صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۲۱ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۴
رئیس مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی کشور:

احتمال تعطیلی برخی از پایگاه‌های اورژانس به دلیل کمبود نیروی انسانی/ تکنسین‌های اورژانس رتبه‌بندی می‌شوند

رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی کشور درباره کمبود نیرو در اورژانس پیش بیمارستانی گفت:‌ بر اساس استانداردهای موجود نزدیک به 7 هزار نیرو و 7 هزار نیروی جایگزین کم داریم. بنابراین در مجموع با کمبود نیروی بالغ بر 14 هزار نفر در اورژانس پیش بیمارستانی مواجه هستیم.
کد خبر : 38569

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی آنا، دکتر امین صابری نیا در نشست خبری که به مناسبت تشریح عملکرد اورژانس برگزار شد، گفت: با بررسی‌های میدانی و گزارشاتی که از سوی دانشگاه‌های علوم پزشکی دریافت کردیم، شایع‌ترین علل حوادث ترافیکی عدم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی است و بعد از آن مناطق پرخطر، خستگی، خواب آلودگی و مسافرت با خودروهای نا ایمن، حوادث ترافیکی را ایجاد می‌کنند.


وی افزود: بیشترین حوادث در معابر و به دلیل واژگونی خودرو بر اثر سرعت بالا گزارش شده است که به همین دلیل از رانندگان درخواست می‌شود تنها در تفرجگاه‌ها استراحت کنند و قبل از سفر ایمنی فنی خودرو را نیز مورد ارزیابی قرار دهند.


بیشترین علت حوادث ترافیکی


رئیس مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی کشور عنوان کرد: بیشترین علت حوادث ترافیکی، خطا‌های انسانی گزارش شده است که به همین دلیل از مردم درخواست می‌شود هنگام مسافرت، زمان بازگشت به خانه را زمان‌بندی کنند.


وی افزود: به رانندگان توصیه می‌شود در هنگام سفر هرگز تماس‌های تلفنی خود را پاسخ ندهند و حتما Wifi گوشی خود را خاموش کرده و پس از رسیدن به مقصد شبکه‌های اجتماعی خود را بررسی کنند.


صابری نیا ادامه داد: اورژانس پیش بیمارستانی و بیمارستانی طی نامه‌ای به تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام کردند که در هفته آخر سفرهای تابستانی پوشش اورژانس هوایی، زمینی و بیمارستانی به صورت صد درصد بوده و به طور کامل آماده خدمت‌رسانی به مردم باشند.


رئیس مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی کشور، تصریح کرد: رفتارهای پرخطر رانندگان و رعایت نکردن فاصله بین دو خودرو در حوادث ترافیکی به خصوص در سرعت‌های بالا بسیار مشاهده شده است.


ساعات پرحادثه


وی عنوان کرد: آمار تلفات در زمان آغاز سفرها یعنی ایام تعطیلات نوروز و تابستان افزایش می‌یابد. امسال ماموریت‌های ویژه اورژانس نسبت به سال‌ها قبل با افزایش 1.8 درصدی مواجه بوده است به طوری که شاهد افزایش حوادث ترافیکی از 2 هزار و 142 به 2 هزار و 165 حادثه ترافیکی در سال 94 و افزایش 20 درصدی این حوادث بودیم. این حوادث ویژه شامل تصادف، زلزله، سیل و غیره است. همچنین در تصادفات شاهد افزایش 20 درصدی آن نسبت به سال 93 در ایام تعطیل هستیم، اما پوشش اورژانس در حال حاضر بهتر شده و علیرغم کمبود نیرو تلاش کردیم که نقاط حادثه خیز را با همین نیروهای موجود افزایش هیم به طوری که دو هزار و 87 پایگاه اورژانس را به دو هزار و 120 پایگاه افزایش دادیم.


صابری‌نیا درباره بیشترین ساعاتی که حوادث ترافیکی رخ می‌دهد، گفت: اوایل صبح و غروب آفتاب ساعاتی هستند که به دلیل خستگی راننده و سرعت غیرمجاز شاهد افزایش حوادث ترافیکی هستیم .


نیروهای جوان جامعه در معرض خطر حوادث ترافیکی


وی گفت: افراد بین 20 تا 40 سال بیشترین بیشترین آمار فوتی‌های ناشی از حوادث ترافیکی را به خود اختصاص داده‌اند. تاثیر فوت ناشی از هر حادثه ترافیکی 700 نفر از مردم را درگیر می‌کند.


به گفته رئیس اورژانس کشور، در سال گذشته 17 هزار فوتی ناشی از حوادث ترافیکی داشتیم که بین پنج تا 10 درصد آنها را کودکان تشکیل می‌دهند.


صابری نیا درباره شرایط لازم جهت رایگان شدن خدمات اورژانس در حوادث ترافیکی، گفت: افرادی که دچار حوادث ترافیکی شوند به شرط داشتن یکی از تاییدیه‌های اورژانس، کروکی پلیس و مراجعه قضایی می‌توانند خدمات اورژانس را رایگان دریافت کنند.


رئیس مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی کشور، ادامه داد:‌ میزان اعزام به بیمارستان ناشی از حوادث ویژه از 15 هزار و 366 مورد در سال 93 به 23 هزار و 842 مورد در سال 94 رسیده و از افزایش 5.2 درصدی برخوردار بوده است. کل ماموریت‌های ما در سال 94 یک میلیون و 37 هزار و 468 ماموریت بوده است که از این تعداد 795 هزار و 488 ماموریت شهری و 241 هزار و 980 ماموریت در جاده‌ها انجام شده است.


شایع‌ترین بیماری‌های امداد رسانی شده توسط اورژانس


صابری‌نیا درباره شایع‌ترین بیماری‌های که توسط اورژانس امداد رسانی شده‌اند، گفت: بیماری‌های قلبی، تنفسی و زنان از شایع‌ترین بیماری‌ها بوده‌اند که از این تعداد 24 هزار و 508 بیمار در محل درمان شدند و بقیه را به بیمارستان اعزام شدند یعنی 90 درصد بیماران را به بیمارستان منتقل کردیم.


تکنسین‌های اورژانس رتبه‌بندی می‌شوند


وی درباره طرح‌های اورژانس کشور گفت: در طرح‌های جدید اورژانس پنج طرح توسعه‌ای و پنج طرح ارتقای کیفیت داشتیم. اولین طرح ما ارتقای کیفیت خدمات در اورژانس پیش بیمارستانی بود که در این راستا امسال 600 نفر از تکنسین‌های ما با مدارک بالا در تبریز تحت آموزش‌های مربیگری قرار گرفتند و از این تعداد 250 نفر به عنوان مربی ارشد تعیین می‌شوند و امیدواریم از نیمه دوم زمستان طرح رتبه‌بندی تکنیسین‌های اورژانس را در تمام اورژانس‌های پیش بیمارستانی ایجاد کنیم. رتبه‌های نیروهای اورژانس شامل رتبه پایه، میانی، ارشد و خبره هستند و تلاش می‌کنیم که نوع رتبه بر روی لباس آنها مشخص شود.


پروتکل درمانی در اورژانس پیش بیمارستانی ابلاغ می‌شود


رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی کشور یادآور شد: پروتکل درمانی در اورژانس پیش بیمارستانی کشور در سه بخش سکته قلبی، سکته مغزی، زنان و تروما تهیه و تا دو ماه آینده ابلاغ می‌شود.


صابری‌نیا در بخش دیگری از سخناشن گفت: در 15 اورژانس شلوغ تهران توانستیم 90 درصد از نیازهای تجهیزاتی این مراکز را تامین کنیم. همچنین در بخش تریاژ، پرستارانی با سابقه پنج سال قرار داده شدند و در حال حاضر بالای 20 درصد نیروهای پرستاری در این اورژانس‌های بیمارستانی تامین شد.


کمبود نیروی انسانی اورژانس


وی با بیان اینکه در این 15 اورژانس 600 نیرو کمبود داشتیم که 250 مورد از آنها در بخش پرستاری بود، گفت: در حال حاضر این تعداد در حال تامین شدن است و 800 پرستار ثبت نام کردند که کارهای جذب آنها در حال انجام است.


صابری‌نیا با توجه به آمار مقایسه عملکرد اورژانس هوایی از فروردین تا تیر 94 نسبت به فروردین تا تیر 93، گفت: تعداد پروازها در 4 ماه نخست سال 93، 104 مورد و در همین بازه زمانی در سالجاری 583 مورد گزاش شده است که مقایسه این آمارها نشان می‌دهد تعداد پروازها 460 درصد افزایش داشته است.


وی افزود: تعداد بیماران منتقل شده در فروردین تا تیرماه سال 93 196 مورد بوده است که در همین بازه زمانی در سال 94، 856 نفر گزارش شده است که بررسی‌ها افزایش 660 بیمار منتقل شده نسبت به سال گذشته در این تاریخ را نشان می‌دهد که در واقع می‌توان گفت 336 درصد انتقال بیمار افزایش داشته است.


طرح تحول در اورژانس


رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی کشور درباره کل مصدومانی ترافیکی منتقل شده از ابتدای طرح تحول سلامت تا پایان مرداد ماه 94، گفت: 73.4 درصد مصدومان ترافیکی، 13.64 درصد غیرترافیکی، 6.92 درصد مادران باردار، 3.15 درصد بیماران قلبی، 1.34 درصد بیماران سکته مغزی و 1.55 درصد بیماران منتقل شده تحت CPR هستند.


وی درباره برنامه‌های اورژانس کشور گفت: استانداردسازی 120 اورژانس تروما و ریفرال را امسال دنبال می‌کنیم که اعتبارات لازم برای آن نیز داده شده و امیدواریم تا سال آینده تحول بزرگی در اورژانس بیمارستانی کشور داشته باشیم. ابلاغ دستورالعمل تریاژ به تمام اورژانس‌های کشور برای رسیدن به سطح دسترسی مناسب در تمام بیمارستان‌های کشور، انجام ساماندهی فرایند مدیریتی و درمانی اورژانس‌های بیمارستانی که تدوین شده و بعد از ویراستاری ابلاغ می‌شود از دیگر برنامه‌های ما است.


وی با توجه به توزیع متخصصان طب اورژانس، گفت: وضعیت موجود و پراکندگی متخصصین طب اورژانس مطالعه شده و امیدواریم اورژانس بیمارستانی را بر اساس نیاز تخصصی کنیم.


وی افزود: بازنگری شاخص‌های ملی پنج گانه اورژانس، آماده شدن دستورالعمل ملی اورژانس و بازبینی تجهیزات اورژانس بیمارستانی برنامه‌هایی در دست اجرا داریم.


رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی کشور عنوان کرد: بر اساس استانداردهای موجود نزدیک به 7000 نیرو کمبود داریم و 7000 نیروی جایگزین نیز کم داریم. بنابراین در مجموع با کمبود نیروی بالغ بر 14 هزار نفر در اورژانس پیش بیمارستانی مواجه هستیم. در اورژانس بیمارستانی نیز در کل کشور بین 23 تا 24 هزار نفر کمبود نیرو را شاهد هستیم.


تعطیلی برخی پایگاه‌های اورژانس به دلیل کمبود نیروی انسانی


وی درباره احتمال تعطیلی برخی پایگاه‌های اورژانس، گفت: در این خصوص مطالعه‌ای انجام دادیم که مشخص شد چه پایگاه‌هایی احتمال تعطیلی به دلیل کمبود نیرو را دارند که نتایج آن را ارائه می‌دهیم. در حال حاضر نیروهای ما این وضعیت را جبران می‌کنند، اما از آنجایی که کار اورژانس پیش بیمارستانی بسیار سنگین است، نیروهای ما دچار فرسایش می‌شوند. در حال حاضر 670 میلیارد اعتبار اورژانس پیش بیمارستانی است و اگر 400 تا 500 میلیارد تومان به این اعتبار اضافه شود، می‌توانیم به وضعیت مناسبی دست یابیم.


استقرار موتور آمبولانس در کلانشهرها


صابری‌نیا درباره استقرار موتور آمبولانس در کلانشهرها، گفت: برنامه‌ای برای استقرار موتور آمبولانس در 11 کلان شهر کشور داریم . این برنامه را به صورت پایلوت در تهران انجام دادیم به این صورت که 10 موتور آمبولانس در 10 نقطه شهر تهران استقرار یافتند و مشاهده کردیم که زمان رسیدن به صحنه حادثه از 16 دقیقه به هشت دقیقه کاهش یافت. امیدواریم با حمایت وزارت بهداشت بحث راه‌اندازی موتور آمبولانس در کلان شهرها را داشته باشیم.


مشکلات اورژانس‌های هوایی


صابری‌نیا در بخش دیگری از سخنانش از مشکلات پرواز اورژانس‌های هوایی در ساعات غروب و شب گفت: در این خصوص با مشکلاتی مواجه هستیم مانند نقطه‌یابی برای نشستن بالگرد در ساعات شب که با سختی بسیاری همراه است.


