صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۳:۳۳ - ۰۴ خرداد ۱۳۹۸
کارشناس اقتصادی مطرح کرد:

کاهش قیمت نفت با تهدید چین برای فروش اوراق قرضه آمریکا

کارشناس اقتصادی درباره علت کاهش قیمت نفت گفت: یکی از دلایل فروریختن قیمت نفت تهدید چین به فروش اوراق قرضه آمریکاست.
کد خبر : 383690

محمدحسن تسلیمی در گفتگو با خبرنگار حوزه اقتصاد بین‌الملل گروه اقتصادی خبرگزاری آنا گفت: آمریکا حدود ۶ تریلیون دلار به کشورها در قالب اوراق بدهکار است که ۱٫۲ تریلیون دلار از این اوراق قرضه در دست‌چین، ۱٫۰۱ تریلیون دلار در دست ژاپن، حدود ۳۸۰ میلیارد در دست انگلیس و مابقی در دست سایر کشورهاست.


وی ادامه داد: چین قبلاً هم اقدام به فروش اوراق قرضه به‌منظور جذب دلار جهت خرید یوان و تقویت پول ملی خودش کرده بود. فروش اوراق به این سادگی نیست و ترازنامه خود چین را به‌هم خواهد ریخت.


کارشناس اقتصادی تصریح کرد: اگر فرض کنیم چین می‌خواهد این اوراق به‌فروش برساند، قیمت آن به‌شدت کاهش پیدا می‌کند و بازدهی آن به‌شدت بالا می‌رود. این در حالی است که امروز شاهد هستیم که نرخ بازدهی این اوراق به ۲٫۳ درصد کاهش‌یافته و دلیل این کاهش ورود نقدینگی برای خرید این اوراق هست.


تسلیمی افزود: اگر مشارکت‌کنندگان می‌دانند یک تهدید به عرضه اوراق وجود دارد چرا باید الآن شروع به خرید اوراق کنند؟ اگر آن‌ها اوراق را به‌طور مثال ۹۵ دلار بخرند با عرضه چین قیمت این اوراق به ۹۰ دلار می‌رسد، خوب پس با این تهدید چرا باید پول را وارد بازار اوراق کنند که امروز شاهد باشیم نرخ بازدهی این اوراق در حال کاهش است؟ این اوراق به دلار خرید و فروش می‌شوند، عرضه آن یعنی دریافت دلار و‌ چین اگر بخواهد این دلار را در بازار عرضه کند باعث کاهش ارزش دلار می‌شود و دقیقاً در میدان ترامپ بازی می‌کند؛ ترامپ به دنبال کاهش نرخ بهره و در ادامه آن کاهش شاخص دلار هست تا صادرات آمریکا را ارزان و واردات را گران کند.


وی اذعان کرد: قیمت نفت در روز ۵ شنبه به میزان ۵ درصد سقوط کرد که شدیدترین کاهش قیمت در سال جاری و همچنین از زمان کاهش تولید اوپک در ماه دسامبر محسوب می‌شود. تنش فزاینده تجاری میان امریکا و چین، حجم زیاد ذخایر نفت خام و همچنین تقاضای پایین پالایشگاه‌ها همگی در این کاهش قیمت نقش داشتند.


تسلیمی گفت: قراردادهای آتی نفت غرب تگزاس (WTI) که معیار نفت خام آمریکاست، به کمتر از ۶۰ دلار به‌ازای هر بشکه رسید که با کاهش ۵.۱ درصدی در رقم ۵۸.۲۸ دلار معامله شد. قرارداد آتی نفت برنت لندن که معیار جهانی نفت است، از ۷۰ دلار به ۶۷.۸۶ دلار رسید که معادل ۴.۴ درصد با کاهش همراه شد.


کارشناس اقتصادی بیان کرد: هم‌زمان ۳ شاخص اصلی وال‌استریت بیش از ۱ درصد سقوط کرد زیرا سرمایه‌گذاران در حال فرار از ریسک تقابل تجاری هستند. ریسکی که سرمایه‌گذاران از آن وحشت دارند که دارای اثرات عمیق و بلندمدت بر رشد سهام باشد. قیمت نفت از اوایل هفته در حال نوسان است. این نوسان به علت قرار دادن هوآووی در لیست سیاه توسط دولت ترامپ و ادامه‌ تعرفه‌های اعمال‌شده بر کالاهای چینی است.


وی تشریح کرد: فروش در روز چهارشنبه شدت گرفت آن هم پس‌ازآنکه موسسه ملی نفت آمریکا اعلام کرد که برای دومین هفته متوالی، موجودی نفت آمریکا به‌طور متوسط ۵ میلیون بشکه است. همچنین این مؤسسه اعلام کرد که ذخایر گازوییل با افزایشی بالاتر از میزان پیش‌بینی‌شده، به  ۳.۷ میلیون بشکه در طول هفته منتهی به ۱۷ می‌رسد.


تسلیمی افزود: تحلیلگران می‌گویند میزان تقاضای پالایشگاه‌های آمریکایی کاهش‌یافته است زیرا حاشیه سود اقلامی مانند گازوییل و سوخت‌های دیگر کاهش‌یافته است. از روز چهارشنبه حاشیه سود گازوییل از ۲۸ دلار در پیش از تابستان ۲۰۱۸، به ۲۱ دلار رسید. رویترز می‌گوید که پالایشگاه‌های آسیایی هم به علت کاهش حاشیه سودشان به کمترین میزان از سال ۲۰۰۳، در حال کاهش تولید خود هستند.


انتهای پیام/4092/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر