صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۸ - ۱۴ خرداد ۱۳۹۸
حجت‌الاسلام قمی:

بخشی از مشکلات جامعه به بی‌عرضگی برخی مسئولان مربوط است

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، بخشی از مشکلات امروز جامعه را حاصل بی‌عرضگی برخی مسئولان دانست.
کد خبر : 386185

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از روابط عمومی برنامه تلویزیونی بدون توقف، یک‌صد و هفتمین قسمت از سری برنامه‌های بدون توقف شامگاه دوشنبه از شبکه سه سیما به روی آنتن رفت، حجت‌الاسلام محمد قمی در پاسخ به این سؤال «ما مرتب می‌گوییم آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند، اگر این‌طور است پس چرا الآن اراده کرده که تحریم بشویم، تحریم شدیم و مثلاً پراید یک‌دفعه شده 50 میلیون» اظهار کرد: اول اینکه باید ببینیم چقدر از مشکلات امروز کشور به تحریم برمی‌گردد و چقدر به بی‌عرضگی مسئولان. آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند معنی‌اش این نیست که نمی‌تواند یک قانون بگذارد، منع یا تحریم کند.


وی ادامه داد: دریافت من از این جمله این است که اگر فکر کردید این مردمی را که اراده کرده‌اند، قیام کرده‌اند، استقامت کرده‌اند از پا درمی‌آورید و مردم می‌گویند ما کوتاه آمدیم و آن حرف‌هایی که تابه‌حال زدیم اشتباه بوده بیایید انقلابمان را تحویل‌تان دهیم، نه این غلط را نمی‌تواند بکند ولی به اندازه‌ای می‌تواند صدمه بزند در هر صورت ما در حال مبارزه‌ایم.


رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در پاسخ به این سؤال که «آیا این از بی‌تفاوتی مردم نیست» اضافه کرد: مردم ما مردم بی‌تفاوتی نیستند اصلاً موافق نیستم مردم خیلی هم حساسند، دقیقند، اهل بررسی‌اند، اینکه کجا صبوری می‌کنند، کجا مقاومت می‌کنند، کجا واکنش نشان می‌دهند، این‌ها هم به هوشمندی‌شان برمی‌گردد و من مردم را بی‌تفاوت نمی‌دانم.


وی در خصوص آزادی در انقلاب اسلامی گفت: آزادی در اسلام و انقلاب ما حتماً ارزش اساسی است، این آزادی جلوه‌ها و شاخه‌هایی دارد که یکی‌اش هم آزادی بیان است حتماً باید فضایی وجود داشته باشد برای حرف زدن یکی از چیزهایی که جایش خالی است گفتگویی شبیه این گفت‌وگوست، همین طیف‌های مختلف دانشجویی با هم حرف نمی‌زنند و این یک خسارت است، خسارت فراهم نکردن مجال برای به اشتراک گذاشتن اندیشه‌ها و دیدگاه‌ها و نقد متقابل خسارت جبران‌ناپذیری است.


قمی با اشاره به اینکه به اشتراک گذاشتن دیدگاه‌ها مورد تأکید مداوم مقام معظم رهبری بوده ولی متأسفانه اجرا نشده، اظهار کرد: دستگاه‌های حاکمیتی حتماً در این زمینه تأثیر دارند ولی به نظرم می‌آید خودمان هم اینجا باید قدری پا پیش بگذاریم و به‌عنوان جوان در این مسیر گامی برداریم.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین در خصوص اینکه آیا تا به امروز انقلاب اسلامی به آرمان‌های خود از جمله آزادی بیان رسیده است یا خیر، یادآور شد: وقتی درباره رسیدن به آرمان حرف می‌زنید درباره یک مسیر رو به صعود حرف می‌زنید که چه اندازه رسیده است؛ در مورد هیچ کدام از آرمان‌ها نمی‌شود گفت رسیده است یا نه؟ من فکر می‌کنم که حتماً ضعف‌های چشمگیری داریم درباره آزادی بیان باید بگویم الآن نمره قبولی می‌گیریم اما نمره خوب نمی‌گیریم.