وی افزود: در حال حاضر 18 پایگاه هوایی فعال داریم، اما بر اساس بررسی‌ها در 45 نقطه کشور نیاز به اورژانس هوایی است و امیدواریم تا پایان سال بتوانیم این 18 پایگاه هوایی را به 21 پایگاه افزایش دهیم. البته باید گفت هیچکدام از بالگردهای ما در حال حاضر دید در شب ندارند. خدمات اورژانس هوایی نیز برای مردم رایگان است و هزینه‌های آن در بخش خصوصی مشخص و در بخش دولتی خرید خدمت شده است.


وی درباره زایمان‌های صورت گرفته در اورژانس گفت:‌ در 5 ماهه اول سال 94، 502 زایمان در اورژانس زمینی و هوایی انجام شده که تمام آنها موفقیت آمیز بوده و نوزاد و مادر را به سلامت تحول بیمارستان داده‌ایم.


رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی کشور در بخش دیگری از سخنانش طرح‌های برنامه تحول سلامت در اورژانس، گفت: یکی از نگرانی‌ها ما میزان آمادگی دانشگاه‌ها نسبت به حوادث غیر مترقبه از جمله سیل، زلزله، حوادث هسته‌ای، شیمیایی و بیوتروریست است که در این راستا دو برنامه اساسی داریم؛ اول ارائه 14 محور و 120 شاخص به تمام دانشگاه‌های کشور برای آمادگی در سطح مدیریت بحران و پدافند غیرعامل و دوم ابلاغ سند ملی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل در حوزه سلامت تا دو ماه آینده است. همچنین تدوین پروتکل اجرایی در حوادث هسته‌ای، شیمیایی و بیوتروریست را نیز در دست انجام داریم که 80 درصد آن تدوین شده و بعد از اتمام به تمام دانشگاه‌ها تا دو ماه دیگر ابلاغ خواهد شد.


پوشش اورژانس هوایی در مناطق روستایی


وی افزود:‌ همچنین پوشش اورژانس در مناطق روستایی و شهرهای زیر 50 هزار نفر را در دستور کار داریم؛ به طوری که طی تفاهم‌نامه‌ معاونت درمان و معاونت بهداشت وزارت بهداشت شاهد افزایش سطح پوشش اورژانس پیش بیمارستانی در مناطق روستایی، عشایری و شهرهای زیر 50 هزار نفر خواهیم بود که تا کنون وجود نداشته و احتمالا 50 پایگاه تا پایان سال در این مناطق فعال خواهند شد. البته این برنامه از طریق طرح تحول در معاونت بهداشتی با عنوان فعال کردن مراکز جامع سلامت در حاشیه شهرها انجام می‌گیرد و اورژانس هم خدمت خود را در این برنامه ارائه می‌کند.


صابری‌نیا گفت: تا سال آینده دو هزار و 510 آمبولانس به ناوگان اورژانس کشور اضافه می‌شود. در حال حاضر 240 آمبولانس از سوی وزارت بهداشت توزیع شده و امیدواریم 260 آمبولانس دیگر را تا دو ماه آینده توزیع کنیم. همچنین توزیع 250 آمبولانس کمک‌دار نیز از سه ماه دیگر آغاز می‌شود.


طی 40 سال 40 تکنسین اورژانس فوت شدند


وی در خصوص مصدومیت تکنسین‌های اورژانس حین انجام وظیفه در عمر 40 ساله اورژانس پیش بیمارستانی گفت: متاسفانه از ابتدای کار اورژانس پیش بیمارستانی تا کنون بالای 40 تکنیسین در طی خدمات‌رسانی در اورژانس پیش بیمارستانی از بین رفته‌اند. این در حالی است که میزان آسیب دیدگان ما بسیار بالاتر از این تعداد است.


بیشتر افراد در مناطق سالم‌سازی شده دریا خزر غرق شده‌اند


رئیس اورژانس کشور درباره عملکرد امداد ساحلی دریای خزر، گفت: تا کنون 1628 ماموریت در سواحل دریای خزر انجام شده که 1361 مورد آن در طرح سالم‌سازی و 267 مورد در خارج از طرح سالم‌سازی بوده است که از این تعداد ماموریت 237 مورد غرق شدگی گزارش شده که 27 مورد در مناطق سالم‌سازی شده و 210 مورد در مناطق غیر سالم‌سازی بوده است.


وی در پایان خاطرنشان کرد: 26 شهریور ماه مراسمی به مناسبت چهلمین سالگرد تاسیس اورژانس پیش بیمارستانی در سالن همایش‌های رازی برگزار خواهد شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر