صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۱۳ - ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
باحضور روحانی صورت گرفت؛

آغاز عملیات آبگیری و بهره‌برداری از سد مخزنی کرم‌آباد پلدشت

عملیات آبگیری و بهره‌برداری از سد مخرنی و شبکه آبیاری و زهکشی کرم‌آباد در شهرستان پلدشت به عنوان یکی از طرح‌های عظیم توسعه منابع آب و خاک وزارت نیرو انجام شد.
کد خبر : 383102

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز سه‌شنبه همزمان با میلاد کریم اهل بیت امام حسن مجتبی(ع) با حضور در محل احداث سد مخزنی کرم‌آباد، ضمن بهره‌برداری از این پروژه، با توضیح مسئولان و مهندسان اجرای این طرح در جریان روند احداث طرح سد و شبکه زهکشی و آبیاری کرم‌آباد و چگونگی مهار آب‌های مرزی شمال غرب کشور توسط این سد قرار گرفت.


طرح جامع ساختمان سد و شبکه آبیاری و زهکشی کرم‌آباد با اعتباری بالغ بر یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از سال ۹۴ آغاز شده که مشتمل بر سد، شبکه آبیاری و زهکشی، ایجاد خطوط لوله و تلمبه‌خانه‌های اصلی انتقال آب و پست‌های فوق توزیع و خطوط انتقال برق است.


سد مخزنی کرم‌آباد از نوع خاکی با هسته رسی است که ارتفاع آن از بستر ۴۳ متر و از پی سنگی ۵۵ متر حجم عملیات خاک‌ریزی حدود ۵ میلیون ۶۵۰ هزار متر مکعب است؛ ظرفیت تنظیمی این سد حدود ۵۷ میلیون متر مکعب است.


با بهره‌برداری از طرح کرم‌آباد علاوه بر اینکه ۲۵۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی به تولید کشور اضافه می‌شود برای ۱۵ هزار نفر نیز به صورت مستقیم و غیر مستقیم زمینه اشتغال فراهم خواهد شد.


سد کرم‌آباد از جمله سدهای ساخته‌شده خارج از بستر رودخانه در آذربایجان غربی است که برای آبگیری آن، ۲۰ کیلومتر خط انتقال آب از سد ارس و سه ایستگاه پمپاژ احداث شده است.


استفاده از حقابه قانونی جمهوری اسلامی ایران، توسعه آبیاری نوین، ایجاد اشتغال، درآمدزایی و بهبود وضعیت اقتصادی برای بهره برداران از مهمترین نتایج اجرای کامل این طرح محسوب می‌‌شود.


همچنین امکان ذخیره و تنظیم آب، امکان برداشت آب با سناریوهای مختلف از لحاظ نوع مصرف به‌ویژه در حوزه صنعت و توزیع ماهیانه برداشت با تمهیدات لازم از جمله اهداف احداث این سد در شمال آذربایجان غربی به شمار می‌رود.


انتهای پیام/4123/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر