صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۸ - ۲۹ شهريور ۱۳۹۴
عضو کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران در گفت‌وگو با آنا:

کمیسیون باغات در 10سال گذشته، 2 هزار و 200 رای مصادره صادر کرده است/ 70 درصد پرونده تخریب باغات مربوط به نهادها و ارگان‌ها است

عضو کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران از صدور 2 هزار و 200 رای مصادره تخریب باغات در تهران در 10 سال گذشته خبر داد و اظهار تاسف کرد: 70 درصد این پرونده‌ها، از جمله پرونده آتش زدن درختان باغ ازگل، مربوط به نهادها و ارگان‌های دولتی است.
کد خبر : 39524

محمد مهدی تندگویان در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، اظهار کرد: کمیسیون باغات تهران در سال 52 تشکیل و در سال 89 آیین‌نامه اجرایی قانون آن اصلاح شد. بر اساس ماده 7 آیین‌نامه اجرایی این کمیسیون که به تصویب مجلس شورای اسلامی نیز رسیده است، در صورتی که باغی به عمد تخریب و درختان آن نابود شود، باید به نفع اموال عمومی مصادره شده و تبدیل به فضای سبز عمومی شود.


وی ادامه داد: با این وجود رای صادر شده از سوی این کمیسیون که متشکل از معاون خدمات شهری شهرداری تهران، رئیس سازمان فضای سبز و پارک‌های شهرداری تهران و یک عضو شورای شهر است، باید از سوی قوه قضاییه به تایید برسد و در نهایت این قوه قضاییه است که رای به مصادره باغ تخریب شده می‌دهد.


نماینده شورای شهر تهران در کمیسیون باغات یادآور شد: اما متاسفانه تاکنون هیچ رای مصادره‌ای از سوی قوه قضاییه برای تخریب باغات تهران به عمد صادر نشده و علت هم این است که معمولا قوه قضاییه در برخورد با این پرونده‌ها سخت عمل می‌کند زیرا قید قانونی این پرونده ها این است که باغاتی که به عمد تخریب می‌شود باید مصادره شود اما قوه قضاییه در تشخیص به عمد بودن این پرونده‌ها معمولا دچار مشکل می‌شود و می‌گوید از آنجا که ما نمی‌توانیم این موضوع را تشخیص دهیم بنابراین حکمی هم برای مصادره صادر نمی کنیم و این هم به موضوعات شرعی مربوط به تملک و مالکیت بر می‌گردد.


وی ادامه داد: در علم حقوق، معمولا اصالت را به مالکیت قائل می‌شوند تا اتفاقات شهری و منافع عمومی که این خود مشکلی اساسی است. بنابراین قوه قضاییه در این قضیه باید به سمتی برود که منافع عمومی را ترجیح دهد چرا که در این مورد اگر حتی دو یا سه مورد از تخریب‌ها با برخورد قوه قضاییه مواجه و مصادره شود موضوع تخریب به عمد باغات در شهر نیز جمع می‌شود.


تندگویان اضافه کرد: در صورتی که قوه قضاییه کمک کرده و از مالکی که تخریب به عمد باغی را انجام داده‌ است، سلب مالکیت کند و باغ را در اختیار عموم قرار دهد، مشکل باغات شهر تهران هم برای همیشه حل خواهد شد.


وی یادآور شد:‌ متاسفانه در این بین بیشتر تخریب باغات ما از سوی نهادها و ارگان‌هاست و کمتر با افراد شخصی در این پرنده‌ها مواجه هستیم یعنی حدود 70 درصد از پرونده‌های تخریب به عمد باغات، مربوط به نهادها و ارگان‌ها است. به عنوان مثال باغ ازگل که جمعه هفته گذشته آتش زده شد، متعلق به بنیاد شهید است.


به گفته تندگویان در 10 سال‌ گذشته حدود 2 هزار و 200 پرونده مربوط به تخریب باغ‌های تهران از سوی کمیسیون باغات رای به مصادره گرفته و به قوه قضاییه ارسال شده است تا به نفع اموال عمومی شهر مصادره شود اما تا به امروز حتی یک پرونده هم منتج به صدور رای مصادره از سوی این نهاد نشده است.


عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: از نظر ما که پرونده تخریب باغات را به قوه قضاییه ارجاع می‌دهیم، تخریب به عمد بوده است در غیر این صورت اعمال تبصره یک نمی‌کردیم، اما اینکه قرار باشد سلب مالکیت انجام و باغ در اختیار اموال عمومی قرار بگیرد بحثی فراتر از اختیارات کمیسیون باغات بوده و متاسفانه تاکنون انجام نشده است.


نماینده شورای شهر تهران در کمیسیون باغات از پیگیری پرونده‌های تخریب باغات از رئیس دیوان عدالت اداری و رئیس قوه قضاییه خبر داد و گفت: حتی در سه موردی که خود قضات دستور قلع درخت در باغات را داده بودند، سازمان پارک‌های شهرداری علیه آنها شکایت کرد و تصور می کنم مدیریت شهری همه اقدامات لازم برای محافظت از باغ‌ها را انجام داده است و بخش مهمی از این قضیه به دست قوه قضاییه حل می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر