فرهنگی: ارائه گزارش کمیسیون ویژه یا طرح نمایندگان، راهکار بررسی برجام در صحن علنی مجلس است
محمد حسین فرهنگی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا درباره اینکه با گذشت حدود دو ماه از ارائه گزارش برجام به مجلس نحوه رسیدگی آن در صحن علنی هنوز مشخص نشده است، گفت: اینطور نیست که رسیدگی برجام بلاتکلیف باشد، نحوه رسیدگی به برنامه جامع اقدام مشترک در صحن علنی مجلس روشن است.
وی با بیان اینکه کمیسیون ویژه برجام دو اقدام را در روزهای آتی در دستور کار خود دارد، ادامه داد: یک روش این است که کمیسیون گزارش بدهد که اگر این گزارش امروز آماده بشود فردا در دستور کار صحن علنی مجلس قرار خواهد گرفت.
نماینده مردم تبریز در مجلس افزود: اگر گزارش موکول به روزهای پایانی هفته شود در جلسه روز یکشنبه هفته آینده این گزارش مورد بررسی و رایگیری قرار میگیرد.
وی بیان کرد: امروز ما اصلاح دستوری را منتشر کردیم که اگر امروز گزارش برجام به هیئت رئیسه برسد فردا میتوانیم آن را در دستور کار صحن قرار دهیم.
عضو هیئت رئیسه مجلس اضافه کرد: راه حل دوم بررسی برجام در صحن مجلس این است که یک طرح از سوی نمایندگان ارائه و در صحن مجلس بررسی شود.
فرهنگی در این باره گفت: این طرح به دنبال صدور مجوزی برای دولت است که مشروط به انجام تعهدات طرف مقابل، موارد مربوط به تعهدات خودمان را اجازه اجرا میدهد.
وی ادامه داد: شرایطی هم که مربوط به تحریمهاست به این نحو خواهد بود که به هر میزانی که از روز توافق و بعد از صدور بیانیه اول تعیین شده است اگر تحریمها به صورت یکجا لغو بشود ما هم محدودیتهای خود را به صورت یکجا اجرایی میکنیم و اگر لغو تحریمها از سوی طرفهای مقابل به صورت تدریجی باشد ما هم محدودیتهای کار را به صورت تدریجی اعمال میکنیم.
این نماینده مردم تبریز در مجلس یادآور شد: بخشی از موضوعات برجام خارج از مسائل هستهای است و در متن برجام نیزصراحتا گفته شده است که سایر تحریمها و موضوعات جزء موارد لغو تحریمها نیست، زمانی که این صراحت در برجام وجود دارد معنا ندارد که ما در قالب مسائل خارج از بحث هستهای تعهدی را بپذیریم.
عضو هیئت رئیسه مجلس درباره وظایف دولت پس از تصویب این طرح احتمالی گفت: اگر این طرح به تصویب نهایی مجلس برسد، دولت هم اجازه پیدا میکند و هم موظف میشود که مطابق شرایط این طرح حرکت کند.
فرهنگی در پاسخ به این سوال که آیا رای گیری برجام یا طرح احتمالی به صورت ماده واحده و یکجا خواهد بود یا بند بند توافق به رای گذاشته میشود؟ اظهارکرد: برای بررسی برجام در مجلس مسیری غیر از ارائه طرح نداریم چرا که گزارش فقط برای قرائت و توجه دادن افکار عمومی و مسئولان مربوطه است.
وی ادامه داد: در تبصره ماده 44 آییننامه داخلی مجلس آمده است که اجازه رسیدگی به طرح و لایحه به کمیسیون داده شده است. طرح باید از طرف نمایندگان تهیه بشود و حتی در صورت تصویب دو فوریت آن باید در اختیار کمیسیون مربوطه قرار گیرد.
نماینده مردم تبریز در مجلس ادامه داد: کمیسیون 72 ساعت فرصت دارد که نظرش را در مورد طرح به صحن گزارش دهد و اگر طی این 72 ساعت گزارش کمیسیون ارائه نشد طرح اولیه عینا در صحن مورد بررسی قرار میگیرد.
این عضو هیئت رئیسه مجلس در پاسخ به این سوال که آیا سابقه چنین کاری در مجلس وجود دارد؟ گفت: بله در گذشته هم سابقه داشته است، به عنوان نمونه طرحی که در خصوص مذاکرات هستهای به تصویب رسید که در آنجا کمیسیون امنیت کمیسیون مربوطه رسیدگی به طرح بود، پس از تصویب دو فوریت آن در مجلس بلافاصله در کمیسیون مورد رسیدگی قرار گرفت و گزارش آن به دست نمایندگان رسید و در صحن رایگیری شد و پس از آن هم مراحل قانونی خود را طی کرد.
انتهای پیام/