کتاب «جریانشناسی سیاسی در ایران» به چاپ بیستم رسید
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، درک درست از تحولات سیاسی - اجتماعی ایران بهخصوص سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی از نیازهای مبرم نسل کنونی است و این مقصود برآورده نمیشود مگر منابع، اطلاعات و تحلیل درست، صادقانه و علمی درباره تحولات در اختیار آنان قرار گیرد.
آگاهی یافتن از اینکه هر جریان از چه ماهیت فکری برخوردار است و نقاط قوت و ضعف آن چیست بهویژه برای نسلی که جستجوگر تاریخ رویش، پویش و خیزش جریانهاست بسیار ضروری است.
جریانهای حاکم در هر نظام سیاسی را نمیتوان به طور کامل و دقیق مشخص کرد زیرا برخلاف احزاب و یا جمعیتها، این جریانها نه دارای اصول مکتوب و نه ایدئولوژی خاصی هستند بلکه فرآیندی هستند که در مقابل تحولات و رویدادهای روزمره عکسالعمل نشان داده و خود نوعی سیاست در این مورد به وجود میآورند. اهتمام اصلی این کتاب آن است که بتواند در تبیین رخدادها و تحولات ایران معاصر بهخصوص دوره جمهوری اسلامی سیری تکاملی برای شناخت جریانهای سیاسی ارائه دهد.
کتاب «جریانشناسی سیاسی در ایران» در یک مقدمه، سه فصل به همراه جمعبندی و نتیجهگیری تدوین شده است. فصل اول به کلیات و مبانی پژوهش، مفاهیم، ادبیات، پیشینه، پرسشها و متغیرها اختصاص دارد. فصل دوم مربوط به جریانشناسی سیاسی در ایران از 1320 تا 1357 هجری شمسی است و فصل سوم به جریانهای سیاسی اسلامگرا در جمهوری اسلامی ایران اختصاص دارد.
در بخشی از کتاب میخوانیم: سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران در تاریخ 10 مهرماه سال 1370 مجوز قانونی فعالیت سیاسی در سراسر کشور را دریافت کرد. مؤسسان و اعضای کادر مرکزی این سازمان عمدتاً افرادی بودند که در سال 1361 به دلیل اختلاف در دیدگاهها و برداشتها از مجاهدین انقلاب استعفا داده بودند. حالا دیگر جنگ تمام شده و اعضای مستعفی سازمان قبلی، از جمله بهزاد نبوی، محمد سلامتی، محسن آرمین، سید مصطفی تاجزاده، هاشم آغاجری به تجدید حیات سازمان اقدام کردند و به عنوان سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی به طور رسمی از وزارت کشور اجازه فعالیت گرفتند و ... .
چاپ بیستم کتاب «جریانشناسی سیاسی در ایران» تألیف علی دارابی در 637 صفحه، شمارگان 1400 نسخه با قیمت 35 هزار تومان با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی و پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شد.
انتهای پیام/4072/پ
انتهای پیام/