صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۱ - ۲۶ شهريور ۱۳۹۴

10 پیشنهاد برای 10 روزی که حال‌مان را خوب کند/ روی ماه خدا را ببوس

درست است که ماه رمضان ماه بندگی است و حسابش از بقیه ماه‌ها جداست اما ذی‌الحجه و خصوصا ده روز اولش، هم جای خودش را دارد، آن قدر که پیامبر رحمت (ص) فرمودند: «عمل خیر و عبادت در هیچ ایامی نزد خداوند، محبوب‌تر از این دهه نیست.»
کد خبر : 39096

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، هفته نامه جیم در ادامه نوشت: حتی در روایات هم آمده است که شب‌های ده‌گانه‌ای که در سوره فجر (والفجر و لیالٍ عشر) به آن سوگند یاد شده است، شب‌هاى دهه اوّل این ماه است و این سوگند هم به خاطر عظمت آن است. همه این‌ها را هم اگر کنار بگذاریم، حاجی‌ها یکی یکی می‌آیند برای خداحافظی، حال آدم را یک جور دیگر می‌کند. دوست داری حال‌شان را و آرزو داری که یک روز بشود که تو هم این شوق رفتن را داشته باشی. این شوق‌ها و حسرت‌ها در این ماه، بی جواب نیست و خدا راه و چاه‌هایی را به ما نشان داده است. این جا منتخبی است از اعمال این ده روز و پیشنهادهایی برای بهتر شدنش.


اعمال مشترک ده روز اول ذی‌الحجه
1- نماز حاجی شدن!


شبکه به شبکه تلویزیون، حاجی‌های سپید پوش را نشان می‌دهد و یک حسرت عمیق بر دل آدم می‌گذارد. این جور وقت‌ها بعضی وعده وعیدها، دل آدم را آرام می‌کند و حسرتش را کم. آن هم اگر این وعده از طرف خدا باشد. برای کسانی که به هر دلیلی نتوانستند امسال و سال‌های قبل و شاید سال‌های بعد، حاجی شوند.


نماز معروف به «نماز واعدنا» یکی از آن وعده‌ها ست که گرچه حج نکرده باشی در ثواب آن با حاجی‌ها شریکی. این نماز دو رکعتی در ده شب اول این ماه بین نماز مغرب و عشا خوانده می‌شود.


2- نه روز روزه


بعضی روزها روزه‌اش مؤکد توصیه شده است. مثل این 9 روز که مساوی است با این که تمام عمر روزه گرفته باشی. به‌خصوص برای کسانی که دلشان برای ماه رمضان تنگ شده، فرصت خوبی‌است. آن هم خانوادگی.


3- پنج دعای کوتاه دو خطی


پنج دعای دوخطی هست که حضرت جبرئیل از جانب خدا آن را برای حضرت عیسی(ع) هدیه آورده است. با وجود کوتاهی عباراتش، کلمه کلمه‌اش محکم است و اصواتش بلند و با صلابت می‌رود در دل آدم.


روز اول


از همان روز اولش خیر و برکت‌ها شروع می‌شود. روز اول، روز تولد حضرت ابراهیم (ع) است و از طرف دیگر روز ازدواج حضرت علی (ع) و فاطمه (س).


روزه‌اش به طور خاص توصیه شده که ثواب روزه هشتاد ماه را دارد و نماز حضرت فاطمه (س)، یکی دیگر از اعمال این روز است.


پیشنهاد:


این روز کم نداشت اگر روز عشق نامیده می‌شد، همان که معروف به ولنتاین شده است. بیایید این روز را به همسرانمان، به دوستانمان و به پدر و مادرمان هدیه بدهیم. یک هدیه کوچک زیبای سنتی. قطعا خیر و برکتی که در این روز و در این ازدواج بوده است، محبت و علاقه ما و اطرافیانمان را هم محکم‌تر می‌کند


روز هفتم


مظلوم که بوده‌اند هیچ، خودمان با دست خودمان مظلوم‌ترشان هم کرده‌ایم. این روز، روز وفات امام باقر (ع) است. امامی که کم‌تر دنبال شناخت و مجالسش بوده‌ایم.


پیشنهاد:


اگر خانواده‌تان پایه است، یک روضه ساده خانوادگی یا همسایگی بگیرید. یا پرچمی در محله‌تان نصب کنید و شربتی دهید. بگذارید کمی شهر رنگ و بوی عزای این امام را بگیرد. اگر هم هیچ کدام را نتوانستید انجام دهید، به نیت این امام، امروز کار خیری انجام دهید هر چند کوچک. فقط نیت کنید.


روز هشتم


روز ترویه است و شروع اعمال حج. روزی که حجاج، نیت حج تمتع می‌کنند و از مکه به سمت منا حرکت می‌کنند. از طرفی هم روزی است که امام حسین (ع) در سال 61 هجری قمری از مکه به سمت کوفه حرکت کردند.


روزه این روز هم تاکید شده است، آن‌قدر که معادل با کفاره 60 سال است. غسل هم در این روز مستحب است.


شبش هم شب عرفه است. شبی که اگر مثل روز عرفه نباشد، دست کمی از آن ندارد و دعا و عبادتش توصیه شده است. آن‌قدر که گفته‌اند اجر 170 سال عبادت را دارد. دعایی هم دارد که معنا و مفهوم زیبایش، نمی‌گذارد بفهمید که کی دعایش تمام شد.


