حمله ملخها به جازموریان در غربت رسانهای است
سید حسامالدین حسینی در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکلهای دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، گفت: از دو ماه پیش و پس از وقوع سیل، ملخهایی که به آنها ملخهای آفریقایی گفته میشود از کشور عربستان و شمال آفریقا به منطقه هرمزگان و پس از آن کرمان حمله کردند.
وی افزود: با توجه به اینکه سال گذشته میزان بارندگیها بالا بوده و تا حدودی پوشش گیاهی منطقه بهتر از سالهای گذشته شده است، این ملخها در منطقه جازموریان کرمان ساکن شدهاند و در کنار مناطق دارای پوشش گیاهی و برکهها اقدام به تخمگذاری میکنند؛ میزان تخمگذاری این ملخها بسیار زیاد است بهطوریکه هر ملخ در هر بار تخمگذاری یکصد تخم گذاشته و این ملخها در عرض یک هفته تا 10 روز به بلوغ میرسند.
مسئول مجمع جهادگران استان کرمان ادامه داد: این ملخها روزانه چندین برابر حجم خود غذا میخورند و در صورت وجود باد موافق روزانه تا 250 کیلومتر نیز امکان سفر دارند؛ همین ویژگیها باعث شده است 300 هزار هکتار از اراضی کرمان آلوده شود و اکنون نزدیک به 60 الی 70 هزار هکتار از اراضی کشاورزی درگیر حمله ملخها هستند.
حسینی تصریح کرد: از دو ماه پیش بهصورت کجدارومریز و با حضور بسیجیان جهادگر اقدام به سمپاشی منطقه کردهایم؛ این سمپاشی در سه حالت انجام میشود؛ حالت اول با کمک هواپیما صورت میگیرد؛ در این حالت نمیتوان نقطههای آلوده را بهصورت دقیق سمپاشی کرد و بعضی از مناطق غیرآلوده نیز سمپاشی میشوند هرچند سم استفاده شده برای مقابله با ملخها در عرض دو روز در محیط زیست حذب میشود.
وی اذعان کرد: حالت دوم سمپاشی با استفاده از ماشینهای کمکدار شاسی بلند است. در این حالت سمپاشی دقیقتر صورت میگیرد و غلظت سم استفاده شده نیز بیشتر است؛ در چند روز گذشته ماشینهایی که توسط سپاه پاسداران و جهاد کشاورزی در اختیار طرح سمپاشی قرار گرفته است، به علت صعبالعبور بودن منطقه، دچار خرابی شدهاند و نیاز به تأمین خودروهای بیشتر برای مقابله موثرتر با ملخها هستیم.
مسئول مجمع جهادگران استان کرمان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ملخها اکنون به زمینهای کشاورزی و خانههای مردم رسیدهاند، بهعنوان سومین حالت با استفاده از تراکتور و به صورت خانه به خانه سمپاشی میشود، الان مهمترین محصولات درگیر حمله ملخها خرما و پرتقال است؛ این ملخها حتی برگ نخل خرما را نیز میخورند.
تا اواسط تیر ماه برای مقابله و سمپاشی ملخها فرصت باقی است
حسینی اعلام کرد: منطقه جازموریان یکی از محرومترین مناطق کشور است و معمولاً اهالی منطقه با پول فروش خرما یا پرتقال، بذر خریده و کشت زمستانی را آغاز میکنند و اگر امروز محصولشان نابود شود، پولی برای کشت زمستانی نیز ندارند.
وی تأکید کرد: تا اواسط تیر ماه برای مقابله و سمپاشی ملخها فرصت باقی است وگرنه محصولات کشاورزی جازموریان نابود شده و ملخها به شهرستانهای جیرفت و بم و پس از آن استان سیستان و بلوچستان حمله خواهند کرد؛ تنها در شهرستانهای بم و جیرفت، پنج میلیون تن محصول کشاورزی در معرض نابودی قرار دارند.
مسئول مجمع جهادگران استان کرمان گفت: حمله ملخها در غربت توجه رسانهها قرار دارد و اگر رسانهها توجه بیشتری کنند و سبب حضور جهادگران و اختصاص تجهیزات شوند میتوان به نجات محصولات کشاورزی منطقه امیدوار بود، در صورتی که 20 تیم 10 نفره با تجهیزات سمپاشی همزمان در منطقه کار کنند، میتوان ملخها را در مدت دو یا سه هفته ریشهکن کرد.
انتهای پیام/4115/پ
انتهای پیام/