صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۷ - ۲۴ خرداد ۱۳۹۸
کیادلیری در گفتگو با آنا:

شمشادهای به‌جا مانده از عصر دایناسورها آرام می‌میرند

عضو هیئت‌علمی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی واحد علوم و تحقیقات گفت: شمشادهای جنگل‌های هیرکانی این ذخایر عصر دایناسورها در حال نابودی هستند.
کد خبر : 398077

هادی کیادلیری در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط‌زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا گفت: شمشادهای جنگل‌های هیرکانی ذخایر عصر دایناسورها هستند که بدون توجه مسئولان در حال مرگ قرار دارند.


وی تأکید کرد: در مدت پنج سال، دو مشکل بزرگ گریبان جنگل‌ها را گرفته و این پهنه جنگلی را روبه‌زوال برده است.


عضو هیئت‌علمی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی واحد علوم و تحقیقات خاطرنشان کرد: شمشادها یکی از نادرترین درختان عرصه‌های جنگلی است که از عصر دایناسورها بر روی زمین باقی‌مانده‌اند تحقیقات بر روی این‌گونه درختی نشان می‌دهد شمشادها می‌تواند نقش مهمی در درمان سرطان یا ایدز داشته باشد.


وی با اشاره به اهمیت این‌گونه گیاهی تصریح کرد: شاید به نظر برسد که نابودی شمشادها ربطی به سایر گونه‌ها نداشته باشد اما موضوع این است که مرگ شمشاد می‌تواند یک اکوسیستم را نابود کند زیرا در طبیعت برخی از حشرات به این گونه‌ها وابسته بوده و مرگ شمشاد این گونه‌ها را نیز نابود می‌کند.


کیادلیری هشدار داد: بسیاری از گونه‌های جانوری به زیستگاه‌های خود وابسته هستند و نمونه آن نابودی ببر مازندران بود. درواقع ببر مازندران وقتی از بین رفت که زیستگاهش نابود شد؛ درحالی‌که شکار بی‌رویه آن عامل نابودی‌اش عنوان می‌شود که این موضوع دست نیست.


وی با اشاره به اینکه برخی از مسئولان ذی‌ربط در نابودی این‌گونه ها نقش دارند اذعان کرد: این هشدارها بارها داده‌شده است اما هیچ اقدامی برای حفظ این گونه‌های باارزش گیاهی انجام نمی‌شود و تنها باید شاهد مرگ تدریجی جنگل‌های هیرکانی باشیم.


عضو هیئت‌علمی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی واحد علوم و تحقیقات تهران از نابودی جنگل‌های زاگرس تا ۳۰ سال آینده خبر داد و افزود: شرایط جنگل‌های زاگرس نیز مساعد نیست و اگر این شرایط به همین منوال ادامه پیدا کند تا 30 سال آینده جنگل‌های زاگرس از بین می‌رود و ادامه این روند سبب می‌شود تا 30 سال آینده جنگل‌های هیرکانی شرایط کنونی جنگل‌های زاگرس را پیدا خواهد کرد.


انتهای پیام/4087/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر