صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۰۰ - ۱۳ خرداد ۱۳۹۸
شمشادی در گفتگوی مشروح با آنا:

بنیانگذاران تروریست‌ها از نابودی آنها در ادلب نگران هستند

کارشناس مسائل سوریه با بیان اینکه عملیات ادلب بسیار دشوار است، گفت: بنیانگذاران اصلی تروریست‌های سوریه از نابودی آنها در ادلب ناراحت و نگران هستند.
کد خبر : 385905

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا-محمدعلی حسن‌نیا؛ سوریه از سال 2011 درگیر جنگ داخلی است. اصلاحات مردمی که در ابتدا از سوی مردم سوریه و رهبری بشار اسد دنبال می‌شد، به جنگی جهانی تبدیل شد. کشورهای غربی و عربی تروریست‌های چند ملیتی را از کشورهای دیگر به سوریه گسیل کردند. هم‌اکنون طبق برآورد میدانی در جنگ سوریه تروریست‌هایی از 80 کشور در این کشور علیه دولت قانونی سوریه می‌جنگند.


دومینوی پیروزی‌های ارتش سوریه


دولت و ملت سوریه با همکاری کشورهای متحدشان نظیر ایران، روسیه و گروه‌های مقاومت لبنان، افغانستان، عراق و پاکستان توانستند بسیاری از شهرهای سوریه را از لوث وجود تروریست‌های چند ملیتی آزاد کنند. بزرگترین عملیات‌های ارتش سوریه در شهرهای حلب، قنیطره، ریف دمشق، دیرالزور و درعا رخ داد.


تحولات غرب آسیا به‌ویژه در عراق و سوریه، وارد مراحل تازه‌ای شده است که می‌تواند نقشه ژئوپولتیک جدیدی را برای خاورمیانه رقم بزند. سفر وزیر امور خارجه کشورمان به سوریه و عزیمت سرلشکر باقری، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در اسفندماه سال گذشته به این کشور، نشان می‌دهد که آنچه امروز در سوریه می‌گذرد، در صدر توجه مسئولین عالی‌رتبه ایرانی است و برای ارزیابی آن لازم است که در آنجا حضور میدانی داشته باشند.



محمدجواد ظریف پس از ملاقات با همتای سوری خود نسبت به وضعیت «ادلب» ابراز نگرانی جدی کرد و گفت: «حتماً ما، ترکیه و روسیه موظفیم تعهداتی که درباره ادلب شده و یکی از مهم‌ترین آن‌ها خلع سلاح گروه‌های تروریستی و خارج کردن این گروه‌ها از ادلب است را اجرا کنیم. همه ما در گروه آستانه موظفیم در این زمینه این کار را با جدیت دنبال کنیم». 


ارتش سوریه در چند ماه گذشته هزاران سرباز تازه‌نفس و مقادیر زیادی تسلیحات و تجهیزات نظامی را در استان‌های ادلب و حماه مستقر کرده است تا در عملیات بزرگ قریب‌الوقوع معروف به «ام‌المعارک» برای اخراج تروریست‌ها از شمال غرب کشور به‌کار گرفته شوند. یک منبع نظامی تصریح کرد که اولین موج عملیات ام‌المعارک به اخراج تروریست‌ها از مناطق کاهش تنش در استان‌های ادلب، حماه، لاذقیه و حلب خواهد انجامید.


وی ادامه داد: این عملیات قرار بود در اواخر سال گذشته میلادی آغاز شود که به خاطر قول ترکیه در خصوص نظارت بر اوضاع در مناطق کاهش تنش به تعویق افتاد. این منبع افزود که ارتش سوریه بارها برای انجام عملیاتی گسترده برای پایان دادن به حضور تروریست‌ها در شمال غرب کشور خیز برداشته اما این بار عملیات ارتش سوریه با هماهنگی و چراغ سبز روسیه است.



از سوی دیگر،  روزنامه دیلی‌تلگراف با بیان اینکه انگلستان، آمریکا و فرانسه باید تحرکاتی درمقابل سوریه انجام دهند، نوشت: غربی‌ها دیر بجنبند، ارتش سوریه بر کل کشور مسلط می‌شوند. البته غربی‌ها به روال قبل، شروع به اتهام‌زنی شیمیایی به ارتش سوریه کردند که همگی ناموفق بود.


