صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۳۲ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۴

علل افزایش قیمت دلار

سیدکمال سیدعلی، معاون پیشین ارزی بانک مرکزی در روزنامه «جام‌جم» نوشت: اگر قیمت ارز به طور مصنوعی ثابت نگه داشته شود، تبعات سنگینی برای اقتصاد دارد که تجربه این کار را در دولت قبلی شاهد بودیم.
کد خبر : 38651

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، در یادداشت روزنامه جام‌جم با عنوان «علل افزایش قیمت دلار» آمده است:


قیمت ارز از مرز 3500 تومان گذشته که با توجه به شرایط اقتصادی کشور باید انتظار افزایش نرخ دلار را داشت، به این دلیل که تورم در کشور دو رقمی است و در این زمان به طور متوسط نرخ ارز در طول سال باید بین 6 تا 7 درصد افزایش بیابد تا صادرات برای صادرکنندگان صرفه اقتصادی داشته باشد.


نکته دیگری که در این زمینه قابل توجه است، افزایش تقاضا به‌دلیل مسافرت‌های خارجی بوده که باعث شده تا روی قیمت دلار به‌صورت مستقیم تاثیر بگذارد. از سوی دیگر نباید فراموش کنیم که درآمدهای ارزی کشور به دلیل کاهش قیمت نفت روند نزولی داشته و باعث شده تا موجودی دلار کشور کم شود. زمانی که می‌خواهیم این بازار به صورت کاملا کنترل شده در بیاید باید نرخ تورم تک رقمی باشد و تا زمانی که نرخ تورم دو رقمی است افزایش 6 درصدی نرخ ارز در طول سال عقلایی محسوب می‌شود.


از سوی دیگر اگر قیمت ارز به طور مصنوعی ثابت نگه داشته شود تبعات سنگینی برای اقتصاد دارد که تجربه این کار را در دولت قبلی شاهد بودیم. در آن زمان نرخ دلار سال‌ها ثابت بود تا این‌که دلار هزار تومانی جای خود را به دلار چهار هزار تومانی داد و موجب شد تا بسیاری از افراد یکباره سرمایه خود را از دست بدهند ودرمقابل برخی افراد یک شبه پولدار شوند.


درنهایت این‌که ما نباید افزایش نرخ ارز و دلار را یک اتفاق شوم بدانیم .به این دلیل که کشوری که دم از صادرات غیرنفتی می‌زند باید شرایطی را برای صادرکننده فراهم کند که صادرات برایش صرفه داشته باشد ودرمقابل ارز تمیز حاصل از صادرات غیرنفتی وارزش افزوده اش به کمک اقتصاد ملی بیاید.


از سوی دیگر برخی افراد بر این باور هستند که بخشنامه بانک مرکزی مبنی بر افزایش سرمایه اولیه صرافان یا وجود قانون مالیات‌های مستقیم باعث شده تا افراد سرمایه‌های خود را به سمت این بازار هدایت کنند. به نظر من این‌گونه نیست و اگر هم اینطور باشد این افراد حتما ضرر خواهند کرد.


به این دلیل که در نوسانات افزایش قیمت قبلی برخی افراد دلار را در پایه 3700 تومان خریداری کردند و امروز علاوه بر این‌که باید دلار موجود خود را پایین‌تر از قیمت خریداری شده به‌فروش برسانند حدود 48 درصد سرمایه خود را متضرر شده‌اند. اما اگر این سرمایه‌ها در بانک قرار داشت حدودهمان 48 درصد ضرر، سود به آن تعلق می‌گرفت.




انتهای پیام/

برچسب ها: ارز
ارسال نظر