صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۲ - ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
سردار کوثری:

شروع‌کننده هیچ جنگی نخواهیم بود

معاون قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران گفت: شروع‌کننده هیچ جنگی نخواهیم بود؛
کد خبر : 382923

به گزارش خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمداسماعیل کوثری صبح امروز در مراسم گرامیداشت سالگرد آزادسازی خرمشهر که در دانشگاه خوارزمی برگزار شد، گفت: در ۲۰۰ سال پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در هر جنگی وارد شده بود به شکست و از دست دادن خاک انجامید.


وی افزود: دشمنان در جنگ تحمیلی بر روی نیروی رهبری و مردمی حساب نکرده بودند و ملت ایران را خوب نشناخته بودند.


معاون قرارگاه ثارالله در تشریح روند عملیات آزادسازی خرمشهر بیان کرد: عملیات الی بیت‌المقدس از 10 اردیبهشت سال 61 آغاز شد و پس از گذشت 24 روز، رزمندگان توانستند وارد خرمشهر شوند. این عملیات در سه مرحله اجرا شد.


کوثری با تاکید براینکه جنگ در ذات خود خوب نیست، عنوان کرد: هیچ انسان دارای عقل سلیمی هم از جنگ حمایت نمی‌کند و آغازگر جنگ نیست اما دفاع امری واجب است مخصوصاً از نظر آموزه‌های دینی هم ما مکلف به دفاع بودیم؛ در جنگ تحمیلی امام خمینی(ره) نیز فرمان دفاع دادند در مقابل دشمنی که تنها نبود که اگر تنها بود، نه توان و نه جرئت حمله به ایران را نداشت.


وی درباره علت‌های آغاز جنگ مطرح کرد: به دلیل سرنگونی شاه و پس از آن ظهور تمدن جمهوری اسلامی، همچنین اخراج استکبار جهانی از ایران، دشمن ضربه خورده بود و با تحمیل جنگ به ایران به دنبال تلافی کردن شکست‌های خود بود.


معاون قرارگاه ثارالله سپاه ادامه داد: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران روزانه 6 میلیون و 500 هزار بشکه نفت تولید می‌کرد که 6 میلیون بشکه آن صادر می‌شد اما این ثروت عظیم به‌جای اینکه نعمت باشد، در اختیار ابرقدرت‌های جهان بود؛ با پیروزی انقلاب اسلامی، دشمن از این ناحیه نیز ضربه خورد و با سایر کشورها متحد شدند تا علیه ملت ایران وارد جنگ شوند.


کوثری درباره زمینه‌های نظامی آغاز جنگ اذعان کرد: دلیل حمایت و آغاز جنگ توسط آمریکا این بود که به خیال خود از ارتش ایران شناخت کافی داشتند چون پایه‌گذاری ارتش ایران را آمریکایی‌ها کرده بودند و فکر می‌کردند سپاه پاسداران نیز نوپا و ضعیف است. همچنین کشور دچار هرج و مرج بوده و با برنامه‌ریزی که کرده بودند، ظرف سه روز خوزستان و پس از هفت روز نیز تهران را اشغال می‌کردند.


وی خاطرنشان کرد: اساس اطلاعات آنها مادی بود؛ شاید بر همین اساس نیز پیش‌بینی آن‌ها درست بود که در صورت تصرف خوزستان و قطع کردن امکان صادرات نفت ایران، کشور را سرنگون می‌کنند که البته متأسفانه اکنون نیز وابستگی به نفت باعث بروز مشکلاتی برای کشور می‌شود، اما دشمنان در آن دوران دو قدرت رهبری و ایمان مردم را نمی‌شناختند.


معاون قرارگاه ثارالله سپاه افزود: در اوج دوران جنگ که حمایت شرق و غرب از صدام جریان داشت، امام خمینی(ره) با صلابت و اقتدار سخن می‌گفتند؛ در شروع جنگ 20 هزار کیلومتر از خاک کشور اشغال شد. خرمشهر هم اگر خیانت بنی‌صدر نبود، سقوط نمی‌کرد. خرمشهر با دفاع مردمی و بدون کمترین امکانات 34 شبانه‌روز مقاومت کرد و دشمنی که برنامه داشت هفت روزه به تهران برسد، 34 شبانه روز پشت دروازه‌های خرمشهر زمینگیر شد.


کوثری تصریح کرد: اگر بنی‌صدر نیرو و امکانات اعزام می‌کرد، مقاومت خرمشهر نتیجه می‌داد و موقعی که بنی‌صدر فرار کرد، عملیات‌ها توسط نیروهای جوان طرح‌ریزی شده و موفق شد 20 هزار بسیجی سازماندهی شده و وارد عمل شود. حتی از لحاظ تأمین پوتین و لباس بسیجی نیز با کمبودهایی مواجه بودیم. در آن روزهای جنگ حتی قمقمه نداشتیم. شهید همت می‌گفت اگر قمقمه نداریم، از گالن استفاده می‌کنیم اما پا پس نکشید.


وی تأکید کرد: در آن دوران هم دو تفکر وجود داشت، تفکر جهادی و انقلابی در مقابل تفکر غیرانقلابی. امکان عبور از کارون و اروند از دید تفکر غیرانقلابی وجود نداشت اما تفکر انقلابی در جنگ معتقد بود که بعد از عبور از رودخانه نیز باید پنجاه کیلومتر پیاده‌روی کرد تا بتوان خرمشهر را آزاد کرد؛ اما امروز شاهد هستیم که بعضی از مسئولان می‌گویند تا پول نباشد کار نمی‌کنیم.


معاون قرارگاه ثارالله سپاه با بیان اینکه ساخت موشک میسر نشد مگر با نیروی ایمان، اعلام کرد: شهید تهرانی‌مقدم اولین موشکی که آزمایش کرد، چهار متر هم نتوانست جلو برود اما موشک قاره‌پیما و نقطه‌زن درست کرد. چطور می‌شود ما روزی توانایی ساخت موشک‌هایی را به دست آوریم که خواب آن را نمی‌دیدیم اما در ساخت خودرو مانده‌ایم. معلوم است که پای منافع شخصی در میان است.


کوثری در پایان سخنان خود گفت: شروع‌کننده هیچ جنگی نخواهیم بود و طبق فرمایشات مقام معظم رهبری جنگ نیز نخواهد شد؛ چراکه آمریکا دیگر قدرت سابق را ندارد، روزی اگر یک ناو آمریکایی به سمت کشوری حرکت می‌کرد، دولت‌هایی سرنگون می‌شد اما اکنون ناوهای آمریکایی توان مانور و حضور در خلیج فارس را ندارند.


انتهای پیام/4115/


انتهای پیام/

ارسال نظر