صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۴ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۸
کارشناس بازار:

بازار سرمایه، تنها بازار با رشد نرمال و بدون حباب است

کارشناس بازار گفت: در شرایط کنونی، بازار سرمایه، تنها بازاری است که به‌طور نرمال رشد کرده است، به‌طوری‌که حباب قیمتی در آن وجود ندارد.
کد خبر : 398774

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از سنا، محمد خیری گفت: فارغ از ریسک‌های سیستماتیکی که با توجه به وضعیت تحریمی و مشکلات موجود در روابط بین‌الملل (مانند بحث فروش صادرات) وجود دارد، ایجاد یک قانون کلی در رابطه با حداکثر استفاده از توان تولید، همچنین مشوق‌ها و تسهیلاتی که در این راستا برای شرکت‌ها ایجاد می‌شود، مزیت بسیار مثبتی برای بازار سرمایه است.


وی ادامه داد: در حال حاضر، وضعیت تورمی که در قیمت کالاها و محصولات بورسی وجود دارد، تولید بیشتر را توجیه‌پذیر کرده است؛ در چنین شرایطی وجود قانونی که از طرح‌های توسعه‌ای و افزایش ظرفیت شرکت‌ها حمایت کند، به نفع بازار سرمایه است.


مدیر سرمایه‌گذاری «خبرگان سهام» تأکید کرد: در شرایط کنونی، بازار سرمایه، تنها بازاری است که به‌طور نرمال رشد کرده است، به‌طوری‌که حباب قیمتی در آن وجود ندارد. در بررسی شاخص‌های کلی در رابطه با بازارهای حبابی، مشخص شد که همچنان P/E بازار سرمایه پایین و ارزش آن نسبت به تولید ناخالص داخلی همچنان معقول است. همچنین در بررسی ارزش دلاری کل بازار سرمایه نیز این شاخص قابل‌قبول به نظر می‌رسد. براین اساس، درمجموع این بازار نسبت به بازارهای دیگر هیچ‌گونه حبابی ندارد.


خیری ادامه داد: در حال حاضر، بسیاری از شرکت‌های بورسی در وضعیت بنیادین خوبی به سر می‌برند و P/E های آن‌ها تحلیل مناسبی دارند. در این شرایط وجود یک قانون کلی سبب می‌شود تا تسهیلاتی که بابت افزایش سرمایه شرکت‌ها به جهت افزایش تولید برای آن‌ها ایجاد می‌شود به نفعشان باشد. این اقدام باعث رونق بازار سرمایه، افزایش تولید و افزایش درآمد می‌شود.


این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: با توجه به افزایش نرخ ارز و به دنبال آن رشد سهام شرکت‌ها، پرداختن به طرح‌های توسعه‌ای توجیه‌پذیر است؛ حتی شرکت‌هایی که بازار فروششان به‌واسطه رونقی که اکنون ایجادشده، برای افزایش ظرفیت تولید توجیه‌پذیر شده‌اند. در نظر داشته باشید که مهم‌ترین مزیت بازار سرمایه برای این قانون موضوع تأمین نقدینگی بابت افزایش تولید شرکت‌هاست.


وی بازار سرمایه را یکی از ارزان‌ترین و بلندمدت‌ترین راه‌های تأمین نقدینگی برای طرح‌های توسعه‌ای شرکت‌های تولیدی (در خصوص افزایش سرمایه شرکت‌ها) دانست و افزود: بازارهای دیگر مانند طلا و خودرو دارای ظرفیت تأمین مالی برای شرکت‌ها به این شکل نیستند. ازاین‌رو، بهترین محل تعریف‌شده در دنیا برای تأمین نقدینگی و طرح‌های توسعه‌ای، بازار سرمایه است.


خیری افزود: توجه به بازار سرمایه می‌تواند سبب هدایت نقدینگی از سطح جامعه به این بازار شود و در پیش گرفتن این روند، روشی برای تخصیص بهینه منابع محسوب می‌شود. یکی از ارکان بازار کارا، توجه به این نکته است که بتوانیم تخصیص منابع انجام دهیم. براین اساس، اجرای قانون ابلاغ‌شده اخیر، در کنار مشوق‌هایی که برای بازار سرمایه ایجاد می‌کند اقدامی مثبت است.


مدیر سرمایه‌گذاری «خبرگان سهام» در پایان تأکید کرد: با توجه به فضای کنونی لازم است تا با کمک یکدیگر برای اجرای این قانون تلاش کنیم. از طرفی دیگر باید هماهنگی‌هایی بین قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی شرکت‌ها و مشوق‌هایی مانند تخفیفات و بخشش‌های مالیاتی، افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی و مزایای دیگر در بازار سرمایه برای اجرای بهتر آن مهیا شود.


انتهای پیام/4092/


انتهای پیام/

برچسب ها: بازار سرمایه
ارسال نظر