صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۱:۲۲ - ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
35 سال فعالیت و همراهی؛

دانشگاه آزاد اسلامی، زیربنای توسعه و تحول گناباد

35 سال فعالیت و همراهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد زیربنای توسعه و تحول این شهرستان در استان خراسان‌رضوی بوده است.
کد خبر : 382710

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، گناباد جنوبی‌ترین شهرستان استان خراسان رضوی با کهن‌ترین قنات دنیا از قدیمی‌ترین شهرهای ایران است. گناباد این پیر تاریخ که در قبل از انقلاب از نعمت دانشگاه و مراکز آموزش عالی محروم بود به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی، یکی از بزرگترین ثمرات و دستاوردهای انقلاب شکوهمند اسلامی برای مردمان خونگرم این خطه کویری، دانشگاه آزاد اسلامی گناباد بود که یکم خرداد 64 با همت مسئولان وقت، امام جمعه (مرحوم حجت‌الاسلام حکمت)، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی(مهدیزاده) و فرماندار (محمد حسین‌پور) به عنوان نخستین مرکز آموزش عالی گناباد و چهلمین واحد دانشگاهی در کشور با دو رشته در مقطع کاردانی در یک ساختمان استیجاری راه‌اندازی شد.



مجموعه‌ای که در آستانه سی و پنج سالگی فعالیت خود به‌عنوان عضوی از خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی با بیش از 40 رشته در مقطع کاردانی و کارشناسی، 27 رشته در مقطع کارشناسی ارشد و 3 رشته در مقطع دکتری تخصصی،  13 هزار فارغ‌التحصیل، بیش از 30 هزار و 313 هزار متر مربع فضای آموزشی، آزمایشگاهی، کارگاهی، ورزشی، فرهنگی رفاهی و ده‌ها مؤلفه و ظرفیت دیگر به رسالت خود که اعتلای فرهنگی و اعتدال آموزشی است، عمل کرده و در مسیر فرمان حضرت امام خمینی(ره) مبنی بر آموزش همگانی و گسترش دانش، علم و معرفت در نقاط محروم گام برمی‌دارد.



در سالروز راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد گذری اجمالی بر بیش از سه دهه تلاش، خدمت، بالندگی و افتخارآفرینی این دانشگاه داشته و بر این باور هستیم که داشته‌ها و موفقیت‌های موجود علاوه بر اینکه حاصل تلاش و خدمات مجموعه دانشگاه است، مرهون حمایت‌های مردم فرهنگ‌دوست و همدلی مسئولان این شهرستان نیز هست.


منابع انسانی


نیروی انسانی ماهر، متعهد و فعال در هر سازمان و نهادی از سرمایه‌های اصلی آن مجموعه به شمار می‌آیند و دانشگاه آزاد اسلامی گناباد نیز با تلاش سرمایه‌های انسانی خود اعم از کارکنان متعهد و دانشجویان توانسته است به اهداف و رسالت‌های خود جامه عمل بپوشاند. اکنون تعداد 52 عضو هیئت علمی که اکثراً استادیار به بالا هستند و 61 کارمند رسمی با این واحد دانشگاهی همکاری دارند.


واحد گناباد از بدو تاسیس تاکنون از وجود هفت رئیس واحد به ترتیب سیدحسین بسکابادی از یکم خرداد 64 تا 21 اردیبهشت 66، مرحوم حجت‌الاسلام حکمت از28 اردیبهشت 66 تا یکم بهمن 70، حسین افضلیان‌مند از 11 بهمن 70 تا 23 آذر 81، مرحوم محمدحسن هجرتی از 23 آذر 81 تا 30 مرداد 86، آصف زارع از 30 مرداد 86 تا یکم خرداد 92، سیدحسین مجتبوی از 21 خرداد 92 تا یکم مهر 93 و مجتبی حسن‌زاده از یک مهر 93 بهره‌مند بوده است.



از سال 1364 نیز پنج معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی، هشت معاون اداری و مالی، پنج معاون پژوهش و فناوری و سه معاون دانشجویی و فرهنگی با واحد گناباد همکاری داشته‌اند.


ساختمان ها و تجهیزات اداری


متراژ عرصه‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد بالغ بر 150 هزار متر مربع، اعیان آن بیش از 30 هزار متر مربع و فضاهای آموزشی 17 هزار و 821 مترمربع است. مهمانسرای دانشگاه با زیربنای 264 مترمربع و در دو بخش جداگانه برادران و خواهران با امکانات مناسب و مجهز و تالار علامه شیخ محمدتقی بهلول و تالار اندیشه به ترتیب با ظرفیت 450 و 100 نفر و سالن کنفرانس برای برگزاری همایش‌ها، کنفرانس‌ها، مراسم و گردهمایی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.


حوزه آموزش


دانشگاه آزاد اسلامی گناباد دارای 40 رشته کاردانی و کارشناسی، 27 رشته کارشناسی ارشد و سه رشته در مقطع دکتری و در 17 گروه آموزشی است.


 حوزه پژوهش و فناوری


یکی از رسالت‌های دانشگاه‌ها در حوزه پژوهش، برگزاری کنفرانس و همایش‌ها با هدف تبادل نظر و به اشتراک گذاشتن تجربیات، تبادل دستاوردهای جدید و توسعه همکاری علمی و ارتقای سطح علمی شرکت‌کنندگان در این نشست های علمی است. در این راستا حوزه پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی گناباد به‌جز وظایف تعریف شده، به‌دلیل برگزاری کنفرانس‌ها و همایش‌های متعدد ملی از جایگاه ممتازی در کشور برخوردار است. کنفرانس‌هایی که در اعتلا و ارتقای بیش از پیش واحد دانشگاهی نقش بی‌بدیلی داشته و فرصت مناسبی را برای آشنایی بیشتر محققان و دانشجویان با پیشرفت ها و دستاوردهای روز علمی مهیا و فراهم آورده است.



تاکنون 9 کنفرانس مهندسی برق و الکترونیک ایران با حضور اندیشمندان و محققان از سراسر کشور در واحد گناباد برگزار شده است. نخستین کنفرانس مهندسی برق و الکترونیک تابستان 1385 و نهمین کنفرانس در سال 97 برگزار شد.


برگزاری سه کنفرانس مددکاری اجتماعی ایران که با برگزاری سومین کنفرانس مددکاری اجتماعی ایران در سال 93 دانشگاه و شهرستان گناباد به برنامه ششم توسعه ورود پیدا کردند.   


همایش ملی بهلول شگفتی روزگار(دی 1389) همایش ملی اعتصام به قرآن و عترت رمز انسجام و وحدت(اردیبهشت 1387) همایش ملی عرفان اسلامی در آموزه های رضوی(1393) از دیگر همایش‌های برگزار شده در این دانشگاه است.


کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها



کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های واحد گناباد در سه بخش؛ آزمایشگاه‌های مهندسی برق(از مجهزترین، پیشرفته‌ترین و کم‌نظیرترین مجموعه‌های آزمایشگاهی برق در کشور که سال 1372 راه‌اندازی شد)، کارگاه‌های برق، عمران و تأسیسات و مجموعه  آزمایشگاهی کشاورزی – علوم پزشکی با زیربنای 3 هزار و 100 مترمربع و فضای باز حدود 2 هزار مترمربع در بحث آموزش دانشجویان و درآمدزایی مورد استفاده قرار می‌گیرند.




با توجه به راه‌اندازی دانشکده پرستاری و مامایی در سال 1394 تاکنون نسبت به تجهیز کارگاه‌های پراتیک پرستاری و مامایی اقدامات خوبی صورت گرفته که مورد تأیید کارشناسان وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز قرار گرفته است.



مزرعه تحقیقاتی و آموزشی و مجتمع دامداری


مزرعه تحقیقاتی و آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد برای انجام طرح‌های تحقیقاتی و پایان‌نامه‌های دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی و مجتمع دامپروری 50 رأسی نیز مورد استفاده دروس عملی رشته‌های دامپزشکی و مهندسی امور دام قرار می‌گیرد.


با توجه به زیرکشت رفتن 8 هزار متر مربع از زمین‌های زراعی این دانشگاه در سال‌های 95 و 96 از مجتمع دامپروری نیز در بحث درآمدزایی استفاده می‌شود.


کتابخانه


کتابخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد 46 هزار 500 جلد کتاب، 23 هزار و 700 عنوان، هزار و 400 عضو و دارای نرم‌افزار سیمرغ است.کتابخانه این واحد دانشگاهی تعامل مناسب و خوبی با کتابخانه‌های مرکزی و دانشگاه علوم پزشکی گناباد دارد.


حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد در سال 1396 بین دانشگاه‌های استان خراسان رضوی موفق به اخذ نخستین آزمایشگاه همکار بتن و سنگ‌دانه شد.


حوزه دانشجویی، فرهنگی و اجتماعی



سلف سرویس دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد با متراژ 900 مترمربع دارای دو سالن مجزا برای دانشجویان پسر و دختر با ظرفیت 600 نفر و امکانات کامل مانند دو سردخانه صفر و زیر صفر درجه به ترتیب با ظرفیت یک و 15 تن است.


مجموعه ورزشی امام علی(ع) دانشگاه آزاد اسلامی گناباد با زیربنای 2 هزار و 700 متر مربع در انتهای بلوار دانشگاه واقع شده است. این مجموعه با زیرپوشش قراردادن بیش از 10 رشته ورزشی از کامل‌ترین مجموعه‌های ورزشی گناباد به شمار می‌رود. از مجموعه ورزشی امام علی(ع) به‌جز در تشکیل کلاس‌های دروس عملی تربیت بدنی و بهره‌مندی دانشجویان و کارکنان در زمینه درآمدزایی نیز استفاده می‌شود.



واحد دانشگاهی گناباد تاکنون میزبان مسابقات متعدد ورزشی ویژه دانشجویان و کارکنان در سطح استان و شهرستان بوده است که می‌توان به برگزاری مسابقات دوومیدانی، فوتسال، والیبال و دومینو اشاره کرد. علاوه بر مجموعه بزرگ ورزشی امام علی(ع)، مجتمع‌های خوابگاهی پسران و دختران نیز از زمین‌های والیبال، فوتسال و تنیس برخوردار و دارای برخی از وسایل و تجهیزات اولیه ورزشی و بدنسازی هستند.



دانشگاه آزاد اسلامی گناباد دارای دو مجتمع خوابگاهی بعثت (خواهران) با ظرفیت 450 نفر و خاتم‌الانبیا(پسران) با ظرفیت 432 نفر است. در راستای بهینه‌سازی مصرف سوخت، سال 1395 با هماهنگی صورت گرفته تعداد 48 پنل خورشیدی از سوی سازمان بهینه‌سازی مصرف سوخت در مجتمع‌های خوابگاهی دختران و پسران نصب شد.


مساحت اعیان مسجد دانشگاه آزاد اسلامی گناباد هزار و 25 متر مربع در 1.5 طبقه است که طبقه فوقانی آن ویژه خواهران بوده و امکانات اصلی مسجد، سوئیت، محراب، سیستم‌های صوت، سرمایشی و گرمایشی، آبدارخانه و کتابخانه است. فعالیت‌های فرهنگی شامل برنامه‌ها و مراسم متعدد و گوناگون مذهبی و ملی است که از ابتدای شکل‌گیری دانشگاه مرتب و منظم برپای شده است.



یکی از بزرگترین افتخارات و از مهم‌ترین اقدامات فرهنگی واحد گناباد، تدفین دو شهید گمنام هشت سال دفاع مقدس در 29 آذر 1391 است که فضای دانشگاه عطرآگین شد. دانشگاه آزاد اسلامی گناباد در برگزاری اردوهای جهادی بین دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی این شهرستان پیشتاز  و در استان حائز رتبه است.


کرسی‌های آزاداندیشی، اردوهای زیارتی و سیاحتی، اعتکاف دانشجویی، جشنواره سفره‌های هفت سین و غذاهای سنتی، برپایی نمایشگاه‌های مختلف، محفل انس با قرآن و کارگاه‌های آموزشی قرآن و نهج‌البلاغه، مناظره‌های انتخاباتی، تریبون آزاد، جشن ازدواج دانشجویی، برگزاری برنامه‌های مختلف فرهنگی در مناسبت‌های مختلف در حوزه دانشجویان و کارکنان ازجمله فعالیت‌های فرهنگی دانشجویی و اجتماعی واحد گناباد است.


 حوزه سما


سمای واحد گناباد سال 1373 راه‌اندازی شد. این مجموعه دارای 10  هزار و 239 متر مربع عرصه و 4 هزار و 249 مترمربع اعیان است مدارس سما به دلیل وجود مدیران و دبیران مجرب، فضاهای آموزشی بسیار مناسب و دیگر ظرفیت‌هایی که در اختیار دارد و از طرفی با توجه به اینکه مدارس سما از کارگاه‌ها، آزمایشگاه‌ها و فضاهای ورزشی دانشگاه استفاده می‌کند به یکی از کارآمدترین و توانمندترین مجموعه‌های آموزش و پرورش در گناباد و منطقه تبدیل شده است.



اکنون زیرمجموعه‌های سما را پیش‌دبستانی، دبستان‌های دخترانه و پسرانه، آموزشگاه متوسطه دوره اول دخترانه و آموزشکده فنی تشکیل می‌دهد.


به امید اینکه دانشگاه آزاد اسلامی گناباد به عنوان عضوی از خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی این بزرگترین دانشگاه حضوری جهان در زمینه ارتقا و اعتلا و تولید علم و گسترش فرهنگ اسلامی که مورد  تأکید مقام معظم رهبری است، بیش از پیش گام برداشته و پویا باشد.


انتهای پیام/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر