صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۲ - ۲۷ شهريور ۱۳۹۴
آخرین اخبار از بحران پناه‌جویان

کرواسی گذرگاه‌های مرزی خود را به روی پناه‌جویان بست/ احتمال پیوستن ترکیه به جمع کشورهای پذیرش‌کننده پناه‌جویان

کرواسی مرز خود با صربستان را به روی پناه‌جویان بست و اعلام کرد که امکانات لازم برای قبول تعداد بیشتری از آنان را ندارد.
کد خبر : 39197

به‌ گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به‌ نقل از شبکه خبری «بی‌بی‌سی»، پک روز پس از آنکه نخست‌وزیر کرواسی اعلام کرد که بنا بر ملاحظات بشردوستانه به پناه‌جویانی که در مرز صربستان و مجارستان گرفتار شده‌اند اجازه ورود می‌دهد، مقام‌های این کشور گفتند که با ورود و اسکان چند هزار پناهجو، امکانات موجود اجازه پذیرش تعداد بیشتری از پناه‌جویان را نمی‌‌دهد و در نتیجه، هفت گذرگاه مرزی خود با صربستان را بسته‌اند و تنها یک گذرگاه برای رفت‌و‌آمد باز است.


براساس این گزارش، مقام‌های کرواسی گفته‌اند که در صورت لزوم، نیروهای ارتش برای حفاظت از خط مرزی با صربستان به مرز اعزام خواهند شد تا مانع از عبور غیرمجاز پناه جویان از نقاط حفاظت‌نشده مرزی شوند.


براساس برخی گزارش‌ها، تنها در یک روز، حدود 9 تا 11 هزار پناهجو که در مرز صربستان و مجارستان تجمع کرده بودند وارد کرواسی و از مرز به محل اسکان پناه‌جویان در نزدیکی زاگرب، پایتخت این کشور منتقل شدند.


هم‌زمان، دولت اسلوونی (واقع در همسایگی کرواسی) اعلام کرده است که به پناهجویانی که وارد کرواسی می‌شوند، اجازه نخواهد داد برای ورود به اتریش، از خاک این کشور عبور کنند. اسلوونی ورود قطارهای حامل پناه‌جویان از کرواسی را ممنوع و اعلام کرده است شماری از پناه‌جویانی را که پیشتر با قطار وارد اسلوونی شده‌اند به کرواسی باز خواهد گرداند.



بسیاری از پناه‌جویان در نظر دارند از مسیر اتریش، وارد آلمان شوند و از آن کشور پناهندگی بگیرند. پناه‌جویانی که در صدد عبور ار کرواسی برای ورود به اتریش باشند باید از خاک اسلوونی عبور کنند.


پپشتر به‌نقل از نخست‌وزیر کرواسی گزارش شده بود که این کشور به پناه‌جویان عبوری اجازه ورود خواهد داد اما روز گذشته (پنج‌شنبه) برخی منابع خبری به‌نقل از وزیر کشور کرواسی گفتند که پناه‌جویان در همین کشور ثبت‌نام می‌شوند.


از سوی دیگر خبرگزاری رسمی کرواسی گزارش کرد: نخست‌وزیر کرواسی با تاکید بر وظیفه بشردوستانه کشورش و یادآوری پذیرفتن چندصدهزار آواره جنگ داخلی بالکان گفت: ما نه می‌توانیم و نه مایلیم این افراد را متوقف کنیم. اگر کرواسی امکان آن را داشته باشد، از تازه‌واردان ثبت‌نام خوهد کرد، ولی اگر تعداد آنان بیش از امکانات موجود باشد، ثبت‌نام متوقف خواهد شد.


طبق معاهدات میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا، هر پناهجویی باید پس از ورود به نخستین کشور عضو اتحادیه، در همان کشور ثبت‌نام کند و اسکان داده شود ولی در سال جاری، بیش از 200 هزار پناهجو که بیشتر آنان سوری، عراقی و افغان هستند، با عبور از خاک صربستان و مجارستان، خود را به اتریش و از مسیر آن کشور به آلمان رساندند.


در دو هفته اخیر، دولت مجارستان تصمیم گرفت این مسیر را مسدود کند و با احداث حصار در مرز با صربستان و تصویب قانون مجازات عبور غیرمجاز از مرز، مانع از ورود پناه‌جویان شود. در حال حاضر، چند هزار پناهجو که خود را به صربستان رسانده‌اند پشت حصار مرزی با مجارستان مانده‌اند و وضعیت آنان مشخص نیست.



تصمیم مجارستان ظاهرا حاکی از نگرانی دولت راست‌گرای آن کشور از این احتمال است که به‌دلیل مشخص نبودن سیاست اتحادیه اروپا درباره موج پناه‌جویان، برخی از آنان در این کشور باقی بمانند. «ویکتور اوربان» نخست‌وزیر مجارستان دراظهاراتی که انتقاد شدید بسیاری از کشورها و نهادهای بین‌المللی را برانگیخت، از نگرانی خود نسبت به «تغییر فرهنگ مسیحی اروپا» به‌دلیل ورود مهاجران مسلمان سخن گفت و افزود که کشورش مایل به پذیرش پناه‌جویان مسلمان نیست.


چهارشنبه گذشته ماموران پلیس ضد شورش مجارستان برای متفرق کردن پناه‌جویانی که به حصار مرزی هجوم آورده بودند، گاز اشک‌آور و ماشین آب‌پاش به کار گرفتند و به کسانی که به این حصار نزدیک می‌شدند حمله می‌کردند. این اقدام با انتقاد شدید سازمان‌ملل و مقام‌های برخی کشورهای اتحادیه اروپا مواجه شد.


قرار است هفته آینده رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای بررسی و تصمیم‌گیری درباره بحران پناه‌جویان جلسه اضطراری تشکیل دهند. مقام‌های اتحادیه اروپا توصیه کرده‌اند که هر یک از کشورهای عضو تعدادی از پناه‌جویان را قبول کند. سهمیه هر کشوری براساس جمعیت و درآمد ملی آن تعیین شده است. شامگاه پنج‌شنبه «فرانسوا اولاند» رئیس‌جمهوری فرانسه گفت: در اجلاس اضطراری رهبران اتحادیه اروپا توصیه خواهد کرد از ترکیه درخواست شود پناه‌جویان سوری را تا پایان جنگ داخلی آن کشور در خاک خود اسکان دهد.


در حال حاضر، کشورهای آلمان، اتریش و اسلواکی که همگی عضو «پیمان شینگن» هستند مقررات بررسی اوراق هویت را در گذرگاه‌های مرزی خود به اجرا گذاشته‌اند و لهستان و هلند نیز این رویه را بررسی می‌کنند. بلغارستان نیز گفته است با اعزام واحدهای ارتش به مرز با ترکیه، در نظر دارد مانع از ورود موج پناه‌جویان به بلغارستان شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر