صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۰۰ - ۲۵ خرداد ۱۳۹۸
با وحدت کاسبان مذاکره و جنگ؛

پروژه‌ 11سپتامبر آمریکا علیه ایران در منطقه کلید خورد

آمریکا در دوران ترامپ به‌دنبال ایجاد پروژه‌هایی مانند 11 سپتامبر علیه ایران است تا بتواند حلقه ایران‌هراسی را در منطقه تکمیل کند.
کد خبر : 398150

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا-محمدعلی حسن‌نیا؛ سناریوسازی برای کشاندن کشورها به میز مذاکره یا جنگ امری تاریخی است. چه آن زمان که هیتلر جنگ جهانی دوم را به راه انداخت و چه زمانی که دولت بوش پسر به بهانه حملات 11 سپتامبر به خاورمیانه لشکرکشی کرد و دو جنگ خانمان‌سوز در عراق و افغانستان را پدید آورد.


البته سیاست‌های آمریکا از همان ابتدای انقلاب اسلامی در مقابله با ایران، بر اساس تهدید، ارعاب و تحریم بوده است. آمریکایی‌ها از سال‌های ابتدایی سال 57 ایران را در لیست تحریم خود قرار دادند و اموال ایران را بلوکه کردند تا ایران را پای میز مذاکره برای به اصطلاح عادیسازی روابط بکشانند.


بوش پسر هم در سال 2001 به بهانه‌ حمله به برج‌های دوقلوی تجارت جهانی در آمریکا ابتدا به افغانستان حمله کرد و دوباره به بهانه انباشت سلاح‌های شیمیایی و میکروبی در عراق، به این کشور حمله کرد تا بتواند در خاورمیانه قدرت و بروز ظهور بیشتری داشته باشد.


سناریوسازی علیه ایران در دولت ترامپ


سناریوسازی برای جنگ در دولت ترامپ با شدت بیشتری نسبت به دولت‌های قبلی آمریکا ادامه دارد. ترامپ بعد از دست‌یافتن به کرسی کاخ‌سفید ایران را بزرگترین تهدید منطقه و حتی جهان دانست و مهارت کشورمان را در دستور کار خود قرار داد.


او ابتدا درصدد بود با تهدید و تشدید تحریم‌ها و آشوب موسوم به «تابستان داغ» جمهوری اسلامی را در مسیر چهلمین سالگرد پیروزی خود به شکست بکشاند و از این طریق، برای همیشه از دست انقلاب اسلامی خلاص شود. اما در این پروژه جان بولتون و پمپئو از اعضای مهم تیم امنیتی و سیاست‌خارجی آمریکا به پیروزی مهمی دست نیافتند. به همین دلیل، به سیاست چماق و هویج و تهدید و تشویق برای مذاکره روی آوردند.


افزایش تهدیدات متحدان منطقه‌ای کاخ سفید/انفجار در بندر فجیره


البته در کنار این سیاست‌، آمریکا به همراه متحدان منطقه‌ای خود از تهدید علیه ایران دست برنداشته و حتی آن را تشدید کرد. نخستین پروژه برای ایجاد تنش با ایران و گذاشتن چاقوی جنگ زیر گلوی کشورمان به حادثه انفجار فجیره بازمی‌گردد.  وزیر امور خارجه آمریکا با متهم کردن ایران به ایجاد تنش در منطقه، تهران را مسئول حمله به نفتکش‌ها در دریای عمان دانست.


بر اساس این گزارش بعد از درز اطلاعاتی از انفجار نفت‌کش‌ها در بندر فجیره، دولت امارات سکوت رسانه‌ای خود را شکست و در بیانیه‌ای به تشریح این موضوع پرداخت. دفتر رسانه‌ای مدیریت بندر «الفجیره» در بیانیه‌ای اعلام کرد که هیچ انفجاری در این بندر رخ نداده و حرکت کشتی‌ها به‌طور منظم و عادی ادامه دارد. البته سازمان ملل متحد هیچ وقت این قرائت امارات و سعودی‌ها درباره فجیره را نپذیرفت.


