صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۲ - ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸
سخنگوی اورژانس کشور:

صاعقه جان 18 نفر را گرفت/ مردم برخورد صاعقه را جدی بگیرند

سخنگوی اورژانس کشور گفت:‌ در چند روز گذشته صاعقه جان 18 نفر را گرفته و به همین دلیل توصیه می‌شود به نکاتی که در این خصوص موجود است توجه ویژه‌ای شود.
کد خبر : 382641

مجتبی خالدی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و پزشکی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، گفت: در برخی از فصول سال و خصوصاً اواخر زمستان و یا فصل بهار صاعقه‌های زیادی به وقوع می‌پیوندد.


وی ادامه داد: صاعقه‌ها براثر برخورد توده‌های باردار ابر با یکدیگر و آزاد شدن مقدار زیادی الکتریسیته به‌وجود می‌آید و درواقع تخلیه الکتریکی در اثر الکتریسیته ساکن بین دو ابر یا ابر و زمین رخ می‌دهد.


سخنگوی اورژانس کشور تصریح کرد: در چند روز گذشته براثر صاعقه متأسفانه تلفاتی داشتیم و ۱۸ نفر جان خود را از دست دادند، به همین دلیل توصیه می‌شود در صورت عدم ضرورت در زمان وقوع رعدوبرق از منزل خارج نشوید و اگر در منطقه‌ای زندگی می‌کنید که وقوع صاعقه و رعدوبرق زیاد است یک آنتن برقی بر روی ساختمان خود نصب کنید.


خالدی اضافه کرد: از درها، پنجره‌ها، بخاری‌های دیواری و دیگر وسایل هادی برق دور شوید و دوشاخه تلویزیون و یخچال را نیز از برق بکشید؛ خاموش کردن چراغ‌برق که برخی از قدیمی‌ها آن را برای جلوگیری از صاعقه انجام می‌دادند کار درستی نیست زیرا برای داشتن روشنایی مناسب باید چراغ را روشن نگه‌ دارید اما تلاش کنید پرده‌ها را بکشید و از نزدیک شدن به پنجره خودداری کنید.


وی عنوان کرد: از ایستادن در مناطق مرتفع، روی ساختمان بلند و تپه‌ها پرهیز کنید و تلاش کنید از درختان نیز فاصله بگیرید؛ برای جلوگیری از خطر صاعقه از قرار گرفتن زیر درخت پرهیز کنید و اگر در داخل قایق یا در حال شنا کردن هستید، بلافاصله از آب خارج‌شده و خود را خشک کنید.


سخنگوی سازمان اورژانس ادامه داد: جاده‌ها و مسیرهای تردد بین شهرها و اتومبیل بهترین مکان برای حفاظت از شما در برابر صاعقه است بنابراین اگر در داخل خودرو بودید و صاعقه رخ داد در گوشه‌ای امن خودرو را پارک و از حرکت خودداری کنید، همان‌جا بمانید تا رعدوبرق به پایان برسد.


خالدی با بیان اینکه باید توجه داشته باشید که بدنی که دچار صاعقه‌زدگی شده الکتریسیته ندارد افزود: در چنین شرایطی می‌توانید کمک‌های اولیه ضروری را برای او انجام دهید بنابراین از دست دادن به او نهراسید و به کمک فردی بروید که دچار حریق شده است.


وی خاطرنشان کرد: علائم حیاتی بیمار را بررسی کنید و بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید. اگر مصدوم هوشیار بود از او بخواهید که آرامش خود را حفظ کند تا نیروهای اورژانس به محل حادثه برسند.


انتهای پیام/4087/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: صاعقه
ارسال نظر