پیشنهاد:


رسم است دیگر، وقتی مجلس ختمی می‌روید یا از بستگان میت هستید برای احترام و... مشکی‌پوش می‌شوید. حالا هم از امروز نیت کنید و سفید بپوشید و حاجی‌ها را در دل خودتان همراهی کنید.


روز نهم


امروز روز پرکاری پیش رو دارید. هم روزش و هم شبش. از آن روزهای مهم و خاص سال. حتی می‌گویند از اعیاد بزرگ است. گرچه به اسم عید نامیده نشده است. گویی خداوند برای بندگانش جشن بندگی و پاکی گرفته است. همه‌مان شنیدیم که بعد از شب‌های قدر، روز عرفه است. یک فرصت دیگر بعد از دو ماه. از همان روزهایی که مثل شب‌های قدر، آدم انتظارش را می‌کشد تا بیاید؛ تا به بهانه این روز خودش را رِفرِش کند.


غسلش مستحب است. از بزرگ‌ترین اعمالش زیارت امام حسین(ع) است، آن‌قدر که ثوابش کم‌تر از حاجیان در عرفات نیست. زیارت هم اگر قسمت نشد، از راه دور. دلِ آدم بهتر از پای آدم راهش را پیدا می‌کند. پس حتما حتما زیارت امام حسین(ع) در روز عرفه را از مفاتیح الجنان بخوانید.


امروز، روز آخر روزه این 9 روز است و روزه‌اش مستحب است. منتهی برای کسی که ضعف نکند. پس اگر دیدید که با روزه گرفتن، حس و حال دعا خواندن ندارید، بی خیال روزه شوید و بچسبید به دعا و سایر اعمالش.


قسمت بزرگ ماجرا از ظهر به بعد است. اصلا روز، روز دعاست، چه بهتر که جمعی هم خوانده شود. روز روز خواستن است، از آن روزهایی که مثلا وقتی می‌خواهی به یکی حسابی حال بدهی می‌گویی امروز هرچه می‌خواهی بخواه؛ امروزِ من، مال توست. حالا حکایت خدا هم امروز همین است، البته با همان قید مصلحت‌اش.


شبش هم که شب عید قربان است و یکی از چهار شبی است که احیاء اش وارد شده است. احیا، آن هم با حال و هوای عید لطف خودش را دارد. غسلش هم حسابی توصیه شده است.


پیشنهاد:


مثل شب‌های قدر با آن برخورد کنید. به همان بزرگی و عظمت. برایش وقت بگذرید. کلاس و کارتان را (اگر حق‌االناسی نمی‌شود) چند ساعتی تعطیل کنید و بروید خودتان را دوباره بسازید. مثل همان شب‌های قدر دفتر و قلم بردارید و تصمیم‌هایتان را دو مرتبه بنویسید. اگر تصمیم‌هایتان نوشته نشود، یادتان می‌رود و انگار نه انگار.


از کسانی که التماس دعا گفتند یا می‌خواهید برایشان دعا کنید، فهرست تهیه کنید و کنار هر کدام یک دعای ویژه یک کلمه‌ای یا یک خطی بنویسید. اموات‌تان را هم فراموش نکنید، آن‌ها بیشتر از همه محتاج دعای شما هستند. بالاخره امروز روز دعاست و چه بهتر که دعا، از دیگران شروع شود.


دعا را حتما با معنایش بخوانید، این طوری به خاطر طولانی بودنش خسته که نمی‌شوید هیچ، مشتاق هم می‌شوید.


گوشه مفاتیح‌تان یک جمله بنویسید و روز و ساعت و جایی که هستید. این طوری سال‌های بعد یادتان نمی‌رود که کجا بودید و چه خواسته بودید و الان چه دارید.


روز دهم


روز آخر این دهه پرعظمت و روز عید. درست مثل عید فطر که بعد از 30 روز روزه داری و بندگی، موقع عید و عیدی دادن بود.


هر دوی‌شان هم نماز عید دارند. نمازی که شکوهش بی مثال است. به‌خصوص اگر در مکان‌هایی مثل حرم باشد. از آن جا که عید، عید قربان است؛ در هردویشان هم خداوند باز هوای کمک به نیازمندان را داشته است. در عید فطر، فطریه و عید قربان، گوشت قربانی. غسلش هم مستحب موکد است. اگر هم خواستید سراغ دعاهای این روز بروید، بروید سراغ دعای ندبه و دعای 48 و 46 صحیفه سجادیه.


پیشنهاد:


امروز، قربانی زیاد می‌دهند. از قبل ببینید چه کسانی در دوست و فامیل می‌خواهند قربانی دهند. اگر دوست داشتند گوشتهای قربانی‌شان را بروید و همان روزِ عید، در مناطق محروم پخش کنید.


اگر پول قربانی را نداشتید، 20-10 نفری شریک شوید و پول روی هم بگذارید و قربانی دهید. شده خودتان برنامه‌اش را بریزید و همه را در کار خیرتان شریک کنید.


قربان یعنی قربه‌ الی ‌ا... یعنی از خودت جدا کن. امروز، تمرین قربانی کنید. از قربانی‌های ریز. آن چیزهای خیلی دوست داشتنی‌ات را از خودت جدا کن و بده به نیازمند.


امروز، شروعِ دهه ولایت است و حسابی باید شهر را ترکاند. در شهر و محله خودتان کاری نتوانستید بکنید، درخانه خودتان. خانه را رنگ و بوی عید دهید، از تزئینش گرفته تا کیک و مهمانی‌هایش.


انتهای پیام/

برچسب ها: قربانی
ارسال نظر