در همین رابطه نصرت‌الله تاجیک، کارشناس ارشد بین‌الملل اعتقاد دارد: «یک سناریوی مهم درباره انفجار فجیره طرح توطئه از سوی قدرت‌های فرامنطقه‌ای ازجمله رژیم صهیونیستی و آمریکاست؛ آنها با این کار درصدد هستند توجیه و وجاهت مناسبی برای تقویت حضور در منطقه پیدا کنند».


او معتقد است: «با توجه به سلسله اقدامات آمریکا همچون اعزام ناو هواپیمابر، بمب‌افکن بی ۵۲ و ... سناریوی توطئه می‌تواند بسیار محتمل‌تر از گزینه‌های دیگر باشد؛ گرچه اعزام ناو با برنامه قبلی بود، ولی وقتی جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا در اظهارات خود این‌گونه مطرح می‌کند که برای حفظ امنیت ناوها و جنگنده‌های خود را ارسال می‌کند، بنابراین می‌تواند این موضوع را در ذهن متبادر کند که سلسله سناریوهایی وجود دارد که توجیهی برای حضور نیروهای آمریکایی در منطقه باشد».


همچنین «سیدهادی سیدافقهی» نیز در گفتگو با خبرنگار حوزه غرب‌آسیا و محور مقاومت گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا در خصوص در موج‌سواری عربستان با حادثه فجیره، با بیان اینکه این ماجرا بهانه‌‌ آمریکایی‌ها برای ایجاد تنش بیشتر در منطقه است، اظهار کرد: «حادثه فجیره پوششی برای اقدامات آمریکا در منطقه به شمار می‌آید». وی تصریح کرد: «حادثه فجیره دارای سه زاویه است؛ ابتدا اینکه شاید کار خود آمریکایی‌ها باشد یا اختلاف بین امارات و سعودی موجب آن شده و یا حادثه‌ای طبیعی بوده است».


نشست ناکام مکه!


بعد از  این اتفاق بود که عربستان سعودی نشستی در مکه برگزار کرد تا بیانیه‌ای و حرکتی ضدایرانی در منطقه ایجاد کند که با مقاومت برخی از کشورهای منطقه مانند عراق و لبنان به اهداف خود نرسید. این نشست نشان از این داشت که ردپای دلارهای نفتی عربستان و امارات در پروژه‌سازی علیه ایران دیده می‌شود و ادامه دار است.


شلیک مشکوک به سفارت آمریکا در عراق


دومین پروژه علیه ایران، مربوط به شلیک مشکوک یک موشک به نزدیکی سفارت آمریکا است. در 30 اردیبهشت سال جاری موشکی به نزدیکی سفارت آمریکا در عراق اصابت کرد. همان ابتدا آمریکا و متحدانش به تبع دفعات قبل ایران را محکوم و پیکان اتهامات را به سوی کشورمان هدف گرفتند. اما گروه موسوم به «یگان‌های علی منصور» در عراق مسئولیت حمله به منطقه سبز بغداد را برعهده گرفت. وابستگی این گروه به جریان‌های عراقی یا تروریستی مشخص نشده است. با وجود این، سخنگوی این گروه که نخواست نامش فاش شود، در تماس تلفنی با پایگاه خبری «اولترا عراق» مدعی شد که گروه وی، گروهی محلی است، از هیچ جا حمایت نمی‌شود و تنها خواسته آنها، بازداشت مجدد تروریست آمریکایی است.


امیر مسروری،  پژوهشگر و رئیس اندیشکده مطالعات جهان اسلام در همین رابطه و دلایل پروژه‌سازی آمریکا علیه ایران در عراق به خبرنگار آنا، گفت: « ترامپ قصد امتیازگیری از مردم و دولت عراق را دارد و می‌خواهد فضای سیاسی عراق را به سمت امتیازگیری پیش ببرد.»


وی افزود: «بنابراین هر اتفاقی در این کشور رخ دهد، آمریکا محور مقاومت و دولت عراق را مقصر جلوه می‌دهد. دلیل اصلی آن هم این است که آمریکایی‌ها نمی‌خواستند، انتخابات در عراق برگزار شود. هدف اصلی ایالات متحده این بود که در عراق دولت تشکیل نشود تا اوضاع اضطراری اعلام شود. آمریکا علاقه زیادی دارد تا قانون اساسی عراق را تغییر دهد؛ زیرا بعد از سال ۲۰۰۳ تمام دولت‌های عراق و پارلمان به محور مقاومت نزدیک بوده‌اند».


حمله به نفتکش‌ها در دریای عمان همزمان با سفر نخست‌وزیر ژاپن


سومین دلیل ایران‌هراسی، به حادثه نفت‌کش‌های ژاپنی در دریایی عمان مربوط است. بلافاصله بعد از سفر شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن به تهران و رد پیام ترامپ توسط آیت‌الله خامنه‌ای خبری مبنی بر حمله به‌ نفت‌کش‌های ژاپنی در دریای عمان مخابره شد.


گفتنی است؛ پیش از ظهر روز پنج‌شنبه (23 خرداد) دو کشتی نفتکش شامل نفتکش «Front Altair» که با پرچم جزایر مارشال متعلق به نروژ از قطر «اتانول»‌ بارگیری کرده بود و نفتکش «Kokuka Courageous» که با پرچم پاناما از «الجبیل» عربستان به‌مقصد سنگاپور، محموله «متانول» حمل می‌کرد، در دریای عمان دچار حادثه شدند که بنا بر ادعای رسانه‌های غربی هدف حمله قرار گرفته‌اند.


بلافاصله دولت آمریکا با انتشار ویدئویی که ظاهراً قایقی را در حال جدا کردن یک مین دریایی از یکی از نفتکش‌های حادثه‌دیده نشان می‌دهد، مدعی شد که این قایق ایرانی بوده و به‌منظور پاک کردن رد پای ایران در این حادثه به محل اعزام شده است. بسیاری از ناظران از جمله وزیر امور خارجه آلمان ویدئوی منتشر شده آمریکاییها برای متهم کردن ایران را کافی ندانسته‌اند و برخی از کشورهای دیگر این موضوع را پروژه‌سازی آمریکا اعلام کردند.


در همین رابطه محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه حادثه برای دو نفت‌کش در دریای عمان را مشکوک توصیف کرد و در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «درحالی‌که شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن در حال ملاقات با آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی بود، گزارش‌هایی از حملاتی به نفت‌کش‌های مرتبط با ژاپن منتشر شد». وی افزود: «طرح پیشنهادی ایران برای تشکیل مجمع گفتگوهای منطقه‌ای موضوعی ضروری است».


این اتهامات آمریکا در صورتی مطرح می‌شود که نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران پس از اعلام مرکز تجسس و نجات استان هرمزگان با نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و درخواست این مرکز مبنی بر امدادرسانی به شناورهای حادثه‌دیده در دریای عمان با استفاده از تجهیزات گشت و شناسایی هوایی، موقعیت شناورهای حادثه‌دیده را دریافت و تیم‌های امداد هوایی و دریایی را به محل حادثه اعزام کرد.


به نظر می رسد پروژه‌ سنگین رسانه‌ای و روانی علیه جمهوری اسلامی ایران توسط آمریکا شکل گرفته است. برخی از جریان‌های داخلی با هراس از جنگ و کاسبی از این موضوع و آمریکا هم از کاسبی هراس از ایران قصد دارد 11 سپتامبر دیگری علیه ایران در خلیج فارس برای نشاندن کشورمان پای میز مذاکره به‌راه بیندازد.


انتهای پیام/4106/4082/


انتهای پیام/

برچسب ها: دونالد ترامپ
ارسال نظر