اهدای مجموعه فرش و قلمزنی که طی 40 سال جمعآوری شده است
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا صبح امروز مجموعه قلمزنی نقره و افتتاح نمایشگاه زیورآلات تاریخی فرهنگی از دوران پیشازتاریخ تا دوران معاصر با حضور محمود نیلی آبادی رئیس دانشگاه تهران و غلامعلی ملال یکی از خیرین دانشگاه تهران که خود دانشآموخته این دانشگاه و اهداکننده این دو مجموعه ارزشمند است، افتتاح رسمی و رونمایی شد.
غلامعلی ملال در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا اظهار کرد: مجموعه قلمزنی نقره شامل 125 قطعه قلمزنی اصفهان است که طی 50 سال از مسان هزاران آثار جمعآوریشده است و از بین 500 قطعه خریداریشده این 125 قطعه ارزشمند و نفیس باقیمانده است. بهجز چهار قطعه از این مجموعه همگی نقره هستند که در مجموعه 80 کیلوگرم نقره است که در حدود دو الی سه میلیارد تومان برآورد هزینه این مجموعه است اما نکته مهم این آثار این است که نمیتوان باوجوداین هزینه نیز یکباره این مجموعه نفیس را تهیه کرد بلکه این مجموعه طی 50 سال جمعآوریشده است.
وی افزود: جهانگردها عموماً شناخت کافی نسبت به آثار تاریخی و باستانی ندارند و از لطافتهای آن بیخبر هستند اما آثاری که در موزه به نمایش گذاشته میشود ازنظر کیفی بسیار بالا است. بازدید از این آثار ارزشمند معیار زیباشناسی بازید کنندگان را افزایش میدهد و میتواند الگوهای آموزشی برای دانشجویان رشته هنر بهخصوص قلمزنی باشد.
این خیر در ادامه تصریح کرد: این مجموعه طی 50 سال جمعآوری کردهام. این آثار باستانی باید دیده شود و برای من باعث خوشحالی و افتخار است که این آثار را به ملت ایران تقدیم میکنم و در معرض دید عموم میگذارم.
ملول در خصوص مجموعه فرشهایی که اهدا کرده است نیز توضیح داد: درگذشته مجموعه فرش خود را به موزه فرش اهدا کردهام که منجر به افزایش سطح کیفی موزه فرش شده است. تعدادی از آن فرشها باقیمانده بود به همراه سه تخته فرش که در لوسآنجلس و نیویورک بود، تهیه کردم که در مجموعه 12 تخته فرش را اهدا کردهام. قدیمیترین این مجموعه فرش یک فرش 18 متری است که 150 سال قدمت دارد. بهطورکلی این 12 فرش بیش از 15 میلیارد تومان ارزش دارد.
وی در خصوص هدف از اهدا این مجموعه نفیس بیان کرد: این کار از روی عقل و شعور بوده است. این مجموعه نزد من محبوس بوده و تنها سالی یک مرتبه از این مجموعه دیدن میکردیم و از آن لذت میبردیم اما اکنون روزانه مردم از این مجموعه بازدید دارند. این آثار ساخت دست اجداد و پدران ما است که فرهنگ و هویت ما را تشکیل میدهد. امیدواریم که این آثار تقویت شوند.
انتهای پیام/4084/
انتهای پیام/