صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۱ - ۱۲ خرداد ۱۳۹۸

مبلغ زکات فطره و کفاره در سال 98 از سوی مراجع اعلام شد

میزان زکات فطره و همچنین کفاره در سال 98 از سوی مراجع تقلید اعلام شد.
کد خبر : 385646

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا با توجه به در پیش بودن عید سعید فطر میزان زکات فطره ماه مبارک رمضان امسال از سوی برخی مراجع عظام تقلید اعلام شده است.


در توضیح‌المسائل آمده است: کسی که موقع غروب شب عید فطر، بالغ و عاقل است و بیهوش و فقیر و برده نیست، باید برای خودش و کسانی که نان‌خور او هستند، هر نفری یک صاع که گفته می‌شود تقریباً سه کیلو است از غذاهای معمول در شهرش مانند گندم یا جو یا خرما یا کشمش یا برنج یا ذرّت به مستحق بدهد و اگر به جای آن پول هم بدهد، کافی است و احتیاط لازم آن است از غذاهایی که در شهرش معمول نیست ندهد هرچند گندم یا جو یا خرما یا کشمش باشد.


همچنین در احکام اسلامی می‌خوانیم: کسی که مخارج سال خود و عیالش را ندارد و کسبی هم ندارد که بتواند مخارج سال خود و عیالش را بگذراند، فقیر است و دادن زکات فطره بر او واجب نیست.



بر اساس اعلام دفتر حضرت آیت‌الله‌العظمی امام خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب، مبلغ کفاره یک روز قضای روزه با عذر شرعی، مبلغ ۲۵۰۰ تومان و کفاره‌ یک روز قضای روزه عمدی، مبلغ ۱۵۰ هزار تومان تومان است.



همچنین میزان زکات فطره و کفاره عمد و غیرعمد طبق نظر مرجع عالیقدر حضرت آیت‌الله‌العظمی نوری همدانی دامت برکاته به شرح ذیل است:


مؤمنین محترم توجه دارند که فطریه هر نفر ۳ کیلوگرم گندم یا برنج و یا موارد دیگری که در رساله‌های عملیه ذکر شده است، می‌تواند باشد. البته بهتر آن است که قوت غالب پرداخت شود که بر این اساس قوت غالب گندم برای هر نفر ۹ هزار تومان در نظر گرفته شده است.


همچنین برای کسانی که می‌خواهند قیمت برنج را پرداخت کنند، برنج داخلی حدود ۶۰ هزار تومان و خارجی حدود ۲۴ هزار تومان برای هر نفر در نظر گرفته شده، اما با توجه به تفاوت قیمت در مناطق مختلف به همان قیمت منطقه‌ای محاسبه شود.


کفاره در روزه غیرعمد روزانه ٢٥٠٠ تومان و در کفاره روزه عمدی روزانه ۱۵۰ هزار تومان است.



آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی از دیگر مراجع عظام تقلید نیز زکات فطره امسال را بر مبنای قوت غالب گندم مبلغ ۹ هزار تومان و بر مبنای قوت غالب برنج خارجی، مبلغ ۲۴ هزار تومان و برنج داخلی مبلغ ۶۰ هزار تومان اعلام کرده بود که مردم در انتخاب هر یک از آن‌ها مخیر هستند.


همچنین کفاره روزه غیر عمد مبلغ ۳ هزار تومان است که باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود. کفاره روزه عمد نیز طبق نظر این مرجع تقلید، روزانه ۱۸۰ هزار تومان است.


لازم به ذکر است که براساس مسأله ۱۶۹۲ رساله توضیح المسائل آیت الله مکارم شیرازی، زکات فطره بر تمام کسانى که قبل از غروب شب عید فطر بالغ و عاقل و غنى باشند واجب است، یعنى باید براى خودش و کسانى که نان خور او هستند، هر نفر به اندازه یک صاع (تقریباً سه کیلو) از آنچه غذاى نوع مردم آن محل است، اعم از گندم و جو یا خرما یا برنج یا ذرّت و مانند این‌ها به مستحق بدهد و اگر پول یکى از این‌ها را بدهد کافى است.
در ضمن بنابر فتوای این مرجع تقلید شیعیان، اگر کسى فقط در افطار شب عید فطر میهمان دیگرى باشد فطریه او به عهده خودش است.



آیت‌الله علوی گرگانی نیز در این خصوص اعلام کرده است: زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب (برای هر نفر سه کیلو) گندم مبلغ ۹ هزار تومان، برنج خارجی قیمت متوسط مبلغ ۲۴ هزار تومان، برنج ایرانی مبلغ ۶۰ هزار تومان است. مردم در انتخاب هر یک از آن‌ها مخیر هستند.


کفاره روزه غیر عمد (هر روز) مبلغ ۲۵۰۰ هزار تومان است که باید به‌ صورت نان تهیه و پرداخت شود، همچنین کفاره روزه عمد (هر روز) مبلغ ۳۰۰هزار تومان است. 


اما یک سؤال مطرح هم این است که؛ فطریه مهمان شب عید فطر بر عهده کیست، اگر کسی شب عید فطر در منزل خود نبوده و مهمان باشد تکلیف فطریه او چه می‌شود؟ آیا دادن فطریه از وی ساقط شده و بر عهده میزبان می‌باشد یا اینکه فطریه مهمانی که چند روز قبل از شب عید و شب عید مهمان است به عهده چه کسی است؟


پاسخ مراجع عظام تقلید در این خصوص به شرح زیر است:
حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای:
میهمان اگر نان‌خور صاحب‌خانه محسوب شود، کفاره او به عهده‌ی میزبان است مگر اینکه _میهمان_فطریه را به وکالت از طرف او پرداخت نماید. توجه داشته باشید میهمان با یک شب نان‌خور محسوب نمی‌شود و فطریه به عهده خودش می‌باشد.
حضرت آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی:
فطریه میهمان بر عهده صاحبخانه نیست، مگر اینکه برای چند شب میهمان او باشد، به طوری که نان خور او محسوب شود.
حضرت آیت‌الله العظمی سیستانی:
کسی که تنها براى افطار شب عید دعوت شده نان خور به حساب نمی‌آید و فطره‌اش بر صاحبخانه نیست.
حضرت آیت‌الله العظمی نوری همدانی:
چنانچه میهمان قبل از غروب وارد بر صاحبخانه شود و آن شب نان‌خور وی باشد، زکات فطره اش بر عهدۀ میزبان است.
حضرت آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی:
در هر دو فرض بر عهده صاحب خانه است.


انتهای پیام/4123/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
محمد الیاسی
23:28 - 1398/03/23
با یارانه نقدی ماهی ۴۵تومان وحقوق ۱۵۰۰ وکرایه خونه ۸۰۰ تومان چطوری کفاره عمدی روزی ۱۸۰تومان بدم
مرتضی جلیلی
18:34 - 1398/03/15
برنامه‌هایتان و بیانات مراجع تقلید و رهبرمعظم بسیار عالیست.تشکر.
محمد
15:47 - 1398/03/15
چقدر پیچیده است
هرکس یه چیزی میگه
ممسئله رو چرا باز نمکنی که همه متوجه بشن
ناشناس
20:03 - 1398/03/14
از شانزده سالگی روزه گرفته ام و طی ده سال گذشته هم هر هفته یک روز یا بیشتر روزه گرفته ام که حدود پانصد روزه میشود هر ساله هم مبلغی برای کفاره میپردازم ولی نمی دانم آیا مورد قبول هست؟آمین
حسن بخشب
13:56 - 1398/03/14
نظر آیت الله سیستانی رو قید نکردید!!! مگر ایشون جزو مراجع نیستن؟!!