صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۰ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۳

اقتصاد مقاومتی، فارغ از فساد است

رئیس سابق سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در کنگره ملی اقتصاد مقاومتی با اشاره به مزایای اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصاد مقاومتی یک اقتصاد پویاست که افزایش اشتغال و تولید را در پی دارد و فارغ از فساد است.
کد خبر : 4002

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، فرهاد رهبر در کنگره اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه آینده‌ساز بودن، جهادی بودن و اتکا به علوم دانش‌بنیان از مولفه‌های اقتصاد مقاومتی است، افزود: در اقتصاد کنونی نمی‌توان درب کشور را بر روی اقتصادهای دیگر بست و باید اقتصادی داشته باشیم که مبتنی بر جها‌ن‌بینی باشد.


وی به تعریف اقتصاد مستحکم و مقاومتی پرداخت و عنوان کرد: اقتصاد مستحکم اقتصادی است که علاوه بر خود ترمیم بودن و خودکفا بودن، شرایط آینده‌سازی و بسترسازی برای یک اقتصاد قوی را فراهم کند.


رهبر به ضرورت اجرای کامل اصل 44 و عملیاتی کردن سیاست‌‌‌‌‌‌‌های اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و افزود: بدون اجرای کامل اصل 44، اقتصاد مقاومتی عملیاتی نمی‌شود. در این بین باید اقتصاد بخش خصوصی را کامل شناخت و مسئولیت‌‌‌‌‌‌‌‌ ها را به او سپرد.


وی افزود: البته اقتصاد بخش خصوصی امروز این ظرفیت را ندارد و باید این اقتصاد را آماده‌سازی کرد؛ این در حالی است که باید به بخش خصوصی این وظیفه محول شود تا در اقتصاد نقش فعا‌ل‌تری داشته باشد.


رئیس سابق دانشگاه تهران به راهبردهای کلان و تفصیلی اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و ادامه داد: راهبردهای تشکیل اقتصاد کلان و تفصیلی متشکل از اقتصاد مردمی به معنای واقعی و نه به شکل خصوصی کردن اقتصاد کنونی است.


وی ادامه داد: رهایی از وابستگی بودجه دولت به درآمدهای نفتی از ویژگی‌های این اقتصاد است که بر اساس آن باید نفت را به طور واقعی از بودجه حذف وکرده هزینه‌های دولت را کاهش دهیم. البته کاهش هزینه‌های دولت و ارزان اداره کردن دولت، تنها بهبود فضای کسب و کار و رونق تولید را می‌طلبد.


رهبر به مشکلات بخش خصوصی اشاره کرد و ادامه داد: بزرگ‌ترین مشکل بخش خصوصیکشور تغییر قوانین حوزه اقتصادی است که این بخش را در تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی برای آینده خود عاجز کرده است.


وی همچنین به لزوم استفاده از ظرفیت‌های بیکار و منفعل کشور اشاره کرد و گفت: منابع راکد باید با بخش تولید تلفیق شود.

رئیس سابق دانشگاه تهران به عوامل کمک‌کننده به اقتصاد مقاومتی اشاره و خاطرنشان کرد: خوشه‌های تولیدی، تعامل با جهان، افزایش نظم بودجه دولت، اجرای سیاست‌های تمرکز زدایی و اجرای مدیریت ریسک می‌تواند ما را در رسیدن به اهداف اقتصادمقاومتی کمک کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر