شانس ذوالنوری برای تصاحب ریاست کمیسیون امنیت ملی قوت گرفت
به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، انتخابات هیئت رئیسه کمیسیونهای مجلس پس از اجلاسیه چهارم یکی پس از دیگری برگزار و رئیس و اعضای هیئت رئیسه کمیسیونهای تخصصی مجلس انتخاب شدند.
انتخابات هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی هم قرار بود در هفته جاری برگزار شود که این انتخابات به هر جهت برگزار نشد، البته برخی معتقدند هنوز اعضای این کمیسیون تخصصی برای معرفی اعضا به نتیجه نرسیدهاند بنابراین انتخابات را به هفته آینده موکول کردهاند.
علیرضا رحیمی روزهای گذشته در فضای مجازی با انتشار مطلبی نوشت: ریاست کمیسیون ۲۳ نفره امنیت ملی در سال چهارم از اهمیت بیشتری برخوردار است. رقابت بین فلاحتپیشه، ذوالنوری، کواکبیان و احتمالاً بروجردی، به نوعی وزنکشی فراکسیونی را نیز در پی خواهد داشت. سال قبل، فلاحتپیشه توانست ریاست ۱۴ ساله کمیسیون را تغییر دهد.
این عضو شورای مرکزی فراکسیون امید در حالی کاندیداتوری حشمتالله فلاحتپیشه را مطرح میکند که قاسم میرزایینکو از دیگر اعضای فراکسیون امید در گفتگویی رسانهای اعلام کرده که فلاحتپیشه در انتخابات ریاست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی حضور پیدا نمیکند.
وی دلیل بیمیلی فلاحتپیشه برای کاندیداتوری مجدد را ناشی از عدم حمایت فراکسیونهای سیاسی مجلس عنوان میکند. با این حال به نظر میرسد حجتالاسلام والمسلمین مجتبی ذوالنوری رقیب سرسخت رئیس کنونی سیاسیترین کمیسیون در انتخابات این دوره هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی باشد، البته وی با پیشفرض اینکه فلاحتپیشه کاندیدا نخواهد شد، بیان کرده بود درصورتیکه علاءالدین بروجردی هم کاندیدای ریاست نشود فقط با مصطفی کواکبیان برای ریاست کمیسیون رقابت خواهد کرد. دلیلش هم این بود که فراکسیون امید مجلس سال گذشته بین کواکبیان و فلاحتپیشه توافقی ایجاد کرد تا سال 97 فلاحتپیشه رئیس باشد و سال 98 ریاست به کواکبیان برسد.
به نظر میرسد اعضای فراکسیون امید میلی برای حضور کواکبیان در رأس این کمیسیون ندارند و تلاش میکنند کواکبیان را از حضور در انتخابات هیئت رئیسه منصرف کنند، امیدیها از احتمال ائتلاف میان ذوالنور و بروجردی نگرانند و اما مصطفی کواکبیان با توجه به وعده کتبی که از اعضای فراکسیون امید در انتخابات سال گذشته گرفته همچنان بر نامزدی ریاست کمیسیون امنیت ملی مجلس در سال آخر اصرار میکند.
دلواپسی امیدیهای کمیسیون امنیت ملی البته نابجا نیست و هرچند اعضای فراکسیون نمایندگان ولایی اعلام کردهاند، هنوز برای گزینه نهایی به اجماع نرسیدهاند، اما به نظر میرسد توافق میان بروجردی و ذوالنوری حتمی است و در سال پایانی دوره دهم مجلس، شانس ولاییها برای تصاحب کرسی ریاست دو چندان شده است.
انتخابات هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی یکشنبه 26 خرداد برگزار میشود.
انتهای پیام/4034/پ
انتهای پیام/