صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۴۷ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۸
یک مسئول قضائی:

برخی از مواد آیین دادرسی مدنی باید اصلاح شود

رئیس انجمن علمی آیین دادرسی مدنی با بیان اینکه برخی از مواد آیین دادرسی مدنی باید اصلاح شود گفت: اصلاح برخی از مواد این آیین در راستای تحول در قوه قضائیه است.
کد خبر : 398854

به گزارش خبرنگار حوزه قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، رضا پرتوی‌زاده ظهر امروز در افتتاحیه دوره‌های پنج‌گانه ارتقاء صلاحیت علمی انجام داوری با اشاره به همّت عالی انجمن آیین دادرسی مدنی ایران به‌عنوان مبدع و متولی دوره‌های ارتقاء صلاحیت علمی داوری، به برخی از مشکلات داوری که امروزه در دادگاه‌ها دیده می‌شود پرداخته و بر اهمیت و لزوم تربیت داوران متخصص تأکید کرد.


وی با اشاره به جایگاه انجمن آیین دادرسی مدنی ایران به‌عنوان بالاترين مرجع علمی در مبحث داوری و آیین دادرسی اعلام کرد: از مهمترین مزایای اجرای طرح ملی ارتقاء صلاحیت علمی داوری تربیت علمی و اصولی داوران متخصص و ایجاد اشتغال برای افرادی است که بعد از طی کردن کل دوره‌های مذکور موفق به اخذ گواهینامه تأیید صلاحیت علمی انجام داوری از انجمن علمی آیین دادرسی مدنی ایران خواهند شد.


دبیرعالی شورای داوری قوه قضائیه گفت: گذراندن دوره‌های ارتقاء صلاحیت داوری ضمن اینکه لذت و شیرینی آموختن را به همراه دارد متقاضیان را با اصول درست داوری آشنا می‌کند و به این ترتیب افراد تربیت شده در امر داوری می‌توانند بار قوه قضائیه را سبک کنند.


پرتوی‌زاده با بیان اینکه شهرستان‌ها نیز به سمت استفاده از امر داوری پیش رفته‌اند بر لزوم ضرورت استفاده دادگاه‌ها و سایر مراکز منجله اتحادیه‌های املاک از داوران متخصص دارای گواهینامه اشاره کرد.


وی یک مرحله‌ای بودن داوری، در دسترس بودن داور و وقت گذاشتن داور برای طرفین و احساس رضایت طرفین از این موضوع، حفظ حرمت‌ها در داوری، سرعت رسیدگی به اختلاف و مهمترین ویژگی داوری که همان انتخاب داور توسط طرفین که موجب احساس رضایت و خشنودی طرفین است را از ویژگی‌های استفاده از داوران عنوان کرد.


در ادامه این نشست عباس کریمی رئیس انجمن علمی آیین دادرسی مدنی خاطرنشان کرد: این انجمن تنها برگزار کننده دوره‌های داوری است که آزمون برگزار می‌کند و این امر خود سبب می‌شود داوری به سمت علمی و تخصصی شدن پیش برود. 


وی اعلام کرد: در راستای دستورات رئیس قوه قضائیه در بهره‌مندی از ظرفیت امر داوری در کاهش ورودی پرونده‌ها به مراجع قضایی انجمن علمی آیین دادرسی مدنی ایران مبحث آموزش‌های داوری را به شکل علمی و تخصصی شروع کرده است و این موضوع در راستای تحول بنیادین در قوه قضائیه است.


کریمی با اشاره به جایگزینی راه‌های میانجی‌گری و داوری در بسیاری از کشورها اهمیت ورود کشورمان به کنوانسیون‌های میانجگری و ورود به عرصه بین‌المللی را بسیار با اهمیت قلمداد کرد و گفت: اصلاح برخی از مواد آیین دادرسی مدنی امری ضروری است که در مبحث داوری مرجع صالح به رسیدگی به ابطال رأی داوری باید در دادگاه تجدید نظر باشد و اینکه  موارد اعتراض بر رأی داوری نیز باید کاملاً مشخص باشد چرا که رأی داوری رأی محکمی است. البته به شرطی که توسط داور متخصص و دارای صلاحیت صادر شده باشد.


انتهای پیام/4110/


انتهای پیام/

برچسب ها: قوه قضائیه
ارسال نظر