وی عنوان کرد: یکی از آن چیزهایی که مرحوم علامه جعفری و دیگرانی مثل شهید مطهری و بزرگوارانی از اندیشه‌ورزان نگرانش می‌شدند این بود که در قالب و لوای این آزادی بیان بی‌احترامی صورت بگیرد، الآن یکی از سؤال‌های مهم به نظر من حتماً در ذهن خیلی از جوانان مملکت این است که سلمان رشدی یک ملعون یک کتاب نوشت، آزادی بیان است دیگر! چرا امام (ره) ایشان را محکوم به اعدام کرد؟ خوب این که مخالف آزادی بیان است. می‌خواهم بگویم حواس‌مان باشد که پیامبر خدا (ص) در مورد یک نفری که بی‌احترامی و تمسخر کرده و روحیه مردم را تضعیف کرده بود و به پرده کعبه آویزان شده بود فرمودند بکشیدش، آزادی بیان به این معنا که هر که هر چه دلش خواست می‌تواند بگوید نیست.


قمی همچنین در خصوص مفهوم آزادی یادآور شد: حتماً آزادی مفهومش باید دقیق شود حتماً معیارها و محدوده‌هایی که عقل و شرع می‌پذیرد و جامعه با آن همراه است باید مراعات شود ولی یک اشکالی وجود داشته که خیلی اوقات برای تن ندادن به آزادی گفتند اول بیایید بحث کنیم ببینیم مفهومش چیست این هم یک دام است که خیلی‌ها اساساً اجازه ندادند محقق شود، نباید اجازه دهیم پشت این لفاظی‌ها بعضی از کوتاهی‌ها قایم شود، مثلاً کارگرها می‌خواهند اعتراض کنند آزادی به این است که به آن‌ها مجوز دهیم من می‌گویم حتماً حق‌شان بوده که مجوز بگیرند.


وی ادامه داد: یادمان باشد یک مزیت انقلاب اسلامی این است که آرمان‌هایش فطری‌اند یعنی فطرت هر انسان معمولی آن‌ها را می‌پسندد، انسان آزادی می‌خواهد، استقلال می‌خواهد، استقلال هم همان آزادی است در مفهوم گسترده‌تر این را که کس دیگری بیاید برای ما تصمیم بگیرد قبول نمی‌کنیم، حتماً یک بخشی از مفهوم آزادی فطری است و می‌شود بین همه انسان‌ها به اشتراک گذارده شود. بخش‌هایی که فطرتاً مقبول است و به‌راحتی می‌شود سنجش علمی کرد مورد تأیید دین هم هست، حتماً حاکمیت اجازه ندارد به هر بهانه‌ای از زیرش در رود و اگر جایی هم انجام شده کوتاهی کرده است.


عضو شورای عالی فضای مجازی در پاسخ به این سؤال که «شما فقط از بایدها می‌گویید اینکه ما باید در مورد عدالت پیشرفت می‌کردیم، خوب کی اشتباه‌مان را جبران کنیم، الآن چطور می‌توانیم به روی مردم خرمشهر که خط مقدم جنگ بودند نگاه کنیم» گفت: کاملاً درست است ولی شما دارید تصویر می‌کنید اما من می‌گویم درد دل‌هایم به دلیل اینکه چیزهای بیشتری از شما دیدم مفصل‌تر است، درباره عدم تحقق عدالت سینه همه دردمندان و دلسوزان شرحه شرحه است ولی توفیقاتی هم داشته‌ایم اول باید چاره‌اندیشی کرد آن چاره را تبدیل به گفتمان کرد، اراده‌ای عمومی را به آن تعلق داد و بعد رفت محققش کرد.


قمی در پاسخ به این سؤال که «الآن بعد از 40 سال داریم می‌گوییم برویم تبیین کنیم آیا حالا دیر نیست» گفت: هیچ وقت دیر نیست برای گره‌گشایی هر چقدر زمان از دست دادیم خسارت کردیم، ولی هر وقت اراده کنیم که قدری مسئله را بهتر حل کنیم و یک گام روبه‌جلو برویم جای خوشحالی است.


انتهای پیام/4072/4090/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر