صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۱ - ۲۹ شهريور ۱۳۹۴
دبیر کل سازمان ملل متحد:

مدیریت هیدروفلوکربن‌ها دستاوردی بزرگ برای حفاظت از محیط‌ زیست قلمداد می‌شود

دبیر کل سازمان ملل متحد به مناسبت روز جهانی محیط‌ زیست گفت: تعهدی سیاسی جهت مدیریت هیدروفلوکربن‌ها تحت پروتکل مونترال می‌تواند یکی از موفقیت‌های بزرگ در حوزه تغییرات آب و هوا و پیروزی بزرگی در مسیر تلاش‌های صورت گرفته برای حفاظت از محیط‌ زیست قلمداد شود.
کد خبر : 39539

به گزارش گروه اجتماعی آنا، الساندرو آمادیو نماینده سازمان توسعه صنعتی ملل متحد، پیام دبیر کل سازمان ملل متحد را به مناسبت روز جهانی اوزن در سالن سرو سازمان حفاظت محیط‌ زیست قرائت کرد. در پیام بان کی‌مون آمده است:


تا همین اواخر، بشریت بر لبه پرتگاه فاجعه خود ساخته‌ای قرار داشت. استفاده از مواد مخرب لایه اوزن مانند کلروفلوروکربن‌ها باعث ایجاد حفره‌ای در لایه اوزن شد؛ لایه محافظی که ما را در برابر تابش مضر اشعه فرابنفش خورشید حفاظت می‌کند.


اما توانستیم این چالش را مدیریت کنیم. سی سال پیش جامعه جهانی کنوانسیون وین برای حفاظت از لایه اوزن را پذیرفت و با به کارگیری ساز و کار اجرایی آن یعنی پروتکل مونترال، دنیا بر سر کاهش تولید و مصرف کلروفلوروکربن‌ها و سایر مواد مخرب لایه اوزن، متحد شد.
با همیاری توانسته‌ایم لایه اوزن استراتوسفری را در مسیر بهبود تا اواسط قرن حاضر، قرار دهیم که نتیجه آن، جلوگیری از دو میلیون مورد ابتلا به سرطان پوست در هر سال و جلوگیری از ابتلا به آب مروارید حتی بیشتر از این رقم خواهد بود.


در حالی که منتظر پذیرش و اجرایی شدن برنامه توسعه پایدار 2030 هستیم و با در نظر گرفتن تلاش دولت‌ها در اواخر سال جاری در نشست پاریس با هدف به کارگیری راهکاری جدید و جمعی در مواجه با پدیده تغییرات اقلیمی، موفقیت‌های پروتکل مونترال در این مسیر باید الهام بخش ما باشد. این موفقیت‌ها نشانگر توانایی ما در زمان است که ملت‌ها برای حل یک چالش جهانی متحد عمل می‌کنند.


کار پروتکل مونترال هنوز به پایان نرسیده است. هیدروفلوروکربن‌ها به عنوان جایگزین بسیاری از مواد مخرب لایه اوزن استفاده شده است. با وجود اینکه این دسته از مواد، مخرب لایه اوزن نیستند، گازهای گلخانه‌ای قوی هستند و اگر همین حالا اقدام نکنیم در دهه‌های پیش رو موجب گرمایش بیشتر سیاره ما می‌شوند که هم‌اکنون بیش از اندازه گرم شده است.


کشورهای زیادی در حال حاضر ساز و کار پروتکل مونترال را جهت کاهش مصرف هیدروفلوروکربن‌ها، در نظر دارند. تعهدی سیاسی جهت مدیریت هیدروفلوکربن‌ها تحت پروتکل مونترال می‌تواند یکی از موفقیت‌های بزرگ در حوزه تغییرات آب‌ و هوا قبل از کنفرانس تغییرات اقلیمی در پاریس باشد و همچنین، می‌تواند پیروزی بزرگ دیگری در مسیر تلاش‌های صورت گرفته برای حفاظت از محیط‌ زیست قلمداد شود. در این روز جهانی اوزون بیاییم اطمینان دهیم همان طور که لایه اوزن را محافظت کرده‌ایم از اقلیم خود نیز محافظت خواهیم کرد.



انتهای پیام/

ارسال نظر