صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۲ - ۱۳ خرداد ۱۳۹۸

موسوی: جنگ تجاری آمریکا با چین به گسترش فقر در جهان منجر می‌شود

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به جنگ تجاری آمریکا با چین گفت: این کار سبب کاهش 600 میلیارد دلار از تولید ناخالص داخلی جهان شده و فقر را گسترش می‌دهد.
کد خبر : 385958

به گزارش حوزه سیاست‌خارجی گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از وزارت امور خارجه، سید عباس موسوی به جنگ تجاری آمریکا علیه چین واکنش نشان داد.


وی با محکومیت جنگ تجاری آمریکا با چین اظهار کرد: «لازم است تجدید نظری جدی در رویکرد آمریکا نسبت به روندهای بین‌المللی و نوع مواجهه با واقعیاتی چون ترفیع قدرت دیگر بازیگران و افول نسبی قدرت آمریکا در جهان صورت گیرد».


سخنگوی وزارت امور خارجه درخصوص موضع کشورمان پیرامون جنگ تجاری ماه‌های اخیر بین آمریکا و چین گفت: «جنگ تجاری چین و آمریکا که در ماه‌های گذشته یکی از مهم‌ترین چالش‌های بین‌المللی بوده، دارای ابعاد و پیامدهایی است که می‌تواند فراتر از سطح روابط دوجانبه این دو کشور پیش رود و توسعه و رفاه مردم جهان را هدف قرار داده است».


موسوی ادامه داد: «رویکرد تنش‌زا و بحران آفرین دولت آقای ترامپ، نه تنها در خروج غیرمسئولانه از توافقات بین‌المللی همانند توافق هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و ۱+۵ در موضوع هسته‌ای (برجام) و اعمال تحریم‌های غیرقانونی یکجانبه علیه ملت‌ها نمود داشته است، بلکه در موضوع جنگ تجاری با چین نیز قابل مشاهده است. بر اساس همین رویکرد، آمریکا در مورد چین نیز با نگرشی زیادهخواهانه برخورد می‌کند و در تلاش برای تحمیل ملاحظات سیاسی بر واقعیات اقتصادی بوده و از نظر جمهوری اسلامی ایران، این موضوع نیز نوعی تروریسم اقتصادی به شمار می رود که محکوم است».


وی افزود: «آمارها و تحلیل‌ها نشان می‌دهند که رویکرد دولت آمریکا که موجب شکل‌گیری این جنگ تجاری با چین شده است می‌تواند در دو سال پیش رو تا ۶۰۰ میلیارد دلار از تولید ناخالص داخلی جهان بکاهد و این یعنی گسترش فقر و کاهش رفاه و استانداردهای زندگی در سطح جهان؛ از این رو لازم است تجدیدنظری جدی در رویکرد دولت آمریکا نسبت به روندهای بین‌المللی و نوع مواجهه با واقعیاتی چون ترفیع قدرت دیگر بازیگران و افول نسبی قدرت آمریکا در جهان صورت گیرد. ما معتقدیم کوشش آمریکا برای حفظ جایگاه گذشته از طریق تحمیل هزینه‌های نامتعارف به دیگران محکوم به شکست است و با تحولات پرشتاب کنونی، با هرم قدرت بین‌المللی همخوانی ندارد».


انتهای پیام/4106/4082/


انتهای پیام/

ارسال نظر