صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۰۰ - ۱۳ خرداد ۱۳۹۸
در سایه سکوت جهانی صورت گرفت؛

ساخت معبد «گوساله سامری» در مسجدالاقصی+تصاویر

صهیونیست‌ها بعد از سال‌ها حفاری در بیت‌المقدس مراسمی در روز عید پاک برای ساخت معبد سوم برگزار کردند که نگرانی‌های بین‌المللی را در پی داشته است.
کد خبر : 385803

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، محمدعلی حسن‌نیا؛ در تیر ماه سال 1397 و بعد از پذیرش عضویت فلسطین در سازمان یونسکو بود که نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی تصمیم به ساخت شهرک‌های بیشتر در اراضی اشغالی کرانه باختری کرد. درباره ولع صهیونیست‌ها برای ساخت و ساز بیشتر باید کمی به عقب برگردیم.


در تاریخ جعلی این رژیم، جنبش سیاسی صهیونیسم وجود دارد که در سال ۱۸۹۷ اعلام موجودیت و از آن زمان، اصل کارش را بازگشت به سرزمین جعلی موعود معرفی کرد. «انجمن صهیونیسم» در جهان به سرکردگی تئودور هرتسل، نویسنده اتریشی این ایده را در جهان ترویج کرد که باید یهودیان به سرزمین اصلی خود بازگردند؛ در حالی که مسلمانان هزار و 400 سال در منطقه فلسطین ساکن بوده و قبل از آنها هم مسیحیان در این مکان زندگی می‌کردند.


از سوی دیگر، جنگ جهانی اول و فروپاشی عثمانی به صدور بیانیه بالفور و تقسیم منطقه غرب‌آسیا به حوزه نفوذ فرانسه و انگلیس منجر شد. انگلیس در این بین فلسطین را تحت اختیار و قیمومیت خود قرار داد و بعد از آن بود که طبق قراردادی نانوشته بین حکومت پادشاهی انگلیس و آژانس یهودیان سیل مهاجرت به فلسطین آغاز شد.


سکوت اعراب در برابر تغییر ماهیت بیت‌المقدس


البته نقش منفعلانه برخی از کشورهای عربی در این میان به شدت محسوس است. در آن زمان و بعد از مهاجرت گسترده صهیونیست‌ها به سرزمین‌ فلسطین، اعراب هم سکوت کردند و حتی برخی از افراد دست‌نشانده انگلیس مانند«ضیاءالدین طباطبایی» اقدام به خرید زمین مردم فلسطین در پوشش اسلام کردند.



(فیصل اول امیر عراق در دیداری در سال۱۹۱۸ میلادی با حییم وایزمن در سمت چپ، که لباسی عربی به نشانه دوستی بر تن دارد)


حییم وایزمن، رئیس وقت سازمان جهانی صهیونیسم و والتر روتشیلد نقش مهمی در صدور بیانیه بالفور داشتند و مهم‌تر از اینکه آنها دیدارهای با برخی از سران عربی نیز داشته‌اند. ایده اصلی آنها بازگشت به سرزمین موعود و ساخت معابد موسوم به سلیمان یا سوم در سرزمین فلسطین بود.


روند اخراج مسلمانان و حتی مسیحیان فلسطین ادامه یافت و اعراب هم نتوانستند در چهار جنگ کاری از پیش ببرند. از همان زمان اشغال فلسطین در سال 1948 برخی از خاخام‌ها و تندروهای صهیونیست درصدد ایجاد «معبد سلیمان» به‌جای مسجدالاقصی بودند.


در همین رابطه چندسالی است که اخباری محرمانه از ساخت‌وساز صهیونیست‌ها در مسجد القصی و بیت‌المقدس به‌گوش می‌رسد؛ خبرهای که بسیار سِرّی و قطره چکانی به بیرون درز می‌کند. گفتنی است؛ برخی از رسانه‌های صهیونیستی از طرحی برای ساخت معبد سوم سلیمان صحبت کرده‌اند.



حتی صهیونیست‌ها در سایه انفعال دولت‌های عربی و تشکیلات خودگردان پا را از این فراتر گذاشته و از آمادگی خود برای انتقال مصالح ساختمانی به بیت‌المقدس خبر می‌دهند. در سال 2004 میلادی رژیم صهیونیستی در تصمیمی یک جانبه، با وجود مخالفت نهادهای فلسطینی به افراد غیرمسلمان اجازه داد وارد مسجد الاقصی شده و به این مکان تعرض کنند که به انتفاضه دوم مبدل شد.


در ادامه تعرض و یهودی‌سازی بیت‌المقدس،  سازمان وقف و آثار تاریخی الاقصی که نهادی صهیونیستی است پنج سال پیش اعلام کرد که کنیسه‌ای به نام «جوهره اسرائیل» در 200 متری غرب مسجدالاقصی را بنا خواهد کرد و کلنگ‌زنی آن را برای  در روز عید پاک آغاز خواهد شد که نشان از علنی کردن برنامه یهودی‌سازی قدس شریف دارد.



این ساخت‌وسازها در صورتی ادامه دارد که هفته‌نامه جروزالم پست از طرحی در کابینه رژیم صهیونیستی پرده برداشت که در آن طرحی برای ساخت یک معبد بزرگ در مساحتی بالغ بر 2 هزار متر مربع به اجرا در می‌آید. بر همین اساس، رسانه‌های رژیم صهیونیستی در سال جاری از آغاز ساخت معبد سوم یهودی در اراضی اشغالی فلسطین در روز عید پاک خبر دادند.


