صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۶:۵۵ - ۰۲ خرداد ۱۳۹۸

آیا ژنرالی در وزارت نفت وجود دارد؟

زمانی از بیژن زنگنه با لقب ژنرال یاد می شد، اما آیا این روزها ژنرالی در وزارت نفت وجود دارد؟
کد خبر : 383441

گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، تحریم نفتی آمریکا، فروش نفت ایران را تحت تأثیر قرار داده است و عربستان، امارات و برخی کشورهای عربی نیز در راستای این فشار درصدد ارائه جایگزین مطمئن برای نفت ایران در بازار جهانی هستند.


شکی نیست این شرایط توسط مدیران راهبردی جهادگر کشور همانند ادوار پیشین مدیریت خواهد شد، اما آنچه می‌توان به آن نیز شک نداشت آن است که در این مدیریت راهبردی، وزیر نفت نقش ناچیزی را ایفا خواهد کرد.


سلسله اقداماتی که موجب شده نقشی برای وزیر نفت در شرایط جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران متصور نبود چندان لازم به یادآوری نیست و ضرورتی به اشاره مجدد به جزئیات مربوط به اصرار در عقد قرارداد با شرکت آمریکایی توتال که به بهای از دست دادن اطلاعات حوزه نفت کشور و تردید هم‌پیمانان نفتی ایران شد تا کارشکنی و لفاظی مستمر وی در هنگام عرضه محموله نفت خام در بورس انرژی، نیست.


حتی برگزاری نمایشگاه بین‌المللی نفت که به‌زعم کارشناسان به خلق فرصتی برای این صنعت ختم نشد نیز چیزی نیست که لازم به واکاوی باشد.


لازم به یادآوری نیست که انتصابات وزیر نفت نیز گواهی بر بصیرت فنی وی نیست و مدیرعامل تودیع‌شده در وزارت راه  سر از معاونتی در وزارت نفت درمی‌آورد وزارتی که قرار است تمام تمرکزش بر استقرار راهکارهای مترقی و متناسب با پیچیدگی اوضاع باشد.


چندان دور نیست که نحوه خبرسازی و انتشار خبر سخنگوی یکی از شرکت‌های تابعه این وزارتخانه به تریبونی برای اشاعه اخبار نادرست بدل شد و صف‌های طولانی را در پمپ‌بنزین‌ها ساخت که شبکه‌های رسانه‌ای دشمن در ایجاد چنین تأثیر التهابی تا امروز عاجز بوده‌اند و فقط با جمله اگر متهم باشند مجازات خواهند شد وزیر روبرو شد و فراموش شد که مقصر اصلی همواره بالاترین مقام مجموعه است.


به نظر می‌رسد گفتن و نوشتن از ایرادهای اساسی وارد به عملکرد وزیر نفت تاکنون تأثیر نداشته است که اگر داشت باید به استناد بیانیه وی در مورد حادثه نفت‌کش سانچی که نشان از قلدری و بی‌تفاوتی نسبت به مسئولیت مستقیم وی در آن حادثه داشت راه وزارت نفت از آن روز تغییر کرده بود.


حال سؤال اینجاست، آیا وزارت نفت قادر به انجام وظایف خود در شرایط کنونی است؟


برای یافتن پاسخ این سؤال حتی اگر به اقدامات انجام‌شده و نشده  وزیر نفت استناد نکنیم و فقط به مقایسه رفتار وزیر نفت با همتای عربستانی‌اش بپردازیم نیز کافی است، عربستان در حال حاضر میزبان پنل وزیران نفت کشورهای تأثیرگذار بازار جهانی نفت است که از روسیه تا امارات در آن شرکت دارند و صدالبته این نشست بیشتر از نمایشگاه نفتی ما مؤثر خواهد بود ولی نتایج این نشست هر چه باشد چه خوب، چه بد، مطمئناً با رفتاری مناسب توسط وزارت نفت مدیریت نخواهد شد.


شاید استفاده از القابی مانند ژنرال در اوایل تصدی‌گری وزیر نفت مؤلفه‌هایی از تخصص و توانایی فنی را با خود همراه داشت ولی با اصرار در اجرای غلط‌ کارها، در حال حاضر جنبه‌های دیگری غیر از آن را با خود یدک می‌کشد.


می‌توان قبول کرد وزارت نفت آرایش جنگی لازم را اتخاذ کرده است اما نه برای مقابله با شرایط بین‌المللی بازار جهانی که در بستن راه‌های داخلی در مقابله با تحریم‌ها، در چنین شرایطی انتظار می‌رود نهادهای نظارتی به‌ویژه مجلس به این مسئله ورود کنند.


انتهای پیام/4129/4083/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر