صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۲ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۸
یک درمانگر اعتیاد:

13 هزار معتاد در کمپ‌های تهران تحت درمان هستند

یک درمانگر اعتیاد با بیان اینکه مدت نگهداری معتادان در کمپ‌ها باید به سه سال برسد، گفت: 13 هزار معتاد در کمپ‌های تهران مراحل درمانی خود را پیگیری می‌کنند.
کد خبر : 396782

علی جباری در گفتگو با خبرنگار حوزه انتظامی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با بیان اینکه افزایش مراکز و کمپ‌های نگهداری معتادان متجاهر موجب کاهش آمار این افراد در جامعه خواهد شد، اظهار کرد: با درایتی که ستاد مبارزه با مواد مخدر و پلیس داشتند و تدابیری که برای ساماندهی معتادان درنظر گرفتند امروزه از نظر ظرفیت نگهداری معتادان مشکل خاصی وجود ندارد. در حال حاضر دیگر نهادهای نظامی مانند سپاه نیز با احداث کمپ، ستاد مبارزه با مواد مخدر را یاری کردند و کمپ شهید زیادیان به همت سپاه تهران بزرگ برای نگهداری معتادان راه‌اندازی شده و از طرفی کمپ سروش پلیس نیز با 5 هزار ظرفیت مراحل درمانی معتادان را پیگیری می‌کند. به‌طور کلی وضعیت حمایت از معتادان نسبت به گذشته بهتر شده است و همه نهادها عزمی جدی برای حل معضل اعتیاد دارند که قابل تقدیر است.


وی ادامه داد: مهمترین نکته‌ای که مورد نظر ما قرار دارد این است که در کنار درمان، اقدامات اشتغال و مهارت‌آموزی نیز صورت گیرد که این اقدام در کمپ‌های ترک اعتیاد در حال اجراست. اگر معتادان در کمپ‌ها مهارتی را فرا گیرند و بعد از گذراندن دوران درمان وارد بازار کار شوند، احتمال اینکه دوباره به سمت مصرف مواد مخدر بروند پایین می‌آید، لذا توجه به موضوع اشتغال معتادان امری ضروری در راستای حل معضل اعتیاد خواهد بود.


این درمانگر اعتیاد با انتقاد از نهادهای متولی در خصوص تعداد اندک کمپ‌های مخصوص بانوان گفت: برای مثال در تهران به‌دلیل اینکه کمپ خوب و تأثیرگذاری مانند کمپ سروش برای بانوان وجود ندارد، برنامه‌ای نیز برای درمان این افراد وجود ندارد و معتادان زن در شهر هستند و جلوه جامعه را نیز خدشه‌دار می‌کنند. البته به‌دلیل اندک بودن کمپ‌های دولتی بانوان، این افراد با هزینه دولت به کمپ‌های خصوصی واگذار می‌شوند؛ در حال حاضر بیش از 7 هزار کمپ خصوصی در کشور وجود دارد که متولی ارائه مجوز برای احداث کمپ‌های خصوصی وزارت بهداشت است و ما معتقدیم وزارت بهداشت علاوه بر مجوز دادن به کمپ‌ها باید برنامه ویژه‌ای نیز برای درمان معتادان دارای زخم باز و بیماری خاص داشته باشد و این مشکل، جزو مواردی است که پلیس نیز بارها به آن اشاره کرده است.


جباری با بیان اینکه هم‌اکنون بیش از 13 هزار معتاد در کمپ‌های تهران در حال درمان هستند، ادامه داد: مدت نگهداری معتادان در کمپ‌ها تا یک سال است و در این مدت امکان اینکه معتادان به‌طور کامل سم‌زدایی و درمان شوند وجود ندارد، لذا معتادان باید به مدت سه سال در کمپ‌ها باشند تا به‌طور کامل پاک شوند. البته این موضوع می‌طلبد تا ظرفیت کمپ‌ها افزایش پیدا کند و بودجه مناسب نیز درنظر گرفته شود.


وی توجه به موضوع پیشگیری را مهمترین نکته‌ای عنوان کرد که می‌تواند در بحث اعتیاد مفید واقع شود و خاطرنشان کرد: متأسفانه امروزه مصرف مواد مخدر به مدارس و مراکز آموزشی رسیده است، لذا خانواده‌ها باید نظارت خود بر فرزندان را بیشتر کنند چراکه مصرف حتی یک‌بار مواد مخدر می‌تواند عوارض خطرناکی برای نوجوانان و جوانان داشته باشد.


این درمانگر اعتیاد گفت: در بحث درمان معتادان قطعاً اقدامات روانشناسی و روانپزشکی تأثیر بیشتری نسبت به مصرف شربت‌های ترک اعتیاد و قرص‌های مربوطه دارد، اما در حال حاضر بیشتر معتادان فقط به‌دنبال تهیه قرص هستند تا اعتیاد خود را برطرف کنند که امری اشتباه است و معتادان باید در کنار مصرف شربت ترک اعتیاد و دیگر قرص‌های مصرفی کارهای روانشناسی را نیز دنبال کنند تا به‌طور کامل درمان شوند.


انتهای پیام/4110/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 1 نظر
شریفی
17:56 - 1400/09/20
سلام.چطورمیتوان ازمرکزسروش برای بستگان گرفتاراستفاده کرد؟ شرایط،هزینه،نحوه ورود،لطفاراهنمائی بفرمائید.دستتان رامی بوسم.ودعاگویتان هستم.