صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۱ - ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
حجت‌الاسلام خیری:

توجه به تربیت نیروی انسانی انقلابی از رسالت‌های دانشگاه آزاد است

رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب دانشگاه آزاد اسلامی گفت: توجه به تربیت نیروی انسانی انقلابی برای نیل به اهداف گام دوم یکی از رسالت‌های دانشگاه آزاد است.
کد خبر : 397711

حجت‌الاسلام حسن خیری در گفتگو با خبرنگار حوزه اندیشه و کرسی‌های آزاد اندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در اجلاس رؤسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در گرامیداشت سی‌وهفتمین سالگرد تأسیس این دانشگاه اظهار کرد: همان‌طور که مسئولان در این اجلاس تصریح کردند باید گفت که دانشگاه آزاد اسلامی مولود انقلاب بوده و بنا به ضرورت وضعیت آموزش عالی کشور تأسیس شد و یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی است که توسعه دانشگاه‌ها در سطح کشور به‌ویژه عدالت توزیعی در آموزش در مناطق محروم، پایه‌گذارش دانشگاه آزاد اسلامی بوده و الان اگر جزء افتخارات ماست از نظر کمیت دانشجویی در کشور، قطعاً سهم بسزایش مربوط به دانشگاه آزاد اسلامی است.


وی افزود: از جهات دیگر، بحث فرهنگ و ارتقای سطح فرهنگی، ارتقای سطح علمی در کل عرصه‌های کشور، مواردی است که  در این دانشگاه مغفول نیست و مورد سپاس است که دانشگاه آزاد اسلامی در این افتخارات سهیم بوده است.


رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: تاکنون بیشتر جنبه‌های کمی دانشگاه آزاد اسلامی مورد توجه بوده، از این به بعد در 40 ساله دوم، آنچه مبنای گام نهادن در این عرصه است، بحث کیفیت، بحث دانشگاه اجتماعی، بحث رفع مسائل کشور است، دغدغه‌های جوانان، بحث امیدآفرینی در جامعه و بحث ارتقای فرهنگ انقلابی دانشگاه است.


خیری تصریح کرد: در یک تقسیم کلی می‌توانیم دو جنبه را به‌عنوان رسالت دانشگاه مورد توجه قرار دهیم، یکی بحث آموزش و تخصص است و دیگری بحث هویت است؛ یعنی ما نیاز داریم به جوانانی که خلاق، مهذب و دارای هویت ملی، مذهبی و انقلابی باشد.


وی خاطرنشان کرد: نظام انقلابی که یک نظام پویاست، پایه و اساس آن بر کنشگران استوار و بر عاملان اجتماعی استوار است؛ اگر مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، جوانان را مخاطب اصلی قرار دادند، معنایش این است که نظام اسلامی برای رسیدن به اهداف و رسالت‌های خود، برای ایجاد جامعه‌پردازی، خودسازی و تمدن‌سازی، علاوه بر اینکه باید ساختارهای مناسب داشته باشد، باید دارای انسان‌ها و کنشگرانی باشد که فهیم باشند و هدایتگر ساختارها باشند.


رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: یک نظام انقلابی نمی‌تواند صرفاً مبتنی بر ساختارها اداره شود؛ ساختارها انسان‌ها را منفعل قرار می‌دهد، منضبط بر اساس یک سری قوانین دست‌وپاگیر قرار می‌دهد و طبیعی است که نظام انقلابی اساسش بر انسان‌های فکور انقلابی، دغدغه‌مند و کسانی که اهل ریسک و خطر هستند استوار است، به همین دلیل است که در آموزه‌های دینی ما بیش از اینکه جنبه‌های قانونی و ساختاری مورد توجه قرار بگیرد، بر مکلف تأکید شده است.


خیری اذعان کرد: مکلف یعنی خطاب به انسان‌هاست، خطاب به عاملان انسانی است؛ همان‌طور که می‌بینیم، در بیانیه روی عاملان انسانی تأکید شده است؛ دانشگاه آزاد اسلامی یکی از رسالت‌هایش توجه به این عنصر است، یعنی توجه به عنصر عاملیت در کنار ساختارهای نظامات اجتماعی و به نظر می‌رسد اگر این اتفاق بیفتد، معنایش این می‌شود که خروجی دانشگاه انسان‌هایی می‌شوند که هم امید به آینده دارند، هم ظرفیت‌های کشورشان را می‌شناسند.


وی افزود: در این سیستم دانشجویان هم با توجه به هویت ملی انقلابی و مذهبی که پیدا کرده‌اند، تعلقات شدید بومی دارند، توجه به رسالت‌های خودشان به عنوان یک مجاهد مؤمن در عرصه‌های اجتماعی دارند؛ یعنی درواقع آن وظیفه‌شناسی، مسئولیت‌پذیری و امانتداری که رمز موفقیت نظام و انسان‌های انقلابی است، طبیعتاً یک چنین انسان‌هایی را با این رویکرد دانشگاه آزاد اسلامی شاهد خواهیم بود.


انتهای پیام/4115/4108/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر