داد: از دست دادن هوشیاری، منقبض شدن عضلات، لرزش و پرش اندام، از دست دادن کنترل ادرار یا مدفوع و خروج کف از دهان و آبی شدن لب‌ها و همچنین گیجی و خواب‌آلودگی تا نیم ساعت پس از آن، از علائم تشنج به حساب می‌آیند.


سخنگوی اورژانس کشور تأکید کرد: در چنین مواقعی وقتی با افرادی روبه‌رو می‌شویم که دچار تشنج هستند باید بلافاصله با 115 تماس بگیریم و تلاش کنیم در برابر صدمات از بیمار محافظت کنیم.


وی افزود: در چنین مواردی نباید بیمار را حرکت داده و آن را مهار کرد زیرا این اتفاق سبب شکستگی استخوان یا آسیب به بافت نرم او می‌شود.


خالدی با تأکید بر اینکه برخی از افراد اقدامات نادرستی در مواجهه با افراد مبتلا به تشنج انجام می‌دهند، تصریح کرد: برخی تلاش می‌کنند با زور بین دندان‌های بیماری که دچار تشنج شده، دستمال قرار دهند اما این کار باعث می‌شود به بافت‌های دندان فرد آسیب برسد.


سخنگوی اورژانس کشور با تأکید بر اینکه باید تا پایان تشنج بیمار در کنار آن ماند، عنوان کرد: باید پس از پایان یافتن حرکت‌های پرشی بیمار، او را به پهلو خواباند و تا زمان هوشیاری کامل از دادن خوراکی یا دارو به وی خودداری کرد.


انتهای پیام/4087/


انتهای پیام/

ارسال نظر