در همین راستا، موسسه اوقاف و ميراث فرهنگی الاقصی در بيانيه‌ای هشدار داد كه حفاری‌های صهيونيست‌ها در زير و اطراف مسجدالاقصی همچنان در حال گسترش بوده و این خطری بزرگ برای این مکان مقدس است. در سپتامبر (شهریور) سال 2000 و زمانی كه آريل شارون نخست وزير افراطی صهیونیست‌ها در قدرت بود از مسجد الاقصی و حفاری‌های آن بازديد كرد که سبب انتفاضه دوم در فلسطین شد. برخی از صهیونیست‌ها در ابتدا تلاش کردند تا مسجدالاقصی را منفجر کنند که به دلیل تبعات سنگین آن، از این کار منصرف شدند. یهودا عتسیون، سرهنگ احتیاط ارتش رژیم اشغالگر قدس راهکار اصلی برای اخراج مردم فلسطین را در تغییر ماهیت بیت‌المقدس اعلام کرد.


هیکل به جای قبه الصخره در دستور مار صهیونیست‌ها



از طرفی، یک سازمان یهودی در شهرک صهیونیستنشین «بنی براک»، تابلویی به سفیر آمریکا در سرزمین‌های اشغالی هدیه داد که حاوی تصویر قدس اشغالی بوده است. آنها به «دیوید فریدمن» سفیر آمریکا در سرزمین های اشغالی تصویری از مسجدالاقصی را دادند که «قبه الصخره» با هیکل یهودی(معبد سلیمان) جایگزین شده است.


از سوی دیگر، بعد از روی کارآمدن دونالد ترامپ روند حمایت‌های تمام قد آمریکا از رژیم اشغالگر قدس ادامه یافت. رئیس‌جمهور آمریکا در اقدامی بی‌سابقه سفارت این کشور را به بیت‌المقدس انتقال داد و در حرکتی غیرقانونی و خلاف قوانین بین‌الملل، منطقه جولان اشغالی را به‌عنوان بخشی از رژیم صهیونیستی به‌رسمیت شناخت. برخی، اقدامات ترامپ را ناشی از تفکرات کوشنر، داماد و دخترش می‌دانند که هر دو از یهودیان افراطی هستند.


در همین رابطه «خلیل ابولیلا» از رهبران جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) گفته بود: «اقدامات اخیر رژیم صهیونیستی در راستای یهودیسازی بیت‌المقدس در سایه بی‌تفاوتی مقامات تشکیلات خودگردان فلسطین و بی‌تفاوتی سازمان‌های عربی و بسیاری از سازمان‌های اسلامی صورت می‌گیرد؛ ما به خوبی می‌دانیم که صهیونیست‌ها در حال برپا کردن معبد هیکل مورد نظر خود در مسجد الاقصی و به جای این مسجد هستند».



بر اساس این گزارش در سال‌های گذشته تصاویری بسیار محدود از حفاری‌های رژیم صهیونیستی در قسمت تحتانی مسجد الاقصی منتشر شده است. شبکه القدس در گزارشی با عنوان «راز زیر مسجد الاقصی» تونل‌های زیر زمینی با درهای بسته، نفوذ آب به زیر مسجد و شکاف‌های بزرگ در ستون‌های این مکان مقدس را نشان داد. مقامات صهیونیست‌ هم این کار را حمایت می‌کنند و بعد از روی کارآمدن دولت نتانیاهو و تشکیل کابینه راست‌گرایان افراطی این موضوع بیشتر نمایان شد.


سازمان ملل: قدس اسلامی است


این فعالیت‌های صهیونیست‌ها در صورتی انجام می‌شود که سازمان یونسکو طی مصوبه‌ای هر گونه رابطه تاریخی و دینی و یا فرهنگی یهودیان با اماکن مقدس در قدس به ویژه مسجد‌الاقصی را رد کرد و این مسجد را مکانی مقدس برای مسلمانان دانست. به همین منظور  اعضای جنبش «امنای كوه معبد» دستور رژیم صهیونیستی مبنی بر ممنوعیت ورود به مسجد الاقصی را به چالش کشیده و حتی خواهان بازسازی سومین معبد یهودیان در مسجد الاقصی شدند.


در سال ۱۹۹۰ میلادی جنبش امنای معبد اعلام کرد که قصد دارد سنگ بنای معبد سوم را در محل قبه الصخره قرار دهد. وقایع اخیر در مسجد الاقصی را می توان نوعی آتش زیر خاکستر خواند که روزی برای صهیونیست‌ها گران تمام می‌شود. گفتنی است؛ فرانک لوف رئیس شرکت کینتی از آغاز ساخت معبد سوم در بیت‌المقدس خبر داده بود.


«کنیسه خراب» مقدمه ایجاد گوساله سامری


البته در سال 1389 بزرگترين و بلندترين کنيسه يهوديان در بخش شرقی شهر قديمی قدس با نام «کنيسه خراب»  افتتاح شد که بر اساس باور صهیونیست‌ها بعد از ساخت اين کنيسه راه برای ساخت معبد سوم در بیت‌المقدس باز خواهد شد. در پایان باید تأکید کرد که قصد صهیونیست‌ها از ساخت معبد سوم در قدس که تمثالی از گوساله سامری در دل سرزمین مسلمانان است، تغییر بافت قدس شریف در راستای معامله قرن به شمار می‌آید.





مراسم عید صهیونیست‌ها و قربانی برای شروع ساخت معبد سوم که پس از انتخابات کنست در فروردین سال جاری صورت گرفت.


انتهای پیام/4106/4082/


انتهای پیام/

ارسال نظر