صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۳ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۸
گزارش هفتگی همسایه بورس/25

جدیدترین شایعات بازارسهام/ از بازارپایه فرابورس تا قیمت‌های جهانی

گزارش این هفته همسایه بورس به شایعات پیرامون بازار، تأثیر تحولات غیراقتصادی بر بازار، معرفی کم و پربازده‌ترین صنایع بورسی و قیمت‌های جهانی محصولات می‌پردازد.
کد خبر : 397896

گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، محمد صادق‌پور، شاخص‌کل بورس اوراق بهادار تهران در طول هفته جاری رشد 2.8 درصدی داشت و از 226،888 واحد به مقدار 233،352 واحد رسید.


مهم‌ترین اتفاق سیاسی که موجب خوش‌بینی اهالی بازار سرمایه شد، سفر شینزوآبه نخست‌وزیر ژاپن به ایران بود؛ بعد از سفر آقای ظریف به ژاپن و همچنین ترامپ به این کشور، نخست‌وزیر ژاپن از دیدار خود از تهران خبر داد.


پربازده‌ترین صنایع هفته


صنعت هتل و رستوران با بازدهی 25.11% و فنی مهندسی با 17.21 درصد است که در میان شرکت‌های این صنعت، شرکت سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی و گردشگری (نماد سمگا) با بازدهی 28.14 درصدی رتبه نخست را داشته و پس‌ازآن شرکت هتل بین­‌المللی پارسیان کوثر اصفهان (نماد گکوثر) با 15.03% رتبه دوم را به دست آورده است.


کم‌بازده‌ترین صنعت هفته


استخراج زغال‌سنگ با بازدهی منفی 6.82% است که شرکت فرآوری زغال‌سنگ پروده طبس (نماد کطبس) با منفی 9.12% کمترین بازدهی را در این گروه داشته است؛ پربازده‌ترین شرکت در این هفته داروسازی شهید قاضی (دقاضی) با حدود 42% بازدهی بوده است.


شرکت داروسازی قاضی بعد از برگزاری مجمع عادی سالانه و مجمع افزایش سرمایه مورد اقبال بازار قرار گرفت. کم بازده‌ترین شرکت این هفته هم لوازم‌خانگی پارس (لخانه) با منفی 19.20% بازدهی بوده است. شرکت لوازم‌خانگی پارس صورت‌های مالی منتهی به 29/12/97 خود را منتشر کرد که سود خالص محقق شده هر سهم 189 ریال و سود تلفیقی 198ریال اعلام‌شده است که این گزارش مورد اقبال بازار قرار نگرفت.


حجم اوراق با درآمد ثابت معامله‌شده در این هفته معادل 4،223،933 برگ بوده است که ارزشی معادل 3،510،849 میلیون ریال داشته است که نسبت به هفته قبل به ترتیب رشد 41.2 درصدی و 39.8 درصدی داشته­اند که عمده دلیل آن می‌تواند 2 روز تعطیلی هفته گذشته باشد.


شمش بلوم در این هفته هرروز مورد معامله قرار گرفت که قیمت پایه عرضه در همه معاملات 35،052 ریال/کیلوگرم بود که با توجه به بیشتر بودن تقاضا نسبت به عرضه باقیمت‌های معاملاتی بالاتر معامله شد اما نکته قابل‌توجه در معاملات این هفته روند کاهشی میانگین قیمت از ابتدای هفته است به‌طوری‌که قیمت از 40،258 ریال/کیلوگرم در اولین روز معامله به 35،485 ریال/کیلوگرم در انتهای هفته رسیده است یعنی کاهش 12 درصدی در طی یک هفته رقم خورد.


مس کاتد نیز با تقاضای کمتر از عرضه مواجه بوده باقیمت 640،660،000 ریال در هر تن مورد معامله قرارگرفته است که نسبت به هفته قبل کاهش 3 درصدی داشته است. شمش روی در هفته جاری باوجود عرضه هیچ‌گونه تقاضا و معامله‌ای نداشته است؛ پلی‌اتیلن سنگین فیلم 100،720ریال/کیلوگرم مورد معامله قرار گرفت که نسبت به آخرین معامله هفته قبل 5درصد کاهش داشته است.


در هنگام تهیه این گزارش شاخص دلار با 96.67 واحد نسبت به هفته گذشته افت 0.67 درصدی داشته است اما هر اونس طلای جهانیبا رشد 0.86 درصدی به 1،339 دلار رسید.


نرخ دلار در این هفته با نوسان همراه بود و در هنگام تهیه این گزارش با 1.45% کاهش به قیمت 12،900 تومان رسید. قیمت سکه امامی در زمان تهیه این گزارش 4،513،000 تومان است که نسبت به ابتدای هفته کاهش 0.26% داشته است.


در زمان تهیه این گزارش نفت برنت باقیمت 60.80 دلار/بشکه افزایش 0.28درصدی، نفت WTI باقیمت51.90 دلار/بشکه افزایش 0.42 درصدی و نفت اوپک باقیمت 62.56 دلار/بشکه افزایش 1.5درصدی نسبت به هفته گذشته داشته‌­اند.


اوره با 1 دلار افزایش به 269 دلار بر تن رسید؛ همچنین متانول نیز با کاهش 4.3 درصدی به 261 دلار بر تن رسیده است. مس در این هفته رشد 1.7 درصدی داشته و به عدد 5،903 دلار بر تن رسید. آلومینیوم با جبران ریزش طی هفته به مقدار 1،754 دلار/تن بازگشت، سرب با 6 درصد افزایش قیمت به 1،887 دلار بر تن رسید و روی نیز رشد 1.2 درصدی نسبت به هفته گذشته داشته و نرخ آن 2،517 دلار/تن است. قیمت بیلت (CIS) بدون تغییر در نرخ 430 دلار بر تن و سنگ‌آهن (62% fe) با 5 % تغییر به 106.6 دلار بر تن رسیده است.


اخبار و شایعات مهم پیرامون بازار


وزیر اقتصاد از واگذاری 17 و 20 درصد از سهام بیمه البرز و دو پالایشگاه شیراز و لاوان تا اوایل هفته آینده به‌صورت بلوکی خبر داد. زمان عرضه سهم البرز 22 تیرماه باقیمت هر سهم 158 تومان و ارزش 109 میلیارد تومان به‌صورت نقد اعلام شد.




  • همچنین فرابورس، آمادگی کامل برای اجرایی شدن دستورالعمل جدید بازار پایه را اعلام کرد و زمان قطعی آن را منوط به جمع‌بندی نهایی و تصمیم هیأت مدیره سازمان بورس و نظر شورای عالی بورس دانست.



 


همچنین دفتر کنترل دارایی‌ها خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا در روز جمعه (۱۷ خرداد/ ۷ ژوئن) تحریم‌های جدیدی علیه بخش پتروشیمی ایران اعلام کرد. آمریکا بابیان اینکه «شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس» از قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء حمایت مالی کرده ۳۹ زیرمجموعه این شرکت و نمایندگی‌های فروش آن در خارج از ایران در فهرست تحریم قرار داد.


MEPS که یکی از مؤسسات مستقل تحلیل صنعت فولاد است تخمین زده تولید فولاد خام جهان در سال 2019 رشد آرامی را شاهد باشد و رشد آن به 0.8 درصد برسد. تنش‌های تجاری و مسائل سیاسی، عدم اطمینان نسبت به بازار و همچنین کاهش رشد اقتصاد جهانی عوامل این پیش‌بینی هست.


بر پایه گزارش متال بولتن، ذخایر مس در بورس آتی شانگهای در روز پنجشنبه (16 خرداد) به میزان 11 درصد کاهش‌یافته است که مهم‌ترین دلیل آن افزایش مصرف در فصل پر تقاضا بوده است.


علاوه بر این، طی دو ماه گذشته، واردات کاتد مس به چین با کاهش محسوس مواجه شده است، زیرا گروه Tewoo که یکی از بزرگ‌ترین واردکنندگان مس در چین است، از ماه مارس به دلیل مشکلات نقدینگی کمپانی، با کاهش اعتبار روبه‌رو شده است.


عامل سوم، محدودیت در ورود ضایعات مس است که در اوایل ماه جولای آغاز مي‌شود و احتمالاً موجب خواهد شد مصرف‌کنندگان مس به سمت مس تصفیه‌شده در بازار داخلی متمایل شوند.


چین در سال جاری اقدام به محدودیت واردات قراضه مس باهدف کاهش آلایندگی زیست‌محیطی کرده که عامل تحریک واردات کنسانتره مس و کاتد/آند به این کشور است. به‌طوری‌که در ماه می واردات کنسانتره مس 1.84 میلیون تن بوده که رشد 10.8 درصدی نسبت به ماه قبل داشته است.


انتهای پیام/4083/


انتهای پیام/

ارسال نظر