البته حمایت‌های پیدا و پنهان آمریکا از تروریست‌ها همواره وجود داشت. در همین رابطه، دونالد ترامپ که همچون اسلافش حامی القاعده و تروریست‌ها غرب آسیاست، امروز از روسیه، سوریه و ایران خواست که بمباران تکفیری‌ها را متوقف کنند.


وی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «شنیدم که روسیه،‌ سوریه و در سطح پائین‌تر، ایران در حال بمباران کردن استان ادلب هستند. جهان در حال تماشای این ماجراست. هدف چیست و چه چیزی از آن به دست خواهید آورد؟! بمباران را متوقف کنید!»


برای واکاوی و بررسی بیشتر تحولات ادلب، حسن شمشادی در گفتگو با خبرنگار حوزه غرب‌آسیا و محور مقاومت خبرگزاری آنا، اظهار کرد: «بیشتر از هشت سال از بحران در سوریه می‌گذرد و این کشور اسیر جنگ‌هایی شده که امنیت سوریه را به خطر انداخته و سبب نابودی تمام زیرساخت‌های این کشور شده است که  ارمغان تروریست‌هاست».



وی با بیان اینکه جنگ سوریه در مرحله آخر پاکسازی تروریست‌ها قرار دارد، افزود: «نیروهای تروریست در ادلب مستقر بودند و ارتش سوریه عملیات آزادسازی و پاک‌سازی این استان را در دستور کار خود قرار داد».


خبرنگار میدانی جنگ سوریه با اشاره به اینکه صحبت‌های زیادی شده بود که‌ آیا در ادلب عملیات شود یا خیر و از سوی ترکیه نیز کارشکنی‌هایی در این مسیر انجام شد، عنوان کرد: «آمریکایی‌ها حامی اصلی تروریست‌ها در سوریه و با عملیات ادلب مخالفت هستند و همه کشورهای غربی می‌دانند که آخرین پایگاه تروریست‌ها در استان ادلب بوده و آزادی این شهر یعنی بازگشت امنیت کامل به سوریه».


حجم آتش توپخانه‌ای و هوایی ارتش سوریه بر تروریست‌ در ادلب بسیار سنگین است


شمشادی ادامه داد: «قبل از آغاز عملیات ارتش سوریه در ادلب، هشدارهایی از سوی کشورهای غربی و آمریکا به دولت این کشور داده شد که این موضوع نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها علاقه‌ای به آزادی آخرین پایگاه تروریست‌ها در سوریه ندارند».


وی با بیان اینکه کاخ سفید به تداوم ناامنی در سوریه علاقمند است، تصریح کرد: «بنیانگذاران اصلی تروریست‌های سوریه از نابودی آنها در ادلب ناراحت و نگران هستند».


کارشناس ارشد مسائل سوریه یکی از حامیان اصلی تروریست‌های سوریه در ادلب را ترکیه اعلام کرد و گفت: «ترک‌ها مخالف اصلی عملیات ارتش سوریه و متحدانش علیه تروریست‌ها در شمال این کشور هستند و از سوی دیگر، خبرهای ضد و نقیضی از اوضاع میدانی این شهر می‌رسد، ولی حجم آتش توپخانه‌ای و هوایی ارتش سوریه بر تروریست‌های ادلب بسیار سنگین است و زمانی دقیقی برای آزادی ادلب نمی‌توان پیش‌بینی کرد».


حربه استفاده از سلاح شیمیایی تکراری شده است


شمشادی با تأکید بر اینکه مدت زمان آزادی ادلب به میزان تحمل فشارهای کشورهای خارجی توسط متحدان سوریه بستگی دارد، افزود: «به دلیل اینکه ادلب آخرین سنگر تروریست‌ها در خاک سوریه است، پاکسازی آن کار آسانی به نظر نمی‌رسد؛ اما محقق می‌شود».


وی درباره شایعه حملات شیمیایی در سوریه نیز تصریح کرد: «حربه‌ حملات شیمیایی ارتش سوریه تکراری است و دقیقاً هر زمان که تروریست‌ها در این کشور تحت فشار بودند، سناریوی حمله شیمیایی رونمایی می‌شود, این در صورتی است که سازمان ملل متحد به‌صراحت اعلام کرد که سلاح شیمیایی سوریه چند سال قبل نابود شده است و دیگر سلاحی از این دسته در اختیار دولت سوریه نیست اما تروریست‌ها از این تاکتیک نخ‌نماشده دوباره استفاده می‌کنند».


انتهای پیام/4106/4082/


انتهای پیام/

ارسال نظر