صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۵:۵۵ - ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
حاتم‌زاده:

قانون الزام فراگیری آموزش‌های فنی و حرفه‌­ای اجرایی شود

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با اشاره به قانون الزام فراگیری آموزش‌های فنی و حرفه‌ای گفت: زمینه اجرای این قانون باید فراهم شود.
کد خبر : 396484

علیرضا حاتم‌­زاده در گفتگو با خبرنگار حوزه تعاون و کارآفرینی گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، با اشاره به وجود قانون الزام فراگیری آموزش فنی و حرفه‌­ای در کشور، اظهار کرد: این قانون باید برای آموزش مهارتی افراد مورد توجه دستگاه‌های اجرایی قرار گیرد.


وی با تأکید بر اینکه این قانون از سال 1376 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است، خاطر نشان کرد: با وجود صراحت قانون در الزام به فراگیری مهارت قبل از کسب شغل، اما دستگاه‌های اجرایی هر یک بدون توجه به مفاد این قانون و با توجه به آئین‌نامه‌های داخلی خودشان عمل می‌کنند.


معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌­ای در این باره افزود: وزارت علوم یا وزارت آموزش و پرورش در این خصوص جزیره­‌ای عمل می‌کنند و در قالب یک سامانه یکپارچه به آموزش مهارت اقدام نمی‌کنند.


حاتم‌­زاده با اعلام اینکه قانون نظام جامع آموزش مهارت در سال گذشته به تصویب رسید، گفت: 13 وزارتخانه، سازمان و دستگاه‌ اجرایی به همراه نمایندگانی از اتاق بازرگانی و اتاق تعاون ایران در قالب یک شورای عالی به تدوین آئین‌نامه اجرایی قانون مزبور اقدام خواهند کرد.


وی با تشریح ساختار تشکیلاتی این شورا خاطر نشان کرد: این شورا به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور تشکیل خواهد شد و وزیر کار نیز دبیر آن خواهد بود و به نظر می‌رسد این شورا بتواند به چالش بی مهارتی افراد قبل از ورود به بازار کار سروسامان دهد.


به گزارش آنا، قانون الزام فراگیری آموزش‌های فنی و حرفه‌ای برای اشتغال به کار در سال 1376 به تصویب مجلس رسیده که در آن به منظور بهره‌گیری هرچه کامل‌تر از سرمایه‌گذاری‌های انجام شده و ارتقای کیفی تولیدات و تنظیم مهارت‌های موجود، کلیه کارفرمایان واحدهای صنعتی،تولیدی، خدماتی و صنفی موظف‌اند از متقاضیان اشتغال بکار گواهینامه مهارت فنی و حرفه‌ای از مراجع ذیصلاح مطالبه و همچنین زمینه ارتقای آموزش کارگران ساده و ماهر و نیمه ماهر خویش را فراهم نمایند.


در این قانون آمده است که کلیه دستگاه‌های ذی‌ربط موظف‌اند در برابر صدور پروانه کار، گواهینامه مهارت حرفه‌ای از مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای وابسته به وزارت کار و امور اجتماعی و یا دانشگاه‌ها، هنرستان‌ها و امثال آن‌ها را مطالبه نمایند.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر